Dagboka onsdag 3.september 2014

Elite og ikke elite, utfordringer A-laget står overfor i de siste 8 kampene, bystyrebehandling av reguleringsplanen for området rundt ny stadion i dag, og nye spennende hockeykamper for Vålerenga. Dette er stikkord for dagens dagbok, som nok er litt løs i snippen, eller i kjeften om du vil. Elite og ikke elite Det ekstraordinære årsmøtet … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3.september 2014»

Elite og ikke elite, utfordringer A-laget står overfor i de siste 8 kampene, bystyrebehandling av reguleringsplanen for området rundt ny stadion i dag, og nye spennende hockeykamper for Vålerenga. Dette er stikkord for dagens dagbok, som nok er litt løs i snippen, eller i kjeften om du vil.

Elite og ikke elite

Det ekstraordinære årsmøtet besluttet altså å skille ut elitesatsinga, i det som nå heter Vålerenga Fotball Elite. I dette ligger A-lag herrer, 2.divisjon herrer og 1.lag junior herrer. VPN merker seg her at man i klubben heretter ikke definerer damenes A-lag som elitefotball. Så kan man spørre seg om dette er riktig eller ikke. Skribenten er ikke feminist, men mener at dersom man mener noe med satsinga som er gjort på damelaget så må dette synes. Riktignok har nok damelaget kosta mye penger, men har ikke herre / juniorlagene gjort det også? Vil ikke Vålerenga Fotball Elite være et naturlig sted å løfte en satsing på et damelag i toppserien? Verken skribenten eller redaksjonen har sittet og hørt på diskusjonene som naturligvis må ha foregått på kammerset, så vi vet jo ikke alle detaljene, men vi kan tillate oss å sitte utenfor å mene noe om det.

Slik det kan se ut nå så skal altså damelaget i toppserien finansieres gjennom treningsavgifter, kakelotterier, kalender- og loddsalg osv slik som andre lag i en breddeklubb forsøker å fylle sine slunkne lagkasser. Det skal bli artig å se om man klarer å drive toppidrett som innebærer lange og dyre reiser, skaffe lønn til spillere og apparat ved en vanlig klubb / lagdrevet form for innsamling av penger. Dette vil vel også naturlig bli belastende for de øvrige lagene i breddeklubben. Skal de andre lagene i bidra økonomisk til damelagets satsing og mulighet for å drive fotball på toppnivå? Neida, vi har ikke svarene, vi bare spør.

A-lagets utfordringer ut sesongen

I de siste 8 kampene møter vi altså i rekkefølge Haugesund, Molde, Sandnes Ulf, Sogndal, Rosenborg, Odd, Aalesund og Start. Dette er motstand vi med den formen vi hadde i juli ville vært helt komfortable med. Kanskje med unntak av Molde og Odd. I de siste kampene har vi blottlagt hvor fantastisk ræva vi er i forsvar, og når Bodø Glimt kan løpe fra våre forsvarspillere (med ballen i beina) da viser vi for hele Norge hvilke svakheter vi besitter i bakre ledd. At vi skaper en haug av sjanser, har 70% ballinnehav og attpåtil scorer en del mål kan vi takke Kjartansson, Zahid og Grindheim! for. Men du vinner svært sjelden kamper i dag med enormt ballinnehav, slik man kunne gjøre om man spilte under Pep Guardiola i Barcelona. Vi har ikke teknikk god nok til å slite ut motstanderen ved å spille oss oppover i banen i trekanter, gjenvinning innen 3-5 sekunder og deretter spille trekant igjen for å åpne muligheter i forsvaret til motstander. Det er bare å innse.

Skal vi vinne kamper er det svært enkle regler som gjelder. Sjanser må skapes ved bruk av Kjartansson og Zahid, og sjansene må omskapes til mål. Men det viktigste av alt, det MÅ tettes igjen bakover. Vi må ha en bakre firer som samarbeider, som har evner til å dekke sin motstandermann rettvendt og ikke komme for seint inn i hver jævla duell. Hvis alt forsvarsarbeid må gjøres feilvendt så blir det svært vanskelig for Langer å unngå å plukke baller ut av buret.

Vi forventer og forlanger at det skjerpes i bakre ledd ut sesongen. Det er ikke over i medaljekampen enda, men skal vi ha noen sjanse så må det bløes for drakta.

Se forøvrig videointervju med Rekdal her

Bystyrebehandling av reguleringsplanen

Det har ikke tatt mindre enn 6 år å komme frem til denne historiske dagen. Mer behøver vi ikke å si, men om du er interessert kan du lese detaljert om bystyremøtet her:

Bystyrets møte 3.september

Det skal spilles CHL-hockey på Jordal

I morgen kommer Vienna Capitals på besøk til historiske Jordal Amfi. Vi håper at gjestene finner veien ut på isen gjennom duggende og litt muggluktende garderober, slik at våre krigere kan få revansjert et hederlig tap fra sist møte. Er du i tvil om hvor du skal være hen i morgen sa du?! Du behøver ikke lure mer på det, det er bare å få på seg hockeyfinstasen og møte opp for å støtte laget vi alle elsker!

 

Dagens lille til ettertanke:

Angel di Maria ble kjøpt av Manchester United FC for ca 600.000.000,- eller seks hundre millioner. Neste års budsjett for VIF Fotball Elite er på mellom 50 og 60 millioner. Det skal altså koste 10 ganger mer for en verdensklassespiller enn for tre lag med støtteapparat (A-lag, 2.div herrer og 1.lag junior) i Oslo. Verdens rikeste land….

 

 

4 kommentarer til «Dagboka onsdag 3.september 2014»

 1. Bakgrunnen for at damer Elite ikke ble tatt med i Vålerenga Fotball Elite ble grundig redegjort for på det ekstraordinære årsmøtet. Det er skuffende at det ellers årvåkne og velinformerte VPN ikke har vært tilstede her (!), og fått med seg begrunnelsene som ble gitt.

  Det at damelaget ikke er en del av den nye elite-klubben betyr for det første ikke at «klubben» (hvilken klubb forresten?) ikke definerer kvinne-fotball som eliteidrett. Det betyr bare at de ikke er en del av kjernevirksomheten til den nye klubben, som er å ha en toppfotballsatsing for menn. Damenes elitesatsing (som fortsetter i Vålerenga Fotball) defineres like mye nå som før som eliteidrett, slik jeg oppfattet det hele.

  Hovedargumentasjonen for å beholde damefotballen i Vålerenga Fotball var mye av den samme som den man hadde for å stifte VFE, at damefotballen gjennom dette er skjermet for herrefotballens økonomisk risikable satsing og drift. Dessuten gir det damefotballen muligheter til å sørge for sin egen finansiering. Det ble også orientert om at det å skille ut Damer Elite som egen klubb var blitt drøftet, men at dette ikke var hensiktsmessig på det nåveærende tidspunkt.

  Alt dette er forøvrig basert på mine personlige tolkninger, og min oppfattelse av det som ble framlagt på årsmøtet 1/9.

  1. Signaleffekten skal ikke undervurderes i denne sammenhengen, uansett hvordan man lager argumentene. Signalet fra Vålerenga er nå at damer A ikke anses som eliteidrett. Dessuten er det svært krevende for bredden, både økonomisk og personellmessig, å drifte et topplag (det har vi erfaring med fra før).

   1. Jeg mener fortsatt signaleffekten er overvurdert, med mindre man da fortsetter å etablere en annen sannhet enn den jeg mener er rett da!

    Det vil fortsatt være opp til damefotballen selv å definere hva de gjør, og å få til en satsing ut fra det. Det er min holdning. Er man ikke fornøyd med rammene VF gir, må man gjøre grep ut i fra det.

    Men det blir for lettvint å bare si at klubben gjør at det blir sånn og sånn. For hvem og hva er klubben? Jo, det bestemmer medlemmene. Hvor da? På årsmøtet. Og der hørte ikke jeg det minste pip om denne problematikken.

    Vi har ikke flere problemer enn de vi lager sjøl

 2. Det er mulig for damene å drive et elite lag men at det vil være krevende og utfordrende er en annen sak. Se på Stabæk og Lillestrøm som ikke er endel av herrer elite. Røa Kolbotn Arna Bjørnar Medkila Grand/Bodø og Klepp har lag i eliteserien mens herrelagene er i 2./3.4. Divisjon Avaldsnes har kjøpt seg et lag. Trondheims/Ørn og Amazon er rene damelag? Uansett om det er herre eller damefotball så må det drives med de økonomiske rammene som ligger til grunn. I Sverige har damene i Umeå fått erfare det og ikke minst Tyresø som spilte Champions league finale i vår på kreditt for deretter å bli slått konkurs!

Legg igjen en kommentar