Dagboka torsdag 08. januar 2015

Vi er åtte dager inn i 2015. Dagens dagbok kommer seint, men den kommer godt. Den handler om framtid – både veldig nær og noe fjern. Vi ser litt på fotball. Vi ser litt på hockey. Tribuneframtida 2015 Det har vært litt mas fram og tilbake om tribunesituasjonen. På Jordal kommer det fler tilskuere, på … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 08. januar 2015»

Vi er åtte dager inn i 2015. Dagens dagbok kommer seint, men den kommer godt. Den handler om framtid – både veldig nær og noe fjern. Vi ser litt på fotball. Vi ser litt på hockey.

Tribuneframtida 2015

Det har vært litt mas fram og tilbake om tribunesituasjonen. På Jordal kommer det fler tilskuere, på Ullevaal gikk det ned. Så diskuteres det. Fram og tilbake diskuteres det. Hvorfor går det ned på Ullevaal, men opp på Jordal? Hva skal til for å fler tilskuere på Ullevaal?

Vi veit ikke, men vi har lagt merke til fotballklubbens tanke om at vi skal ta østkanten tilbake. Der vi ikke veit hvordan vi skal fylle Ullevaal med syngende, hoppende og glade Vålerenga-supportere (det holder antageligvis å vinne kamper), så har vi noen tanker om denne «ta østkanten tilbake».

Vålerenga er en klubb for alle. Den er en klubb for prest og fant. Vålerenga er mer enn bare en klubb, og alle er velkomne. Du er velkommen om du kommer fra Uranienborg, selv om det er på vestkanten. Du er faktisk velkommen selv om du kommer fra Lillestrøm eller Bergen.

Det er ikke så viktig hvor du er fra, bare du er Vålerenga.

Vi skal ikke ta tilbake østkanten. Vi skal ta tilbake hele fotball-Norge, men vi skal aldri bli «hele Norges Vålerenga». Vi skal være rølpete, vi skal være flåsete, vi skal holde på kulturen vår.

Skal vi få til dette må vi bli flinkere til å snakke sammen. Tribunedelene må finne ut at det ikke er fett å slenge dritt til hverandre. Stridsøkser må begraves, og samarbeid må til. Det betyr ikke at man skal dele en kopp med Pukka-te, holde hender og sitte i lotusstilling sammen. Det betyr derimot at alle må bli enige om at vi skal gjøre vår tribune, uansett arena, til den beste.

Og det krever samarbeid.

 

Hockeyframtida

Der vi snakka i lange linjer skal vi nå se såvidt forbi nesetippen vår. I kveld fylles Jordal enda en gang til randen med glade Vålerenga-supportere. Vålerenga hockey møter Sparta klokka 18:30. Dra til Jordal og se iskrigera hanke inn tre nye poeng. Blir så gøy så!

Vålerenga i dag

Fotballklubben bekrefter at Sidoine Oussou har forlatt klubben. Så er det jo hockey.

Legg igjen en kommentar