Dagboka fredag 23. januar 2015

Framtidsretta dagbok i dag: Sluttspill i hockey og 10 minutters utvisninger i fotball Kvartfinaler Kampen om bøtta er ikke rett rundt hjørnet, men den nærmer seg. For første gang skal ikke Vålerenga velge motstander i kvarten, men bare sitte rolig og vente på å bli valgt av et lag som ikke kommer til å spille … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. januar 2015»

Framtidsretta dagbok i dag: Sluttspill i hockey og 10 minutters utvisninger i fotball

Kvartfinaler
Kampen om bøtta er ikke rett rundt hjørnet, men den nærmer seg. For første gang skal ikke Vålerenga velge motstander i kvarten, men bare sitte rolig og vente på å bli valgt av et lag som ikke kommer til å spille semifinale. I dag er Vålerenga hele femten poeng bak lag nummer fire i serien, Frisk Asker, en luke som vi nok ikke får tetta helt igjen i løpet av februar.

Men om vi ikke kjenner kvartfinale-motstanderen ennå, så veit vi i hvert fall når vi skal banke dem på Jordal. Kampdatoene er klare:

Søndag 8. mars – Torsdag 12. mars – evt kamp nr 6  mandag 16. mars

Hele oppsettet for sluttspillet finner du på vif-hockey.no 

Utstyrshysteri
Folk har ikke råd til sport og idrett for unga sine på grunn av utstyrhysteri og kjøpepress. Sånn var det stort sett ikke før sier en rekke veterankjendiser til VG Sporten.  Erik Thorstvedt svarer for åssen det er og var med fotballen i så måte:

Før trengte du bare et par sko og en ball. Nå kommer det ny farge på skoene hver tredje måned, og det er ikke tilfeldig, sier Thorstvedt til VG.

Sånn sett er det billigere å satse på dommersporten. Ikke mye kjøpepress der i gården. Samme gamle fløyta. En minikortstokk av gul og rød plast med høy gjenbruksverdi. Men akk. Tidene forandrer seg. Nå er et nytt kort på vei inn i brystlomma. Det hvite.

Hvitt kort
Et hvitt kort og utvisninger på ti minutter for dommerprotester og filming , er på trappene. Idéen fra Michel Platini støttes av dommerlegenden Collina og vår nybakte dommersjef Terje Hauge, leste vi på VG Sporten i forrige uke:

– Den grove språkbruken mot dommere har blitt en epidemi innen den moderne fotballen, sier Platini

Greit nok for oss med et nytt kort for drittslenging. Det vi ikke helt skjønner er fargevalget, reint og uskyldshvitt. Det burde gå an å legge inn noen skikkelige brune striper her og der. Brownies.

Vålerenga i helga
Bortekamp i hockey søndag klokka 17. Vi er ikke sikre på om det holder å skrive xxx når det gjelder sted og motstander, så for spesielt interesserte nevner vi at kampen går i kommune nummer 0402.

Legg igjen en kommentar