Dagboka torsdag 22. januar 2015

Vi tror helgrønne drakter egner seg bedre for fotball-lag som vil kamuflere seg enn geriljadraktene som Sandefjord har valgt. Men spillerne blir mest usynliggjort om de tar en Kjartansson og drar til Kina Ørnen har fløyet og vi sitter igjen med spekulasjoner om hvem som skal erstatte ham, om noen i det hele tatt kan. Blir det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. januar 2015»

Vi tror helgrønne drakter egner seg bedre for fotball-lag som vil kamuflere seg enn geriljadraktene som Sandefjord har valgt. Men spillerne blir mest usynliggjort om de tar en Kjartansson og drar til Kina

Ørnen har fløyet og vi sitter igjen med spekulasjoner om hvem som skal erstatte ham, om noen i det hele tatt kan. Blir det en målfarlig danske fra Haugesund? Eller en målfattig spiss fra Viking? Kast deg inn i diskusjonen i kommentarfeltet i gårsdagens VPN-artikkel om saken

Les: Disse kan erstatte Kjartansson 

Viðar Örn: Var ekki bara í mínum höndum
Dagens Aperop  har gravd seg fram til den islandske fotballsiden fotbolti.net og har satt Googles oversetter på saken. Her avslører Kjartansson at

– …det har vært mye interesse fra Europa, men at Vålerenga priset han så høyt at ingen europeiske klubber slo til. Vålerenga skal ha avvist bud fra blant annet Nederland og Tyskland, og det var også stor interesse fra klubber i Championship.

Vi syns det er synd om Vålerenga på denne måten har hindret Kjartansson i å fortsette karrieren i mere attraktive klubber i Europa. Bortsett fra lønna er kinesisk toppfotball en nedtur. Men dette veit vi i VPN egentlig ikke en dritt om, vi bare støtter oss til hva Dagbokas legendariske far, Stian Reklev, sa til Aperopet.no tirsdag:

– Sannheten er dessverre at det store flertallet av spillerne i den kinesiske ligaen holder lavt nivå, og de fleste klubbene ville hatt store problemer med å overleve i Tippeligaen

Les hele saken her: Kjartansson: Dette er 江苏国信舜天 

尤爾
Siden vi er inne på det, fortsetter vi liksågodt med kinesisk litt til. Wikipedia opplyser at omlag 20 % av verdens befolkning har kinesisk som morsmål (eller undervisningsspråk), og det er dermed det språket med flest morsmålsbrukere i verden, De to tegnene i overskriften på dette dagbokavsnittet er med andre ord klokkeklare for de fleste, men for oss ser det mest ut som et kamuflasjenett. Og da har vi endelig kommet til saken. De to kinesiske kråketærne 尤爾 står for Sandefjord. Og Sandefjord, hva står det for? Ja, nettopp: Kamuflasje.

Det står dårlig til med fotballen i Vestfold når dem må kamuflere det dem driver med. Sandefjord er første lag ut med kamuflasjedrakter i Tippeligaen. Foreløpig gjelder det kun tredjedrakta, men klubben har til gjengjeld malt et digert skilt på alle draktsettene som skal få folk til å tro at det er gode, gamle Jotun fra Øvre Årdal som har gjenoppstått etter at de ble slått ut av Frigg etter omkamp i cupen midt på sekstitallet.

Det var VG Sporten som gjorde oss oppmerksomme på saken mandag.
Les og se mere her. Om kamuflasjedrakta lurer dommere og motspillere i den grad at blåhvalene overlever sesongen, tror vi så gjerne. Til sjuende og sist er det utstyret som teller:

Kamuflasjebukse

Legg igjen en kommentar