Dagboka onsdag 7. januar 2015

Graset er grønt for alle, men aller grønnest for Vålerenga Da er det bekreftet; penger vokser på gras. Grasrotandelen fra Norsk Tipping er fordelt. Svindlerne er luket ut, ikke bare Uranienborg Futsalklubb, men hele 32 lag og foreninger som har forsøkt å tuske til seg reise-og drikkepenger fra Hamar er eksludert. Sjekk NRK Sport 4. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. januar 2015»

Graset er grønt for alle, men aller grønnest for Vålerenga

Da er det bekreftet; penger vokser på gras. Grasrotandelen fra Norsk Tipping er fordelt. Svindlerne er luket ut, ikke bare Uranienborg Futsalklubb, men hele 32 lag og foreninger som har forsøkt å tuske til seg reise-og drikkepenger fra Hamar er eksludert. Sjekk NRK Sport 4. desember 2014 :

  • Blant klubbene som er kastet ut, finner vi lukkede ølforeninger, vinklubber og cognac-venner.
  • En sjakklubb ble kastet ut etter å ha brukt 115.000 kroner på en tur til Las Palmas for åtte personer.
  • En lukket supportergjeng for en engelsk fotballklubb, brukte 25.000 kroner fra grasrotordningen til å reise på fotballkamp i England.
  • En gjenganger er at pengene brukes på aktiviteter som kun er tilgjengelig for en begrenset, lukket krets – og sånn sett ikke beriker fellesskapet.

Vålerenga fikk 2.488.432 og mest, selvsagt fordi vi fortjener det. Det er nesten dobbelt så mye som andremann på lista, en liste som naturlig nok inneholder mye fotball, men med overraskende sterke innslag fra dyreriket, inkludert Løvene i Fredrikstad. Kattevern og omplassering av dyr var ikke det vi kobla først til tippekupongen, men vi sier som Benny i Julekalender’n: det skal jo være plass til oss alle, bob-bob.Komplett resultatliste finner du her:

Vålerenga fikk mest grasrotpenger (vif-fotball.no)

På denne lista glimrer fremdeles Uranienborg Futsal med en 20. plass selv om de ble kasta ut fra grasplenen før jul. Det går ikke an å stole på noen lenger, selv ikke NRK.

Lang sesong
Neida, det er ikke skuddår før i neste år, men det betyr ikke at sesong 2015 blir så jævla kort, den blir tvert i mot mye lenger en ventet. I år skal vi rette opp feila fra i fjor og forfjor da det som kjent gikk litt for treigt, så på verdensbasis pøses det ut et tresifra antall hundredels tilleggssekunder dette året. Vi fryktet lenge for at dette ville påvirke tilleggstid i serie og cup, men frykt ikke så lenge klubben din ikke er blant de utvalgte som spiller første kamp i Europakvaliken den 30. juni, døgnet som er utpekt til å bære byrdene av det lange sekundet som er gitt oss for å få kloden på skinner igjen. Baklengsmål i denne tillegstiden kommer til å smake ufattelig surt, men protester er nytteløse

Kilde: 30. juni blir et sekund lengre (vg.no) 

Sykehusstriden
Den lange og bitre kampen på nordvestlandet endte med seier til Molde rett foran nesa på Kristiansund. For oss på parti med normal geografi er det ikke så nøye, for oss kunne dem godt valgt Ålesund så lenge dem ikke opererer knærne til spillere som sendes til oss. Anatomien er jo litt annerledes på Sunnmøre. Spisse albuer er velkjente saker, nå har Nation-operasjonen avdekket at spissinga på knær også er litt spesielt. En stor takk til Reka og vårt medisinske apparat som har retta opp forstillinga til vår nye forsvarskjempe.

I år så tar vi alt
Vi venter forgjeves på at vår nye dommersjef Terje Hauge kommer med sin nyttårstale. Nå er det lovlig seint for store ord, men han kunne i det minste ha avslørt et par av nyttårsforsettene fra dommerstanden for 2015-sesongen. Kan vi håpe på et krafttak mot holding i feltet? At dommerjævlene ikke bare slår tilfeldig til en gang i blant, men gjør som oss: I år så tar vi alt

Dagboka i dag
er en god grunn til å glede seg over at vi har fått en ny supporterblogg drevet og skrevet av Frank Ove Hansen og Lars Schou, bedre kjent som Skog og Franko. Om Aperopet  har kommet for å bli, er det fremdeles en plass for oss. Hvis ikke kan det bli verre. Takk!

Legg igjen en kommentar