Dagboka onsdag 15. oktober 2014

Vi ser litt fremover mot helgens kamp, også kan vi ikke dy oss med å se bakover. Rosenborg til helga Så da skal vi til bartebyen igjen. Rosenborg ligger på tredjeplass for øyeblikket med 48 poeng, 9 poeng mer enn Vålerenga på sjetteplass. Så det er ganske jevnt med fire kamper igjen å spille. Ønsker … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. oktober 2014»

Vi ser litt fremover mot helgens kamp, også kan vi ikke dy oss med å se bakover.

Rosenborg til helga
Så da skal vi til bartebyen igjen. Rosenborg ligger på tredjeplass for øyeblikket med 48 poeng, 9 poeng mer enn Vålerenga på sjetteplass. Så det er ganske jevnt med fire kamper igjen å spille.

Ønsker du å dra på tur for å få med deg kampen så koster det 600 kr for Klansmedlemmer. Bussen har avgang fra Bohemen klokka 11.00 på søndag.

vif-fotball.no er det nå lagt ut et intervju med Kjetil Rekdal om kampen. Intervjuet ser du her:

Blatter = MAFIFA
Som vi diskuterte i Dagboka i går så ble et banner med skriften Blatter = MAFIFA konfiskert av politiet under landskampen mot Bulgaria. Vi har nå fått svar fra NFF på våre spørsmål om episoden, og det er Fungerende Kommunikasjonsdirektør Yngve Haavik som svarer:

Bakgrunnen for at NFF besluttet at banneret måtte fjernes, er at skriften på banneret er rettet mot en navngitt person (Blatter) med beskyldinger/antydninger om at vedkommende er kriminell. Kampen i går er også en del av UEFA Euro 2016, og er underlagt UEFAs disiplinærreglement. Etter dette reglementet vil det nasjonale forbundet kunne sanksjoneres dersom tilskuere benytter bannere der det uttrykkes synspunkter som kan oppfattes som støtende eller provoserende. Det er lite tvilsomt at budskapet på banneret faller inn under denne kategorien.

Det er vanskelig å tegne opp noen eksakt grense på hva som er innenfor og utenfor, og det vil alltid være en grad av skjønn i slike vurderinger. Vi var imidlertid ikke i tvil om at dette banneret skulle fjernes.

Vedkommende som sto bak banneret rettet seg etter påbudet fra politiets side, og jeg har ikke fått informasjon om at det vil skje noe utover at vi fikk ordnet opp i situasjonen der og da.

Vi fulgte opp med følgende spørsmål: Da var det NFF som anmodet politiet om bistand til å fjerne banneret, ikke noe politiet gjorde på eget initiativ?

Ja det er korrekt. Vaktene ba om banneret etter beskjed fra NFFs folk. Det nektet de aktuelle personene å rette seg etter. Dermed ble politiet koblet på og situasjonen løste seg.

Så da har vi fått mer informasjon om det og kan for så vidt skjønne tankegangen til NFF. De har et regelverk å forholde seg til og at de følger det kan vi ikke se noe galt med. Problemet her er at en person som Sepp Blatter må tåle å få kritikk, selv om det går på han som person. At UEFA sitt regelverk ikke tillater dette kan ikke NFF få pepper for, men vi anmoder NFF til å prøve å påvirke dette slik at personer høyere stillinger i NFF, UEFA og FIFA må tåle offentlig kritikk på sine arrangementer.

Niklas Gunnarsson
Det var U23 kamp i går på UKI Arena (hvor?). Norge gikk seirende ut av kampen med en 2-0 seier etter mål av Stefan Strandberg og Jo Inge Berget.

For Vålerenga sin del så startet Niklas Gunnarsson kampen. Etter 62. minutter ble han byttet ut til fordel for Gustav Valsvik fra Strømsgodset.

På benken satt Sivert Heltne Nilsen som ble etterinnkalt til troppen etter at flere spillere ble flyttet opp til A-landslagstroppen eller meldte forfall.

Se intervju med Gunnarsson fra Vif TV her:

Legg igjen en kommentar