Dagboka torsdag 12. februar 2014

Vi fortsetter i dag serien om spillerne vi hadde, vi prater litt om Ullevaal og Bislet og så skal vi se litt på hva som skjer på Jordal i dag. Og kanskje litt annet også. Spillerne vi (ikke) hadde Det har vært spillere fra mange nasjoner innom Valle og Vålerenga Fotball opp i gjennom åra. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. februar 2014»

Vi fortsetter i dag serien om spillerne vi hadde, vi prater litt om Ullevaal og Bislet og så skal vi se litt på hva som skjer på Jordal i dag. Og kanskje litt annet også.

Spillerne vi (ikke) hadde

Det har vært spillere fra mange nasjoner innom Valle og Vålerenga Fotball opp i gjennom åra. Også finnes det land vi aldri har hentet spillere fra, selv om de har noen gode klubber og enkelte fremragende spillere. Et av disse landene er Hellas. Vi kjenner jo til PAOK, mange har helt sikkert minner fra møte med dem, men det finnes et utall andre mer eller mindre kjente klubber i grekernes forgjeldede land. Vi nevner i alfabetisk rekkefølge for ikke å såre noen:

AEK Athens, AO Kerkyra, Apollon Smyrni, Aris Saloniki, Asteras Tripolis, Atromitos, Chalkidona, Ergotelis, Ethnikos Asteras, Ethnikos Pireaus, Iraklis, Kallithea FC, Kallithea, Kalloni, Kastoria FC, Kavalas, Larissa 1964, Levadiakos, OFI Crete, Olympiakos Piraeus, Panaitolikos, Panathinaikos, Panionios, Panserraikos, Panthrakikos Komotini, PAOK Saloniki, PAS Giannina, Pierikos FC Katerini, Platanias, Skoda-Xanthi, Veria FC, Volo også videre også videre. Alle disse klubbene har på et eller annet tidspunkt holdt et visst nivå, selv om det er AEK Athens, Larissa, Olympiakos, Panathinaikos og PAOK som har hatt flest tilhengere i de andre europeiske land opp gjennom historien.

Det rare er at det ikke fra en av disse klubbene har vært et eneste individ innom Valle, så altså blant spillerne vi hadde kan vi konstatere at vi aldri har hatt noen grekere. I hvert fall ikke i klubben.

Vålerenga Fotball vurderer å flytte fra Ullevaal til Bislet i 2015

Det er ingen hemmelighet at Vålerenga også i 2015 styrer mot et «kontrollert» underskudd. Det er opplest og vedtatt, og vil bli endelig stemt over og besluttet på kommende årsmøte(r). Men så, i 2016 skal ting være under kontroll, og da gjelder det nok en gang å snu alle steiner, lete med lys og lykter etter alle mulige inntektskilder og i særdeleshet alle mulige og umulige måter å kutte kostnader på. Når kostnaden for å benytte Ullevaal årlig ligger et sted mellom 4,5 og 5 millioner pluss kostnadene for VIP-fasiliteter og alle tekniske rom / presserom også videre så sier det seg selv at dette er en kostnad det må ses på.  Med et fullstappa Ullevaal til hver hjemmekamp er ikke den regninga noe problem, men vi er ikke der og kommer sannsynligvis ikke til å være der i 2016 heller. Som Rekdal sa i Aftenposten i går, så er det et problem om vi trekker 10.000 i snitt på Ullevaal. Det vil det ikke være på Bislet. Tvert i mot så vil det være penger i banken hver gang vi spiller hjemmekamp på Bislet. Du skal ikke behøve en 6’er i matte for å skjønne det.

I tillegg så er det en deilig tanke å dra hjemover mot østkanten på vei til egen stadion, et hvileskjær på Bislet kan vi like. Det passer bra med klubbens identitetskampanje «Følg oss tilbake til østkanten», og det er ikke til å stikke under en stol at en massivt syngende Klanen på Bislet igjen kan være et deilig scenario. VPN Kommer til å følge denne saken utover våren spesielt, nettopp fordi vi også er interessert i å komme oss bort fra Ullevaal. Ikke fordi det ikke er fint der, for all del, men det er på østkanten vi hører hjemme, og det er tilbake til østkanten vi skal. Spørsmålet er bare hvor tom pengesekken skal være eller hvor mye vi skal ha på konto før vi kommer oss hjem.

Rykter, rykter og atter rykter

I overgangsvindu-tider er det alltid interessant å følge forumet og da spesielt ryktetråden. Det er artig lesing, og spesielt når spekulasjonene går høyt om spillere vi ikke har råd til. Vi koste oss når spekulasjonene om Diafra Sakho dukket opp. OK, han vil kanskje ikke fornye med West Ham, men derfra å starte å se på Vålerenga for ham og hans agent er kanskje ikke spesielt realistisk? Joda, senegalesiske spillere har gjort suksess i Norge før, men de ble liksom ikke hentet fra Premier League til Tippeligaen?! I følge Transfermarkt så er verdien på Diafra ca £ 4 millioner, fire millioner britiske pund sterling altså. Vi er ikke der økonomisk.

Ellers på ryktefronten anbefaler vi å følge Aperopet og FrankO tett på nett (web og twitter) i disse tider. Der kan det se ut som sannheten om hvem som kommer til klubben i løpet av kort tid kan finnes. For dere som har tid til å vente kan det nok hende at klubben offentliggjør ting etterhvert som de er sikre og avtaler underskrevet.

Hockeykveld

Det er duket for Vålerenga – Frisk Asker i kveld på Jordal kl 18:30.
Fjerdeplassen i serien er nok ute av bildet, men for all del….den femteplassen skal vi ha, det gir oss bedre sits i sluttspillet. Ferietrøtte bein møtes på Jordal til en dyst mellom poengkonger. Denne matchen bør du få med deg.
Lade litt opp til match sa du? Ja da kan du lese litt mer her

Eventuelt kan du stikke på Vertshuset og sladre litt rykter og ta en kald før match

Legg igjen en kommentar