Dagboka torsdag 9.oktober 2014

I dag sitter vi og er fornøyde, veldig fornøyde, med våre hockeygutter. Vi legger oss også litt nedpå og slapper av fordi det er landslagspause i fotball, mens vi samtidig konstaterer at publikum stadig uteblir fra fotballkamper. Hockey er sjukt bra underholdning! Fy pokker så deilig det er å se på hockeykamper der gutta gir … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9.oktober 2014»

I dag sitter vi og er fornøyde, veldig fornøyde, med våre hockeygutter. Vi legger oss også litt nedpå og slapper av fordi det er landslagspause i fotball, mens vi samtidig konstaterer at publikum stadig uteblir fra fotballkamper.

Hockey er sjukt bra underholdning!

Fy pokker så deilig det er å se på hockeykamper der gutta gir alt! Gårsdagens kamp mot Färjestad BK hadde resultatmessig null og niks betydning for CHL-resultatet til Vålerenga, men gutta hadde en jobb; Spill hockey på det nivået dere kan, med full tenning og lag topp underholdning! Skribenten fikk dessverre ikke vært på Jordal, men fikk gleden av å følge 3 X 20, spilleforlengelse og straffer på TV2 Sportskanalen (som for øvrig gjør en glimrende jobb med tanke på analyser, kommentarer, osv.). Makan til god underholdning finner du vel verken på Netflix, HBO, Viaplay og gud vet hva alle disse streamingtjenestene heter. Når Bonsa satt første pucken i mål med et sjukt hardt skudd så var det som det gikk av et skudd hjemme i stua hos oss. Vi satt benka langs vantet (eller sofaen som den også kalles) samtlige i familien og bare venta på den forløsende scoringa. Kan ikke nekte for at det var godstemning i stua da gitt!

Popcornet putra på en sånn ny popcornmaskin som vi har kjøpt for sånne anledninger. Sodastreamen lagde Sodastream-cola, og vi koste oss til langt etter at straffene var tatt og Søberg hadde fått bestemannsprisen for Vålerenga (vel fortjent). Å tape på Jordal etter at straffene er tatt gjør ikke noe når innsatsen, lagmoralen og fighterinstinktet er slik som det var i går kveld. Nå gleder vi oss til resten hockeysesongen, og vi lover at vi skal se flere kamper på Jordal enn på TV. Popcornet, colaen og stemningen er enda bedre live enn i stua.

Landslagspause i fotball

Så er det som kjent en liten landslagspause i fotball igjen. Det betyr at det norske landslaget fortsetter den enormt lange pausen de har holdt på med en stund. Pause fra gode kamper, pause fra å vinne kamper, pause fra noe som ligner godt spill og pause fra å yte noe for landslagsdrakta. La dem bare ha denne pausa si en stund til. Vi tror ikke det kommer til å skje noe spesielt positivt rundt det norske landslaget i fotball før både forbundsledelse og trener er bytta ut, og moderne fotball med moderne fotballspillere er det som utgjør essensen i landslaget. Vi er bare glade for at denne 14-dagers pausen gir vårt kjære Vålerenga mulighet til å trene ekstra før siste innspurt i hjemlig eliteserie. Vi skal ikke gå på noen smeller i de siste kampene, for er det en ting som er sikkert, så er det at vi skal forbi fugla på tabellen. Om ikke 4.plassen nås, med muligheter for Europa-spill, så er det bare en ting som gjelder. LSK skal under (bak) oss, der de hører hjemme.

Det spilles aldersbestemt landslagsfotball også, det skal for all del ikke glemmes. Derfor er det gledelig at Ivan Näsberg spilte hele kampen mot Litauen og gjorde en svært god figur. Norge vant 2-0 og viste at et landslagslag faktisk kan spille fotball sammen, og vinne kamper. Herre som vi gleder oss til den nye generasjonen skal utgjøre stammen i A-landslaget. Vi håper bare da at den generasjonen som i dag utgjør forbundsledelse og landslags-apparat er skyflet ut dørene og satt på NAV-tiltak lenge før det.

Publikumssvikten fortsetter

Det pågår fremdeles diskusjoner om manglende publikumsinntekter, labert oppmøte og hva som skjedde med norsk fotballs underholdningsverdi. Utrolig nok. Det er mange forklaringer, bortforklaringer og mye tåkelegging rundt temaet. Det eneste vi er sikre på er at diskusjonen kommer til å fortsette helt til minst halvparten av årets og kommende sesongs eliteserieklubber er konkurs eller ilagt sanksjoner på grunn av dårlig økonomi…jævlig vond spiral det der…klubbene får dårlig økonomi på grunn av manglende billettsalg, den dårlige økonomien fører til at det blir nær sagt umulig å markedsføre egne kamper, som igjen fører til enda dårligere økonomi. Når denne økonomien er dårlig nok, da kommer forbundet med klubbratingen sin og varsellamper, sirener og trusler om nedrykk, trekk av lisenser osv. Ja for det gjør jo en skakkjørt klubbøkonomi så mye bedre!

Vi bare tillater oss å nevne mediaavtalen, uforutsigbare kampdager, en drøss av mandagskamper, og sågar bortekamper så seint på søndager at folk ikke rekker hjem igjen til sine jobber. At ingen i Norsk Toppfotball eller forbundet innser dette er for oss en gåte. Selv husets 11-åring her hjemme skjønner at hun ikke får reist på kamp når hun må på skole på mandag og siste fly fra bortekampens nærliggende flyplass gikk 20 minutter ut i andre omgang. Ikke vanskelig matematikk, men vi har skjønt såpass gjennom de siste åra at matematikk er ikke et prioritert fag i NTF eller NFF.

PS! Ønsker det norske landslaget lykke til på kommende hjemmekamp. Denne skribenten skal på kamp, fordi han er invitert, jobbmiddag med breddefotball og barne- / ungdomsfotball med dertil hørende landskamp etterpå. Følelsen sier at jobbmiddagen kommer til å inneholde det meste av underholdningen. Men unnskyldningene til Pej Mathias skal vi få med oss etter kampen….

Legg igjen en kommentar