Fotballforbundets doble standarder

Hvorfor er ikke påstandene om penger under bordet i Sogndal like alvorlige som påstandene om kampfiksing mellom Moss og Aalesund eller påstandene som haglet da Vålerenga kjøpte Gunnarsson? Yngve Hallén raser mot forfatter av boka ”Fotballagenten – røverhistorier fra fotball-Norge”, Knut Høibraaten, etter påstander om at noen rundt Sogndal skal ha mottatt penger under bordet … Fortsett å lese «Fotballforbundets doble standarder»

Hvorfor er ikke påstandene om penger under bordet i Sogndal like alvorlige som påstandene om kampfiksing mellom Moss og Aalesund eller påstandene som haglet da Vålerenga kjøpte Gunnarsson?

Yngve Hallén raser mot forfatter av boka ”Fotballagenten – røverhistorier fra fotball-Norge”, Knut Høibraaten, etter påstander om at noen rundt Sogndal skal ha mottatt penger under bordet i en spillerovergang. Samtidig har NFF iverksatt undersøkelser påstander om kampfisking som fremkommer i samme bok.

På den ene siden mener fotballpresidenten at boka har så lite troverdighet at han vil saksøke både forfatter og forlag, på den andre siden har boka så stor troverdighet at forbundet på eget initiativ har iverksatt granskning rundt kampresultatet mellom Moss og Aalesund i 2006 og bedt forfatter om all informasjon han sitter på angående saken.

Hvorfor iverksetter ikke det samme forbundet granskning i forhold til påstandene om penger under bordet til Sogndal mens fotballpresidenten var i klubben?

Dersom forfatteren har troverdighet i forhold til kampfiksing er det logisk at samme forfatter har troverdighet i forhold til pengene som kan ha skiftet hender under et bord i Sogndal også. Dermed burde forbundet også bedt om ytterligere informasjon i den saken også.

Da Vålerenga kjøpte spilleren Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk, samt en opsjon på Herman Stengel, gikk forbund og fotballpresident fullstendig av skaftet. Den gang fikk vi vite at vi mest sannsynlig stod ovenfor den verste korrupsjonssaken i fotballens historie her på berget og Yngve Hallén var tidlig ute med å klistre de involverte til veggen. Eller ”den reelle kjøpesummen for Veigar Páll Gunnarsson ble forsøkt kamuflert for å forsøke og undra midler Stabæk skulle ha betalt til Nancy” som det het fra påtalenemda i Fotballforbundet. Videre ble det innstilt på at Loe, Olsen og Haakonsen skulle få lange karantener fra fotballen som straff.

Overgangssaken kom som følge av spekulasjoner fra TV2 sin side som domstolen senere mener det ikke var grunnlag for. Allikevel kastet Norges fotballforbund seg på og tok saken ”svært alvorlig”.

Det virker som om forbundet vurderer ”svært alvorlig” ut fra hvem som er involvert. Er det enkelte klubber og spillere blir det kjapt ”svært alvorlig”, er det sittende president feies det under teppet.

Fredag fikk fotballpresident Yngve Hallén taletid i Dagsrevyen på NRK. Her sier han at ingen leder i norsk organisasjons- eller næringsliv eller i det offentlige finne seg i antydninger om at de skal være involvert i korrupsjon. Det veit jo Vålerenga, Stabæk, Olsen, Loe og Haakonsen alt om.

Hva med å spørre om gode råd fra dem?

Legg igjen en kommentar