Spillerne vi hadde – del 2

Opp gjennom årene har det kommet og gått en del spillere i Vålerenga. Vi skal prøve å se hva som skjedde med gutta som forsvant fra Oslos Stolthet. Denne gangen tar vi for oss Johan Arneng og Troy Perkins. Troy Perkins Klubb i dag: Montreal Impact (Canada, MLS) Troy fikk 53 kamper for Vålerenga mellom … Fortsett å lese «Spillerne vi hadde – del 2»

Opp gjennom årene har det kommet og gått en del spillere i Vålerenga. Vi skal prøve å se hva som skjedde med gutta som forsvant fra Oslos Stolthet. Denne gangen tar vi for oss Johan Arneng og Troy Perkins.

Troy Perkinstroy perkins

Klubb i dag: Montreal Impact (Canada, MLS)

Troy fikk 53 kamper for Vålerenga mellom 2008 og 2010. Han var solid bakover og det var med tungt hjerte vi så han dra tilbake til USA.

Keeperen kom fra D.C. United og det var også dit han dro tilbake når han forlot Vålerenga. Så hva skjedde etter at han dro hjem? På veien tilbake til USA så forsøkte flere andre klubber å hente han, blant annet Feyenoord og flere franske klubber. Vel tilbake i MLS så spilte han 22 kamper for D.C. United i 2010.

I desember 2010 ble Troy Perkins «tradet» fra D.C. United til Portland Timbers. I Portland fikk han totalt 51 kamper i 2011-12. Før starten på den amerikanske 2012-sesongen ble så Perkins tradet til det canadiske laget Montreal Impact, også det i MLS. Der var han førstekeeper fra han kom i 2012, men under 2014-sesongen fikk han skylden for et baklengsmål etter dårlig kommunikasjon mellom keeper og stopper, og dermed ble Troy benket av trener Frank Klopas. På benken ble han i resten av 2014-sesongen og nå er kontrakten hans med Montreal Impact utløpt. Totalt fikk Troy Perkins 63 kamper for Montreal Impact. Mye av grunnen til at han ikke fikk ny kontrakt i Montreal skal skyldes hans høye lønn og klubben lønnstak, ja de har det i USA.

Neste stopp for Troy ser nå ut til å være Seattle Sounders, også dette en MLS klubb. Det er foreløpig ikke kjent hvor lang kontrakt han har signert, men vi ønsker Troy lykke til i sin nye klubb!

Vi har funnet en film om Troy Perkins, som hans nye klubb har lagt ut, hvor du kan se en noen av hans redninger i tiden etter at han forlot Vålerenga.

Johan Arneng:

Klubb i dag: Lagt opp

Johan spilte i Vålerenga i 2002-sesongen. Og man kan vel godt kalle han en klubbnomade. Som ung hadde han hele fire klubber i Sverige, før han som 18-åring dro til Italia og Empoli. Der ble han i en sesong før han i 1999 endte opp i Raufoss, hvor han var i tre år.

Deretter kom turen til Oslos stolthet. Det ble med en sesong(2002), et cupgull og 21 kamper for Johan i Oslo før han igjen var på reisefot. Nå var det til Stockholm turen skulle gå etter at han signerte for Djurgården. Der spilte han på midtbanen fra 2003 til 2007. Under tiden i Djurgården skulle også en personlig tragedie ramme Johan. I 2005 døde en av hans nyfødte tvillingsønner. Forståelig nok ga det et avbrekk fra fotballen, men Johan kom sterkt tilbake.

I 2008 gikk så turen til Aalesund hvor han ble gjenforent med Kjetil Rekdal. I Aalesund ble han i tre sesonger og ble igjen cupmester i 2009, før han i desember 2010 ble klar for det nyopprykkede Syrianska FC fra Södertalje. En siste klubb skulle det bli for Johan. I januar 2013 signerte han en to-års kontrakt med IK Sirius FK i svensk 2. divisjon. Den første sesongen i Sirius endte med opprykk til Superettan. Etter 2014-sesongen, hvor Sirius endte på 6. plass i Superettan, bestemte Johan seg for at nok fikk være nok. Etter 11 klubber og et par kamper på det svenske landslaget la han opp i oktober.

Johan Arneng har hvert fall merittene på plass. Han har vunnet Allsvenskan i 2003 og 2005, den svenske cupen i 2004 og 2005, samt den norske cupen i 2002 og 2009.

Nå etter at han la opp skal Johan drive med hesteavl(!), være ekspertkommentator for Eurosport og skrive for et fotballmagasin. I tillegg skal han ta trenerutdannelse. Med andre ord er Johan Arneng fortsatt en «busy man» etter at han la fotballskoene på hylla.

3 kommentarer til «Spillerne vi hadde – del 2»

Legg igjen en kommentar