– Jeg skulle ikke valgt den «enkle vei»

For en uke siden skrev VPN om spillere som har vært i klubben – med mer eller mindre suksess. Så vi mailet Tor Henning Hamre, som var i Vålerenga i 2004, og han svarte villig vekk på spørsmål. Aller først: Tor Henning spilte året før han kom til oss 27 kamper og scoret 39 mål for … Fortsett å lese «– Jeg skulle ikke valgt den «enkle vei»»

For en uke siden skrev VPN om spillere som har vært i klubben – med mer eller mindre suksess. Så vi mailet Tor Henning Hamre, som var i Vålerenga i 2004, og han svarte villig vekk på spørsmål.

Aller først: Tor Henning spilte året før han kom til oss 27 kamper og scoret 39 mål for Flora Tallin i Estland! Han ble nominert til Gullstøvelen i Europa og var etter alle standarder en suksess.

Hvordan ser du tilbake på din tid i klubben?

Det var et innholdsrikt år. For klubben var sesongen en stor opptur, for meg personlig så ble sesongen sportslig  en stor nedtur.

Selv om det sportslig ikke ble som jeg hadde håpet på, så trivdes jeg bra i Enga. Utrolig fin klubb med fantastiske supportere.

Hva husker du med mest glede?

Det å feire serie-sølv sammen med fansen.

Har du en god historie fra tiden i Vålerenga? 

2 uker på La Manga med Runar Normann var en opplevelse. Tror jeg ikke går mer i dybden..

Hvorfor mener du selv at du ikke fikk flere sjanser på A-laget, og burde du fått det?

Usikker om dere har nok spalteplass på det svaret her.

Ja, jeg mener at jeg burde fått flere muligheter. Det var en tøff oppkjøring og mye mer løping enn jeg var vant med. Jeg var tung i kroppen og ikke i form. Når jeg begynte å finne formen, så hadde klubben hentet Steffen Iversen. Steffen hadde en fantastisk inntreden i laget og det var ikke enkelt å konkurrere mot han. Jeg var i god form den høsten og bøttet inn mål på 2. laget, selv om det ikke virket å bety så mye.

Det var en stor forskjell å være spiss i Flora og spiss i Enga. I Flora hadde jeg kun en oppgave: Alltid være nærmest mulig motstanderens 16 meter. Kjetil krevde en del mer enn det, og det ble også en stor overgang.

Det jeg angrer mest på er at jeg valgte den «enkle utvei» og reiste allerede etter et år. Jeg burde vært tøffere og blitt en sesong til, vist trener-teamet at jeg fortjente flere sjanser.

Jeg mener at både meg selv og  klubben var for utålmodige.

Følger du med på Tippeligaen i dag, og hva tror du om årets Vålerenga-lag?

Følger med litt. Det blir spennende å følge Vålerenga i år. Spent  på hvordan de klarer å erstatte Kjartansson. Tror de har gjort gode signeringer i Wæhler og Tollås Nation. Og Daniel Braathen er på sitt beste en av landets beste. Tror de havner på øvre halvdel, men ikke medaljer.

Spiller du fotball i dag og tenker du å satse som trener?

Spiller ikke fotball i dag. Jobber 40% i Agder Fotballkrets med trener og spillerutvikling. Har ambisjoner om å jobbe med fotball framover.

Foto: Erik Berglund

3 kommentarer til «– Jeg skulle ikke valgt den «enkle vei»»

  1. Det virker som det er veldigt mange som har en bra periode 2-laget uten og få en sjanse på A-laget.
    Husker en kamp der Mos gjorde 7 mål i 2 laget uten og få sjansen neste helg på A-laget.
    (for og spille neste sesong i Tromsø med viss suksess)
    Bør man gi dem som gjør det bra i 2 laget en større plats i a-laget og kan vi i klanen leve med det?

  2. Rekruttlaget idag, består stort sett bare av juniorspillere+Lars Hirschfelt. VIF har vært best i Tippeligaen med å la juniorene prøve seg på a-laget de siste åra, så dagens VIF gir sjansen til de som utmerker seg på rekruttlaget.

Legg igjen en kommentar