Dagboka mandag 22. september 2014

Vi konkluderer litt rundt kampen på lørdag før vi vender blikket mot en ny uke med mange muligheter. Her er ukas første dagbok. Utspilt! Enkelt og greit. Vi ble utspilt av Molde. Eller vi kunne tro at vi ble utspilt. Vi vil faktisk yppe til bråk med en påstand: Gutta gadd ikke spille fotball og … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. september 2014»

Vi konkluderer litt rundt kampen på lørdag før vi vender blikket mot en ny uke med mange muligheter. Her er ukas første dagbok.

Utspilt!
Enkelt og greit. Vi ble utspilt av Molde.

Eller vi kunne tro at vi ble utspilt. Vi vil faktisk yppe til bråk med en påstand: Gutta gadd ikke spille fotball og løpe for Enga. Vi fikk vår første målsjanse etter 81. minutter og da virka det som at man endelig skjønte at man måtte prøve på noe.

For det vi så mot Molde var tragisk. Det var ingenting som satt, hverken når det gjaldt pasningskvalitet, vilje eller arbeidslyst. Det vi også la merke til var at vi ble slakta av Molde fysisk. Vi tør å gjette på at Molde vant 90% av alle dueller i kampen. Og gutta våre så ut som juniorspillere sammenlignet mot serielederne. Der Molde tydeligvis har brukt time på time i styrkerommet de siste årene, så har Vålerengas utvalgte lagt seg på sofaen. Akkurat det var jævlig tydelig.

Når Molde til og med har fått Harmeet Singh til å fremstå som muskuløs så sier det egentlig alt.

Det er tre ting Vålerenga desperat trenger å trene på fremover: styrke, pasninger og forsvarsspill.

Pasningskvalitet
I Tippeligaen så er det ikke tvil om at pasningssikkerheten er på et bunnivå. Det sammen med mangel på fysikk og tempo er helt klar grunnen til at norske lag hevder seg utrolig dårlig på europeisk nivå.

Vi får uheldigvis ikke servert kampstatistikk fra Tippeligaen, men TV2 bruker dette mye i sine Premier League sendinger. Ser vi på oppgjøret mellom Manchester City og Chelsea så hadde de henholdvis 562 og 415 pasninger i går. Av disse traff 89,7% og 83,4%.

Skal vi tippe så hadde Vålerenga rundt 300 pasninger mot Molde og det så ut som at maks 50% av de traff den spilleren den skulle til. Red: Etter tips så viser det seg at VGlive har denne statistikken. Vålerenga hadde på lørdag 430 pasninger og traff med 343. Altså 80%. Må ha vært mange pasninger på tvers i forsvaret altså.

Skjerpings!

Denne uken
Det er endelig politisk oppgjør om stadion i Oslo Bystyret på onsdag. Møte starter klokka 12 med fremleggelse av budsjettet. Etter det går man på sakene som skal behandles.

Ta turen, vi lover at det blir verdt det!

VierVål’enga
Kampanjen har nå dratt inn 2.868.665 kroner. Fortsatt et godt stykke unna målet om 5 millioner. Vorspillet i Vallhall dro inn bra med penger, hele 138.292 kroner.

Vi syns fortsatt at det har blitt veldig stille rundt det hele, så vi spør: Er situasjonen fortsatt prekær eller har vi nå penger for å drive klubb ut året?

Vålerenga i dag
Rekruttene møter Mo på bortebane i år. Mo ligger nest sist på tabellen, så det her bør løse seg. Hjemme har de en seier, en uavgjort og et tap i år.

En kommentar til «Dagboka mandag 22. september 2014»

  1. Pasningskvalitet: VIF hadde 430 pasningsforsøk mot Molde, hvorav 343 var vellykkede pasninger. Altså ~80 % pasningssikkerhet.
    Denne statistikken finner man alltid blant annet på VG Lives dekning av kampen.

Legg igjen en kommentar