Spillerne vi hadde – spissfloppene

Opp gjennom årene har det kommet og gått en del spillere i Vålerenga. Vi skal prøve å se hva som skjedde med gutta som forsvant fra Oslos Stolthet. Denne gangen ser vi nærmere på spissene som aldri slo til. Levan Melkadze Klubb i dag: Uten klubb Husker du han? Georgiern som skulle score mål for … Fortsett å lese «Spillerne vi hadde – spissfloppene»

Opp gjennom årene har det kommet og gått en del spillere i Vålerenga. Vi skal prøve å se hva som skjedde med gutta som forsvant fra Oslos Stolthet. Denne gangen ser vi nærmere på spissene som aldri slo til.

Levan Melkadze

Klubb i dag: Uten klubb

Husker du han? Georgiern som skulle score mål for oss i 2006-sesongen?

Levan Melkadze”Levan Melkadze kommer fra Tbilisi. Levan Melkadze scorer masse mål. Han scorer mål, mål, mål mål han scorer mange mål. Levan Melkadze scorer masse mål.” Slik gikk starten på kampreferatet etter en treningskamp mot Stabæk 2. April 2006. Kampen endte 2-0 til Vålerenga og Levan scoret det siste målet.

Dessverre for Levan så var også dette høydepunktet i hans Vålerenga-karriere.

Etter en sørgelig sesong hvor alt han fikk spille var 44 minutter i tippeligaen og en cupkamp (her scoret han faktisk 3 mål) så bestemte Vålerenga seg for å gi slipp på Levan.

Før han kom til Vålerenga hadde han vært litt rundt omkring, mest rundt Georgias hovedstad Tbilisi, men også en liten tur hos italienske Siena. De tre siste sesongene før han kom til Vålerenga spilte han på Dinamo Tbilisi og ble toppscorer i georgiske Umaglesi Liga i 2005 med 27 mål på 31 kamper. Vi kan skjønne at Vålerenga var lysten på denne storscorerern.

Etter det mislykkede oppholdet i Vålerenga så gikk turen videre til kasakstanske FC Shakhter Karagandy, selv om vi faktisk trodde at han dro til Moldova. I kasakstan fikk han 21 kamper og scoret 8 mål for klubben i landets øverste divisjon.

I 2008 skulle turen gå tilbake til Georgia og klubben FC Zestafoni i georgisk eliteserie. Her fikk han en sesong, 15 kamper og 3 mål, før det var et nytt klubbytte før 2009/10-sesongen. Da dro han til FC Sioni Bolnisi også det en klubb i georgisk eliteserie. Det holdt med en sesong der også, noe som ga 15 kamper og 2 mål. Deretter ser det ut til at Levan var uten klubb i to sesonger, 2010/11 og 2011/12, før han plutselig dukket opp igjen i eliteserieklubben FC Spartaki Tskhinvali. Der ble det noe vi nok kan kalle en relativt suksessfull sesong for Levan og han noterte seg for 7 mål på 18 kamper.

For øyeblikket, eller siden 2013, har Levan vært uten klubb, han er nå 35 år gammel og har nok lagt sine dager som fotballspiller bak seg.

Tor Henning Hamre

Klubb i dag: Lag opp (spiller-/trenerutvikler i Mandalskameratene)

En annen spiss som skulle frelse oss var Tor Henning Hamre. Mannen som hadde dunket inn mål i Flora Tallinn og fått en del oppmerksomhet i norsk presse.

Vi drar oss tilbake til 2001 og 22 år gamle Tor Henning Hamre spiller på Mandalskameratene. Han kom fra Kvinesdal hvor han i årene før scoret 52 mål på 61 kamper. I Mandal scorer han mål og gjør greine sine bra. 2001-sesongen ender med 18 kamper og 8 mål. Totalt ender han da på 30 mål på 38 kamper for MK. Så dukker en estisk klubb opp, FC Flora Tallinn.

Tor Henning hopper på og tar turen til Estland. Første sesongen går bra og han scorer 23 mål på 23 kamper. Sesongen 2002/03 skal bli enda bedre. Tor Henning spiller 27 kamper og scorer 39 mål! Denne bragden gjorde at han ble nominert til Gullstøvelsen. Etter to sesonger har han sinnsyke 62 mål på 50 kamper i estisk eliteserie. Et målsnitt på 1,24.

Tor Henning Hamre i aksjon for Vålerenga i treningskamp mot Lillestrøm 4. april 2004. Foto: Erik Berglund
Tor Henning Hamre i aksjon for Vålerenga i treningskamp mot Lillestrøm 4. april 2004. Foto: Erik Berglund

Deretter kommer på Vålerenga på banen, vi betaler Flora Tallinn rundt 1,5 millioner kroner og vips så er Tor Henning Hamre på vei til Oslo.

Året i Vålerenga skulle vise seg å bli en stor nedtur for Tor Henning, Vålerenga og oss supportere. Han er på benken i stort sett alle kampene, men får bare 4 innhopp, det lengste på 8 minutter hjemme mot HamKam, i tillegg til noen cupkamper.

På Vålerenga 2 derimot skulle det vise seg at Tor Henning fortsatte som han hadde gjort i i Estland. Her banker han inn smått utrolige 32 mål på 16 kamper! Men en skikkelig sjanse på førstelaget det fikk han ikke. Vålerena kommer på 2. plass i Tippeligaen i 2004, men vi scorer bare 40 mål og taper tilslutt seriegullet på akkurat det. Rosenborg vinner serien med 12 flere scorede mål, etter at målforskjellen for begge lag er lik (+18 mål).

Spørsmålet som alltid vil stå igjen for oss er om Tor Henning Hamre kunne ha dunket inn det ene målet vi trengte for å bli seriemester det året. Svaret vil vi aldri få.

Foran 2005 drar Tor Henning hjem til Mandalskameratene i 1. divisjon. Har tar han en og en halv sesong, spiller 48 kamper og scorer 20 mål (Wikipedia mener 21) totalt i serie og cup. Turen skal nå gå til Danmark for Tor Henning.

Forventningene i Danmark var selvfølgelig store, men det skulle ikke gå helt som man håpet. Herfølge var på det tidspunktet i dansk 1. divisjon med store forventninger til å rykke opp igjen til Dansk Superliga. Kontrakten med Tor Henning Hamre ble avbrutt etter bare seks måneder, 11 kamper og kun 1 fattig mål.

Deretter reiste Tor Henning Hamre hjem til Norge ga seg på toppnivå som fotballspiller.

Etter at han la opp har han vært spillerutvikler i Lister FK og Mandalskameratene, trener for Flekkefjord i 3. Divisjon og i dag jobber Tor Henning Hamre i Agder fotballkrets som Utviklings- og utdanningskonsulent.

Les også: Spillerne vi hadde – Pa og Pa
Les også: Spillerne vi hadde – del 2
Les også: Spillerne vi hadde – del 1

Neste uke kommer vi tilbake med en ny utgave av «Spillerne vi hadde». Er det noen tidligere Vålerenga-spillere du ønsker vi skal skrive om? Legg igjen navnet i kommentarfeltet under.

7 kommentarer til «Spillerne vi hadde – spissfloppene»

Legg igjen en kommentar