Dagboka onsdag 4. januar 2015

Mye snakk om kamptidspunkter og medieavtaler om dagen, men klubben har endelig kommet med en uttalelse. Ellers så er det en engelskmann fra Island på prøvespill i Vålerenga. Kampoppsett og TV-avtalen Mange fikk rast fra seg i kommentarfelt og andre steder på nettet etter at TV-kampene for de ni første rundene ble annonsert, også VPN … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. januar 2015»

Mye snakk om kamptidspunkter og medieavtaler om dagen, men klubben har endelig kommet med en uttalelse. Ellers så er det en engelskmann fra Island på prøvespill i Vålerenga.

Kampoppsett og TV-avtalen
Mange fikk rast fra seg i kommentarfelt og andre steder på nettet etter at TV-kampene for de ni første rundene ble annonsert, også VPN har selvfølgelig en mening om dette: TV-kamper til frustrasjon.

Nå har endelig klubben kommet med en uttalelse og den falt i smak. Vi siterer:

– Vi setter supporterne i skvis, og det er en helt håpløs situasjon. Det blir nesten umulig å forholde seg til når klubben i ditt hjerte skal spille, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Stig-Ove Sandnes.

– Norsk fotball er nødt til å ta tak i denne utfordringen. Vålerenga mener vi må redusere antall lag i Tippeligaen, og vi bør enten redusere antall seriekamper (30) eller utvide sesongen noe. Dette vil gi en gevinst sportslig med jevnere kampprogram, og det vil bli et bedre produkt for både supportere og TV med en jevnere fordelt kampbelastning hele sesongen. Vi er nødt til å ta supporternes tilbakemeldinger på alvor, sier Sandnes.

Vi i VPN er glad for at vi nå endelig har en sjef på Valle som er enig med oss supportere. Selv om vi ikke nødvendigvis er helt enig i alt Sandnes sier, så er han hvert fall på riktig vei her. Nå blir det en viktig jobb for Sandnes og de andre lederne i norsk fotball å få satt strengere krav til når det kan spilles kamper før en ny TV-avtale skal inngås.

I artikkelen fra klubben vil også påpeke noen små ting.

  1. Bortekampen mot Lillestrøm 3. mai er faktisk den eneste av de ni første kampene som vi skal spille på søndag klokka 18.00. Den vises kun på CMore, men er ikke trukket ut som «hovedkamp». Forstå det den som kan, men det betyr nok hvert fall utsolgt Åråsen.
  2. Lørdag 16. mai, klokka 15.00, så er ikke det et perfekt tidspunkt. Hvert fall ikke foreløpig. Det blir sikkert bra med folk og problemet ligger ikke der. Problemet dukket opp klokka 16.00 i Vallhall. Da er det nemlig avspark i kampen mellom Vålerenga 2 og Lyn. Den rekruttkampen som garantert flest vil få med seg i løpet av et år. Sånn som det står akkurat nå blir det et vanskelig valg for mange, vil man prioritere match mot Lyn eller mot Mjøndalen.

Vi regner med at klubben nå jobber intensivt for å flytte kampen mot Lyn. Om den kommer før eller etter spiller egentlig ikke så stor rolle. Poenget er at vi vil få med oss to kamper den dagen. Den beste løsningen den dagen hadde vært to kamper på Ullevål. Først Vålerenga 2 – Lyn og deretter Vålerenga – Mjøndalen.

Oppdatering: Snakker om sola så skinner den. Kampen mot Lyn er flyttet til 18. mai klokka 19.00.

Til slutt nevner Stig-Ove at det for 2015 er budsjettert med 9 millioner i publikumsinntekter og 12 millioner inn fra TV avtalen. Dette er penger vi selvfølgelig ser er viktig for klubben og det må gå an å finne en mellomting som gjør at vi både trekker flere tilskuere til et bedre arrangement samtidig som TV-kanalene får kampdager og tider som de er fornøyd med. Det bør ikke være så vanskelig.

Gary Martin
Det har vært litt snakk og rykter rundt Gary Martin de siste ukene. Engelskmannen som til daglig spiller for KR Reykjavik er nå på prøvespill torsdag og fredag. Han er også aktuell til kampen mot Stabæk på lørdag.

Gary er 24 år, har på Reykjavik scoret 30 mål på 54 kamper og før det ble det 22 mål på 36 kamper for Akranes. Han var ungdomsspiller i Middlesbrough.

Vi får se hva han duger til, men det hadde jo vært fint med en toppscorer også i 2015.

Ivan Näsberg
Det har vært litt rykter rundt Ivan i det siste. En overgang skal nesten ha vært i boks med Fredrikstad, men falt visstnok sammen på at østfoldingene ikke ville betale for kost og losji.

Nå har Arild Rønsen vært å intervjua Ivan og det ser kanskje ut som at han blir på Valle også denne sesongen. Her er intervjuet:

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 4. januar 2015»

Legg igjen en kommentar