Dagboka tirsdag 14. oktober 2014

Vålerengas rekrutter vant i går (øy!), Vålerenga dominerte landskampen, Vålerenga spiller håndball, Vålerenga legger opp og Vålerenga spiller kamp. Det skulle vel bli en solid dose Vålerenga? I tillegg undrer vi oss over sensurlinja til Norges fotballforbund, er den bra for en gjeng som promoterer Nobels fredssenter? Vålerenga 2- Eidsvoll Turn 1-0 Kampen var, om … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. oktober 2014»

Vålerengas rekrutter vant i går (øy!), Vålerenga dominerte landskampen, Vålerenga spiller håndball, Vålerenga legger opp og Vålerenga spiller kamp. Det skulle vel bli en solid dose Vålerenga? I tillegg undrer vi oss over sensurlinja til Norges fotballforbund, er den bra for en gjeng som promoterer Nobels fredssenter?

Vålerenga 2- Eidsvoll Turn 1-0
Kampen var, om en ser hvor lagene kan havne på tabellen, ikke av de mest interessante. Allikevel var det hard nok kjemping i Vallhall til at Herman Stengel fikk gult kort og Vålerenga fikk straffe. Situasjonene hadde neppe noe med hverandre å gjøre, men Markus Nakkim satte i hvert fall straffa i mål og Vålerenga vant dermed 1-0. Akkurat slik det bør være.

Vålerenga med seiersmål
Det var tilnærmet sydlandsk stemning i Oslo i går da Norge tok en knepen seier over Bulgaria. Vel, om den sydlandske stemninga ikke var å merke over hele Oslo var den enda mer tilstede i Max sin kommentatorbu på Ullevaal. Vi er ikke kjent med vaffeloppskrifta til de gutta, men et par av de ingrediensene er vi veldig interessert i å få kloa i.

Uansett gir vi en lang marsj i det meste hva landslaget angår, inntil landslaget utelukkende består av Vålerengagutter og spiller i kongeblått, men noterer oss at vår egen Håvard satt seiersmålet. Visst nok med «raggsokkskudd» i følge lagkamerater. Er ikke bare landslagssjefen som finner på ord.

Yngve Hallén, kretsmester i vrøvl 
Når det gjelder å finne på ord og uttrykk er Sogndølingen som leder det største frivillighetsapparatet i Norge fullstendig i særklasse. Mange politikere omtales som tåkefyrster, men Hallén slo dem alle på teknisk knockout.

Når Hallén, på pressekonferanse med Blatter, skal forklare hvordan NFF har forsøkt å påvirke Blatter i forhold til korrupsjon uttaler Hallén dette i følge Aftenposten:

– I Norge ser av og til ledere at hvis de setter seg tilbake og tar litt av sin belastning ut, så kan organisasjonen styrkes uten dem. Det er en tanke vi også har presentert for ham, men i Afrika har man ikke den kulturen. Der er det normalt med en 78 år gammel mann i ledelsen.

Dagboka er fra seg av lykke! Faktisk er detta såpass fantastisk at vi burde kjørt den i reprise, men velger heller å ta for oss fortsettelsen:

– Men vi må snakke om det. Vi kan ikke representere norsk fotball og norsk demokrati uten å snakke om våre verdier. Men samtidig må vi ha respekt for andre nasjoner.

Blei du klokere? Blei du dummere? Kjenner du det gjør litt vondt bak i pannelappen? For en dag for norsk fotball, dere!

Hva vi får ut av dette er at «noen» snakker om «våre» verdier. Det vi undrer på er om Hallén brukte like mye tid på å snakke om korrupsjon i norsk fotball med Blatter nå som han selv er i overskriftene som han var da noen prøvde å finne drit på Vålerenga og Stabæk.

Selvfølgelig ikke.

NFF til motmæle på motmæle
Pampene ladet opp til landskamp på Nobels fredsinstitutt nede ved vannkanten. Her kunne både Hallén og Blatter lære om menneskerettigheter, fred, frihet, demokrati og sånn. Timer senere ble et banner med teksten «Blatter=MAFIFA» som supportere holdt opp konfiskert av politiet på Ullevaal.  Etter hva Dagboka har latt seg fortelle fra folk på tribuna kom politiet og sa «det skal vi ha» og dro i banneret mens trusler haglet om at de som holdt det ville bli bortvist.

Dagboka har forsøkt å få NFF sin versjon, og generelle holdning til bannere, ved å henvende oss til Yngve Haavik. Han har ikke svart. Han har ikke engang svart at han vil svare senere eller at han ikke har kommentar, noe vi heller ikke forventer av en åpen medlemsorganisasjon som NFF er.

Dermed får vi selv spekulere i hva det var som var så ille med «Blatter=MAFIFA».

Vålerengatrener vil bli ny Marit Breivik
Og når Marit Breivik nevnes regner vi med at du forstår at dette ikke handler om fotball. Her er det håndball som står i fokus, og Aftenposten kjører en knakende flott artikkel om Nina Ottersen som trener herrelaget. Om Ottersen tenker å gjøre gull ut av Vålerenga får vi vel bli håndballsupportere igjen, da.

Hanne Mellingsæter gir seg
Førstkommende søndag spiller Hanne Mellingsæter sin siste kamp på toppnivå i Vallhall. Dette er altså siste sjanse du har til å se henne i levende live på hjemmebane. Kampen starter 12:30, og om du lurer på hvorfor du akkurat bør takke av Hanne for innsatsen i kongeblått skyldes det rett og slett at dama er den i Vålerenga som har spilt flest obligatoriske kamper.

En levende klubblegende med andre ord.

Klipp Malec!
Vålerenga skal også til Trondheim å spille kamp til helgen. Tomas Malec sier han skal slå Vålerenga ved å utnytte høyden sin. Da får vi bare klippe av ham en meter eller så? Det kan da ikke være så jævelig vanskelig!

Vålerenga i dag
Mal for fler enn deg sjæl! Enga TIFO kjører knallhardt hele uka med å male tostangs og andre skitne triks. Det er litt fritidsklubb over det hele der alle er velkomne til å bidra mellom 14:00 og 20:00 til og med fredag. Vi veit ikke hvor dette er. men ring Steffen (98813567) eller Truls (41212911) så får du nok beskjed.

Og klubben, nå driver jo vi dugnad for dere, hva med at dere hjelper oss? Dagboka utfordrer Michael Scjønberg, Alexander Mathisen, Anita Alexandersen og Hanne Mellingsæter til å melde seg på og male noen strøk.

 

Legg igjen en kommentar