Fremgang i Stadionprosjektet

Det ble stille etter at reguleringplanene og tomteoverføring i stadionsaken ble godkjent i Oslo Bystyre. Vi tok kontakt med styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark AS Åge Petter Christiansen for å få en oversikt over fremdriften i prosjektet. Vi har tidligere hatt et lengre intervju med Åge Petter, det kan du lese her: Åge Petter … Fortsett å lese «Fremgang i Stadionprosjektet»

Det ble stille etter at reguleringplanene og tomteoverføring i stadionsaken ble godkjent i Oslo Bystyre. Vi tok kontakt med styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark AS Åge Petter Christiansen for å få en oversikt over fremdriften i prosjektet.

Vi har tidligere hatt et lengre intervju med Åge Petter, det kan du lese her: Åge Petter om stadionsaken.

Reguleringsplanen for stadion, kontorbygg, leiligheter og en del annet ble godkjent i Oslo Bystyre 3. september. Noen uker senere, 24. september, stemte man gjennom overføring av tomta til Vålerenga, med et forbehold: Vålerenga måtte få finansieringen på plass.

Finansieringen
Penga måtte på bordet og vi må nå vise at vi har råd til å bygge stadion før de endelige papirene underskrives og tomta er vår. Blant tingene som må på plass er avtalen med Oslo Kommune om skolen og salg av tomtene hvor det skal bygges næringseiendom og leiligheter. Dette skal finansiere byggingen av selve stadion.

age-petter-christiansen_16qrqmolz0bgl1tt3gq4n593ov
Åge Petter Christiansen, Styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark AS

– Svært positive forhandlinger med NCC. Vi er enige om totalsummen for tomtene, 300 millioner. Nå gjenstår noen avtaletekniske forhold, og jeg har godt håp om at kontrakten signeres før nyttår, sier Åge Petter til VPN.

Så hva med skolen? Det har tidligere blitt sagt at avtalen med Oslo Kommune må godkjennes i Bystyret før nyttår hvis stadion skal åpnes i 2017.

– Fra Rådhuset har vi fått vite at Leieavtalen for skolen skal behandles i Bystyret 17.desember. Vi har ennå ikke fått det det endelig bekreftet, fortsetter styrelederen i Vålerenga Kultur- og idrettspark AS.

Videre kan han fortelle at når avtalene med NCC og Oslo Kommune er undertegnet så vil man fortsette med bankene, som må gi Vålerenga et lån. Lånet skal dekke bygginga av stadion og skal i hovedsak betales ned gjennom inntektene man får fra leieavtalen om skolen.

Totalrammen for stadiondelen av prosjektet, inkludert stadion, tribuner, skole, parkering og næring, er på cirka 690 millioner kroner.

Ferdig i 2017?
Tidligere har vi fått vite at hvis alt er ferdig behandlet og godkjent politisk før nyttår så kan vi se på en oppstart av byggingen til våren 2015, med ferdigstillelse til sommeren 2017. Blir den politiske behandlingen utsatt ser man på en ferdigstillelse til året etter, sommeren 2018.

Til VPN kan Åge Petter bekrefte tidsplanen, men legger til:

– Tidsplanen er som før dersom disse avtalene faller på plass før nyttår – og vi får lånefinansieringen på plass i januar/februar neste år.

– Avtalen til godkjenning hos Kommuneadvokaten
VPN har også vært i kontakt med Andreas Halse(AP). Han har vist stor interesse for stadionprosjektet, og spurte i gårsdagens møte i Kultur- og Utdanningskomiteen på Rådhuset om når saken vil bli behandlet av Byrådet og lagt frem for Bystyret.

Andreas Halse (AP) (foto: www.sturlason.no)
Andreas Halse (AP) (foto: www.sturlason.no)

Svaret Andreas fikk var: Avtalen er nå til godkjenning hos kommuneadvokaten, for å sørge for at den er i tråd med bystyrets vedtak i stadionsaken. Byråden håper fortsatt å få den behandlet i november. Det står ikke på viljen. Saken er fortsatt til behandling på administrativt nivå, og har ikke kommet til politisk behandling i byrådsavdelingen.

Andreas Halse kan også fortelle at han fortsatt mener at det er håp for at saken vil bli behandlet i bystyret før jul, altså samme informasjonen vi har fått fra Åge Petter.

Hvis saken blir ytterligere forsinket så er det også mulig å ha ekstraordinært møte i komiteen saken skal behandles i, slik at man rekker å få en avgjørelse i bystyret før jul. Det er heller ikke sikkert at saken skal behandles i Kultur- og Utdanningskomiteen, siden kontrakter kommunen inngår som regel blir behandlet i Finanskomiteen. Det vil bli avgjort i et møte i Forretningsutvalget (tilsvarer presidentskapet på Stortinget) når saken kommer fra byrådet.

En kommentar til «Fremgang i Stadionprosjektet»

Legg igjen en kommentar