Dagboka fredag 13. februar 2015

Overgangsrykter! Hvem er vår nye superspiss? Og hvilke andre erstatninger kommer? Og skal noen ut? Ukens siste dagbok ser nærmere på overgangsryktene rundt Vålerenga. Overgangsrykter Hvem blir vår nye superspiss? Vi vil jo gjerne ha en storscorer, så derfor har VPN sett på hvem som scorer mye mål. Her har du en liste med forslag: … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. februar 2015»

Overgangsrykter! Hvem er vår nye superspiss? Og hvilke andre erstatninger kommer? Og skal noen ut? Ukens siste dagbok ser nærmere på overgangsryktene rundt Vålerenga.

Overgangsrykter
Hvem blir vår nye superspiss? Vi vil jo gjerne ha en storscorer, så derfor har VPN sett på hvem som scorer mye mål. Her har du en liste med forslag:

  • vibe-jpg (1)Lasse Vibe – Toppscorer i Allsvenskan i fjor for IFK Gøteborg med 23 mål på 26 kamper. Mange klubber har vært ute etter han i vinter, blant annet Swansea og kinesiske Tianjin Teda. Til ryktene om overgangen til den kinesiske klubben sa Lasse Vibe følgende. «­- En liten klubb på grensen til Nord-Korea er ikke interessant for meg.» Samtidig avfeide han ikke å gå til en større klubb i Kina og der er Sven-Göran Erikssons Shanghai SIPG en mulighet. Passer helt klart inn i beskrivelsen «En spiller vi blir overrasket hvis vi klarer å hente.» Vibe er 27 år gammel. Her er alle hans 23 mål fra Allsvenskan i 2014:

  • gutkovskisVladislavs Gutkovskis – Fra Latvia, 19 år gammel. Han spiller på Skonto FC fra Riga. Skonto kom på 2. plass i den latviske ligaen i 2014. Gutkovskis scoret hele 28 mål. Kan ta straffer, er stor og sterk. Virker å ha et greit tempo i kroppen. God skuddfot. Virker som en meget spennende spiller. Jaktes nok av flere klubber i Europa nå, men er et talent som kan videreutvikle seg godt i den norske serien. Mer om han ser du i denne videoen:

  • Dom_Dwyer_2759355bDom Dwyer – Fra England, men spiller nå i amerikanske MLS for Sporting Kansas City. Scoret 22 mål på 33 kamper i 2014 sesongen. 25-åringen har bra fart og teknikk. Spørsmålet er om han finner den norske serien spennende nok. Ønsker seg sikkert hovedsaklig tilbake til England.

Så da har dere noen alternativer. Vi tror Vibe fort kan bli veldig dyr, mens Gutkovskis fra Latvia er en spennende spiller som neppe er klar til å gå rett inn i norsk fotball og dominere. Dom Dwyer hadde vært god forsterkning for Vålerenga.

Hva med den såkalte spiller nummer 2? Her holder vi en klar knapp på Fredrik Ulvestad fra Aalesund. 22-åringen spilte 29 kamper for Aalesund i 2014, har debutert på landslaget og er en spennende spiller for fremtiden, som allerede kan tilføre noe. Eneste vi sliter litt med er at han er sentral midtbane. Kommer Fredrik Ulvestad så regner vi med at noen på midtbanen må ut. Det kan bety at det er duket for et utlån av Herman Stengel.

VPN konkluderer med følgende etter dagens rykter: Vi henter inn Lasse Vibe som vår nye superspiss og Vladislavs Gutkovskis blir hentet som en spennende unggutt med videresalgspotensial. I tillegg henter vi inn Fredrik Ulvestad på midtbanen, noe som fører til at vi låner ut Herman Stengel.

La Manga
Vi tar med følgende fra La Manga i dag, selv om den er et par dager gammel:

Snart er VPN sin utsendte på plass og vi kan love at det kommer flere godsaker.

Vidar Örn Kjartansson
VPN har fått tak i Vidar og gjort et intervju. Vi har spurt han om Kina, Z-tegnet og hva han mener om nivåforskjeller. Intervjuet finner du her.

Flere godsaker fra VPN
VPN leverer deg godsaker året rundt og denne uken er intet unntak. Vi har blant annet intervjuet Tor Henning Hamre, som angrer på at han dro fra Vålerenga etter kun en sesong, også har vi dratt frem en liten godbit av en sak fra en tidligere La Manga tur: Husker du Runar på La Manga?

Hockey
Vålerenga banka Frisk Asker 6-2 på Jordal i går foran 3072 tilskuere. Gutta har nå to strake seire etter pausen mot lag som ligger over oss på tabellen. Etter første periode sto det 3-0 til Vålerenga, før det var 2-2 i andre og 1-0 til Vålerenga i tredje. Totalt 6-2 der altså.

Hele seks forskjellige målscorere for Vålerenga i går, i riktig rekkefølge: Mathias Trygg, Francois Fortier, Daniel Sørvik, Brian Ihnacak, Simon Gamache og Jonas Knutsen.

Vålerenga ligger nå på 6. plass på tabellen. Det er 5 poeng ned til Lillehammer og 24 poeng til Stjernen. Sluttspillet er med andre ord sikret for lenge siden. Oppover på tabellen så er det 9 poeng til Frisk Asker og Sparta. Det er 6 kamper og 18 poeng igjen å spille for. Med andre ord er det mulig å ta igjen lagene foran oss med en skikkelig sluttspurt.

Her er intervju med Erik Follestad på VIF-Hockey-TV etter gårsdagens kamp:

Vålerenga i helgen
På søndag er det treningskamp mot Viking. VPN skal se om vi får til noe, men det er litt tidlig å love enda. La Manga TV sender kampen direkte, men det koster 89 kroner. Vi vet egentlig ikke om vi gidder å betale det selv.

Legg igjen en kommentar