TV-kamper til frustrasjon

Det virker som om alle liker tilskuere utenom Norsk Toppfotball, Norges fotballforbund, tv-kanalene og til dels klubbene De første ni rundene ble mandag berammet, det vil si bestemt når skal spilles, av NFF, NTF og tv-selskapene. I all hovedsak betyr dette at de som produserer de tv-showene som kalles fotballkamper har fordelt når kampene skal … Fortsett å lese «TV-kamper til frustrasjon»

Det virker som om alle liker tilskuere utenom Norsk Toppfotball, Norges fotballforbund, tv-kanalene og til dels klubbene

De første ni rundene ble mandag berammet, det vil si bestemt når skal spilles, av NFF, NTF og tv-selskapene. I all hovedsak betyr dette at de som produserer de tv-showene som kalles fotballkamper har fordelt når kampene skal spilles.

For Vålerengas del betyr det denne lista:

Mandag 6. april Vålerenga – Strømsgodset, kl. 19.00, runde 1
Fredag 10. april Sarpsborg 08 – Vålerenga, kl. 19.00, runde 2
Fredag 17. april Vålerenga – Haugesund, kl. 19.00, runde 3
Fredag 24. april Start – Vålerenga, kl. 19.00, runde 4
Torsdag 30. april Vålerenga – Aalesund, kl. 18.00, runde 5
Søndag 3. mai Lillestrøm – Vålerenga, kl. 18.00, runde 6
Lørdag 9. mai Vålerenga – Stabæk, kl. 20.00, runde 7
Tirsdag 12. mai Tromsø – Vålerenga, 18.00, runde 8
Lørdag 16. mai Vålerenga – Mjøndalen, 15.30, runde 9

Vålerenga skal spille fire fredager på rad, to lørdager og en søndag. Samt noen andre slengere innimellom. Tre ganger går kampa våre 18:00. En gang spiller vi søndag 18:00. Da spiller vi til gjengjeld mot Lillestrøm.

Dette er et herlig oppsett. Et herlig oppsett for puber og for TV-selskapene. Det er derimot ikke et herlig oppsett for supportere som syns fotball er best på stadion.

Et godt eksempel er tirsdag 12. mai. Denne kampen var egentlig beramma onsdag 13. mai – en dag som ville vært perfekt. Dagen etter er Kristi Himmelfartsdag, og en fridag. Du ville nok hatt behov for å ta en fridag; Tromsø er jo tross alt ikke en snartur unna med trikken. Du ville allikevel kunne tatt én fridag – ikke to.

Til sammenligning så spiller Odd mot Strømsgodset den onsdagen.

Tømmer stadion

NFF og NTF henta i fjor inn råd fra nederlandske Hypercube om hva de kunne gjøre for å fikse interessen rundt Tippeligaen. Kjære styremedlemmer i nevnte organisasjoner: Dere behøver ikke dra til Nederland, dere kan bare dra til møtelokalene på Ullevaal stadion. Dette oppsettet er store deler av grunnen til at det ikke kommer folk på stadion. Når du får et oppsett der kampene blir kasta rundt av folk som ikke bryr seg så glir entusiasmen fort over i apati.

Rett etter at oppsettet ble kjent så begynte det å koke på sosiale medier. Folk er rett og slett lei. Kommentarene går på at det er det verste oppsettet noen sinne, folk får ikke sett hjemmekampene (men kanskje bortekampene) og at tv-kanalene melker ”produktet” Tippeligaen for alt det er verdt (kanskje det ikke er verdt så mye neste sesong?).

En av de som aktivt går ut og er sinna er tidligere VG-journalist Oddleiv Moe. Han sier følgende til 100% Fotball: «Jeg mener fotball skal spilles søndag klokken 18.00, men så har NFF solgt sjelen si til TV. Hadde jeg vært 20 år i dag ville jeg gått i tog for dette, til og med på 1.mai. Dette viser en forakt mot alle som er supportere. De er i ferd med å ødelegge sporten ved å gjøre den til en TV-idrett. De tømmer stadion.»

De tømmer stadion. Tygg litt på den.

CMore på sin side mener de er helt uskyldige. «Det er en bestemmelse fra Norges Fotballforbund. Vi må forholde oss til dagene det er mulig å spille kamper, og i så måte er jeg ikke enig i at Start skal spille på ni forskjellige tidspunkter. Da blir torsdag klokka 18 og søndag klokka 18 samme tidspunkt for oss», sier Kristian Oma, sportssjef i C More, til samme artikkel.

Torsdag 18.00 og søndag 18.00 er akkurat det samme tidspunktet. Nei Oma, det er ikke det. Det er to helt forskjellige dager og to helt forskjellige tidspunkter. Kommentaren din henger ikke på greip.

Hvor er klubbene?

Samtidig kan vi ikke bare legge skylda på NFF, NTF eller tv-selskapene. Klubbene må ta sin del av skylda for denne røra. De kan ikke lenger sitte å se på at supporterne blir pissa på. For det er det som faktisk skjer. Klubbene må selv ta ansvar for å fortelle de såkalte rettighetshaverne at dette ikke funker.

Vi savner at Vålerenga kommer på banen. I fjor var supporterne dritviktige. Vi var det som skulle redde klubben. Og vi var vel ganske aktivt med på å redde det skakkjørte skinnet også. Hvor er klubben nå? Tidligere distriktspolitisk talsmann i Klanen er nå inne som varamedlem i styret i Vålerenga Fotball Elite. Hvor er han? Han har tidligere kommentert det vi kommenterer nå, men nå er det stille.

Pamp og supporter skulle bygge klubben sammen, men hvor er pampa nå. Vi var gode å ha når penger skulle samles inn, men er det sånn at vi kun er nyttige idioter på regnværsdager?

Vi savner at klubben viser at supporterne faktisk betyr noe. Joda, vi skjønner at det er digg med penger for TV-sendte kamper, men uten supportere så blir det ikke kjempemorsomt å se kamper på tv heller. Dette oppsettet er med på, som Oddleiv Moe nevner, tømme stadion.

For å legge det i pengespråket: Har du ikke supportere som kan bidra til en interessant og flott ramme så vil produktet over tid forringes. Og da taper du faktisk mer enn du vinner.

Kjære Vålerenga; nå har dere en glitrende mulighet til å vise dere som den supportervennlige klubben vi veit dere er. Stå opp mot dette tøyset som tv-kanalene driver med. Det er nok ei stund til de ni neste rundene settes opp, men dere har sikkert muligheten til å si ”nå er det nok”.

Vi veit vi har fått nok.

6 kommentarer til «TV-kamper til frustrasjon»

  1. Har hatt sesongkort siden '97, men de siste årene har det vært vanskelig å komme seg på kamp. Som småbarnspappa kan jeg ikke bare stikke av for å gå på kamp midt i en vanlig uke, selv om eldstemann er gammel nok til å ta med. Tror derfor det ikke blir sesongkort på meg i år, selv om det er en grei investering med tanke på mulig cupfinale og den slags. Trist, men slik er det.

  2. Beklager språkbruken, men dere er en gjeng med surmaga drittunger og ingen ting annet. Hvis dere klarer å se litt utenfor fjell landet vil dere oppdage at slik er det i de aller fleste ligaene i Europa uten at publikumstallene er dårlige. Min oppriktige mening er at deres surmaga kritikk heller backfire slik at den gjennomsnittlige fotball tilskuer heller velger å bli hjemme siden det tydelig er ræva på kamp!!!!!!
    Jeg bor pt i Holland og her spiller de seriekamper fredager (2000), lørdager (1830, 1945, 2045) og søndager (1230!!!, 1430, 1645), men det er alltid bra med tilskuere (80% ++++).
    Gå heller på kamp og skap stemning i stede for å klage, sutre etc så skal dere se at tingenes tilstand straks blir bedre………….laget må jo også bidra da.

Legg igjen en kommentar