Dagboka torsdag 11. desember 2014

En gledens dag er her, men vi har klart å finne en grunn til å være trist også. Stadionprosjektet Avtalen om utleie av arealer til skolen behandles i dag av Finanskomiteen. Vi har selvfølgelig gravd oss ned i avtalen for å se hva dette betyr. Navn på skolen blir Valle videregående skole. Her er noen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. desember 2014»

En gledens dag er her, men vi har klart å finne en grunn til å være trist også.

Stadionprosjektet
Avtalen om utleie av arealer til skolen behandles i dag av Finanskomiteen. Vi har selvfølgelig gravd oss ned i avtalen for å se hva dette betyr. Navn på skolen blir Valle videregående skole.

Her er noen hovedpunkter i utleiekontrakten:

  • Kommunen leier 9640 kvadratmeter, 6500 kvm til selve skolen og 3000 kvm til sambruksarealer.
  • Leiekontrakt på 25 år. Det er også opsjon på ytterligere leietid først på 15 år, deretter fire nye avtaleperioder på 10 år. Totalt er avtalen altså på 80 års leie hvis alle opsjonene blir brukt.
  • Husleie og felleskostander utgjør 24,9 millioner per år, 2405 kroner per kvm for egne arealer og 2062 for sambruksarealer. Av dette er 20,2 millioner ren husleie for arealene.
  • Samlet kostand når man legger på fellesavgifter, drift, vedlikehold, vaktmester, energi osv. er 31 millioner kroner.
  • Planlagt overtakelse og oppstart av skolen: 01.08.2017

Så er det selve skolen, ja hva skal den inneholde? Jo her har du det:

  • 450 elever, hvorav 90 på toppidrettslinje.
  • 50 elever i oppfølgingstjenesten. Dette er elever som ikke tidligere har klart å fullføre videregående utdanning.
  • Gymsal/kultursal som blir tilgjengelig for Oslo Idrettskrets utenom skoletid.

Der har du hovedlinjene. Vi har også gravd oss så langt ned i vedleggene til leieavtalen at vi fant noen skisser til utforming av stadion.Stadion 1Stadion 2Stadion 3
Videre gang i saken er altså møtet i Finanskomiteen klokka 16.00 i dag. Møtet avholdes faktisk i pausen i dagens bystyremøte. Saken vil deretter behandles i Bystyret 17. desember klokka 12.00. Vi i VPN skal prøve å få vist møtet live her på våre sider.

Kongen til Tromsø?
Kongen av kassa skal aktuell for Tromsø. Det melder Aftenposten.

Vi klipper litt fra saken:

– Vi har sagt ja til at han kan snakke med Tromsø, utover det aner jeg ikke hva som skjer. Det må TIL si noe om, sier Vålerengas daglige leder, Stig-Ove Sandnes til itromso.no.

– Har dere satt en prislapp på ham, eller kan dere la ham gå billig eller gratis, Stig-Ove Sandnes?

– Det har jeg ingenting til kommentar til nå. Hvis TIL ønsker å snakke med Gudmund, så skal de få det. Utover dét, må TIL svare på den saken, sier VIF-lederen.

– Nå skal vi skal ikke ta ting for fort. Vi er ennå der at vi må avklare både økonomi, om han har lyst og slike ting. Det handler om hvilken motivasjon som ligger til grunn her. Det er flere brikker i puslespillet som må på plass før han eventuelt blir TIL-spiller, sier Steinar Nilsen i Tromsø.

Gudmund derimot gir følgende kommentar til Nordlys:

– Ingenting er umulig, men du forstår sikkert at jeg ikke kan si så mye mer, sier 23-åringen til Nordlys.

Vi i VPN skal innrømme at vi håper å se Kongshavn i kassa for Vålerenga neste år. Han er ung, norsk og har kommet opp i egne rekker etter overgangen fra Varegg i 2009. Nå ser det ut til at vårt håp er redusert til en forventning om at vi hvertfall får ok betalt når Vålerenga selger han.

[poll id=»12″]

Vålerenga i dag
Ta turen til Sjappa og forny sesongkortet ditt! Når du først er der så kan du dra med deg en drakt, Vålerenga skal bruke samme drakter i 2015 som de gjorde i 2014.

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 11. desember 2014»

Legg igjen en kommentar