Dagboka mandag 19. januar 2015

Hockeylaget vinner igjen, rekrutta vinner igjen og FIFA prøver å stikke kjepper i hjula for norsk fotball. Dette og  mer til danner bakteppet for ukas første dagbok. FIFA vil ødelegge norsk fotball Ok, så tror vi ikke at FIFA egentlig vil ødelegge norsk fotball, men den regelendringen Dagbladet melder om søndag kan potensielt være ødeleggende … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. januar 2015»

Hockeylaget vinner igjen, rekrutta vinner igjen og FIFA prøver å stikke kjepper i hjula for norsk fotball. Dette og  mer til danner bakteppet for ukas første dagbok.

FIFA vil ødelegge norsk fotball

Ok, så tror vi ikke at FIFA egentlig vil ødelegge norsk fotball, men den regelendringen Dagbladet melder om søndag kan potensielt være ødeleggende for flere klubbers satsing.

Selve regelendringen er egentlig ikke så dum. Den sier rett og slett at andre enn klubbene, såkalte tredjepartseierskap, ikke er tillatt. Den skal hindre situasjoner som for eksempel overgangene til Mascherano og Tevez til West Ham. FIFA vil altså praksisen der utenforstående kan gå inn med direkte investeringer i spillere til livs. Så langt er alt helt greit. For det er ikke sånn vi driver her i Norge. NFF godtar ikke direkte-investeringer, men de godtar at en tredjepart går inn og dekker deler av utgiftene – så lenge klubben har full råderett over spilleren. Et heldig eksempel på dette er Trøims deltagelse i overgangen til Ruben Kristiansen. Et litt uheldig eksempel er Markus Pedersens overgang til Brann.

Problemet nå er at FIFA vil blokkere for all involvering av tredjepartsinvolvering. Så om denne regelen allerede hadde vært innført før Kristiansen kom til oss, ville han ikke kommet i det hele tatt. Bare fordi Trøim ikke fikk lov til å være snill mot klubben han er så glad i. Alle avtaler gjort før 1.1. 2015 vil fortsatt være gjeldene, men avtaler som gjøres fra 1. januar til 1. mai vil kun ha varighet på ett år. Etter 1. mai vil det ikke lenger være lov å inngå sånne avtaler.

Vi tok kontakt med Stig Ove Sandnes for å høre hvilke konsekvenser dette ville ha for Vålerenga Fotball. På spørsmål om dette vil påvirke allerede inngåtte avtaler så var svaret at de avtalene lå der. De blir heldigvis ikke påvirka. Han var derimot litt skeptisk til nye kontrakter. «Ingen investor vil inngå avtaler som bare gjelder for ett år» var kommentaren. Kobler vi dette mot det han sier til Dagbladet så kan det jo tyde på at enkelte spilleravtaler kan gå i vasken. Og det er jo særdeles trist!

NTF sier de har «advokater på saken», så får vi bare håpe det ikke er samme advokater som så på Gunnarsson-gate og alt det der. Da kan det kanskje være like greit å legge ned.

Iskrigererne kan fortsatt krige

Det er kanskje ikke så vanskelig å krige når det som står på andre siden av isen er rundingsbøyer. Stjernen viste seg nemlig å være akkurat det. Vålerenga vant 5-0, og alle er glade igjen. Vi tror sesongen blir fin-fin allikavæl. Serien tok vi ifjor så da tar vi bøtta i år.

Unggutta viser vei

Vålerengas rekrutter viser at de er i rute til årets 2. divisjon. 3-0 over Lørenskog er glimrende. Det er dog lenge til seriestart og mye kan skje, men vi er villig til å tippe at Vålerenga 2 gjør det helt greit i serien. Seks poeng mot Lyn 1 og åtte plasser over dem. Det tror vi. Seieren kan du lese mer om her.

Vålerenga i dag

Vi bekymrer oss litt for regelendringene, men suger litt på den harmdirrende karamellen Stig Ove Sandnes serverer oss: «- Dette er litt fotballbransjen på sitt verste. Det er veldig typisk Fifa. De lager en ny regel som trer i kraft nesten uten varsel. Det er respektløst. De greier ikke å sørge for langsiktige rammevilkår».

Det er nesten så han bør få en egen MAFIFA-skjorte.

En kommentar til «Dagboka mandag 19. januar 2015»

Legg igjen en kommentar