Hovmod sto for fall

– Rosenborg er en fantastisk klubb. Den kan bli enda bedre, og det gleder jeg meg til å være en del av. Om det blir i fire måneder eller lenger, er ikke så nøye. Vi har satt i gang en prosess nå. Det er strålende, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet. VPN lurer på om 4 … Fortsett å lese «Hovmod sto for fall»

– Rosenborg er en fantastisk klubb. Den kan bli enda bedre, og det gleder jeg meg til å være en del av. Om det blir i fire måneder eller lenger, er ikke så nøye. Vi har satt i gang en prosess nå. Det er strålende, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

VPN lurer på om 4 måneder egentlig er en realistisk horisont hos trønderne. «Lenger» er det ihvertfall ikke.

Så fikk vi på Dagsrevyen i går (tirsdag) se bilder fra den første treningen til «Bruttern» der selveste Grisetryne kretsa rundt på treningsfeltet og kom med «gode råd» til spillere og trenere.
Ingebrigtsen svarte tappert til NRK at gamlefar var alltid velkommen og at det var fint å prate fotball med han. Kanskje er det ønsketenking fra VPN, men vi ante at det han sa ikke var sant. At det var helt jævlig at RBKs Wirkola rusla rundt og besserwissa på den første dagen Kåre hadde ansvaret. Hva slags tillit og standing har man da? Hva slags herpessår er det man har som man ikke blir kvitt? Hva slags autoritet har den nye treneren i spillergruppa da?
Eller er bare Eggen en slags tomsing som alle aksepterer der for å være greie med pasienten som rusler rundt med armen i fatle, når det kanskje skulle vært hode som var forbundet.

Uansett er RBK skikkelig på bærtur nå, til stor glede for resten av fotballNorge. Ja, for nå er de ikke lenger «hele Norges RBK», et slags landslag nr 2 (fy faen så jævlig det var at folk kunne få seg til å si noe sånt). Nå er de også et godt gammeldags eksempel på janteloven. Du skal ikke tru du er noe….
Vi gleder oss allerede til neste kapittel i historien om imperiet som gikk til grunne, det kommer veldig snart.

Hva betyr dette for oss i Vålerenga utenom vill og hemningsløs skadefryd?

Vel, to viktige lærepenger. En av dem har vi allerede lært før, nemlig at kontinuitet har en verdi. Vi fikk endelig til noe med Rekdal sist gang, og etter hans avgang har vi slitt mer eller mindre. Så er ikke kontinuitet i seg selv noen garanti for suksess over tid, det så vi under Martin. Som bringer oss til lærepenge nummer to:

At man må ha en sportslig ledelse og administrasjon som trekker i samme retning og som er på samme lag. Som Rekdal og Siem var. For ansvaret for en klubbs prestasjoner ligger ikke bare hos treneren og spillerne. Det er administrasjon og investorer som har ansatt trenere og godkjent kjøp av spillere, både hos bartene og hos oss. Og både hos oss og hos trønderne har nok fokuset for lett havna bare på trenerne, og til en viss grad på spillerne.

Akkurat nå ser det ut til at Trøim, Rekdal og Sandnes trekker i samme retning. VPN håper at resten av Vålerenga også gjør det. Kanskje vi i fremtiden da kan slippe å være til latter for resten av Norge slik RBK nå er.

2 kommentarer til «Hovmod sto for fall»

Legg igjen en kommentar