Ledelsen var like fortjent som Lillestrøms bystatus

Fra Drammen har ingen tatt med seg verken gode minner, opplevelser eller poeng på eller utenfor banen de siste tre årene. Men så kom en lutfattig gjeng fra Oslo på besøk for å spelle ball, da ble det poeng, opplevelser og gode minner i fleng. Strømsgodset – Vålerenga 0-2 (0-2) Tippeligaens 16.runde – Marienlyst Stadion … Fortsett å lese «Ledelsen var like fortjent som Lillestrøms bystatus»

Fra Drammen har ingen tatt med seg verken gode minner, opplevelser eller poeng på eller utenfor banen de siste tre årene. Men så kom en lutfattig gjeng fra Oslo på besøk for å spelle ball, da ble det poeng, opplevelser og gode minner i fleng.

Strømsgodset – Vålerenga 0-2 (0-2)
Tippeligaens 16.runde – Marienlyst Stadion – 19.Juli – 7108 tilskuere

Mål: 0-1 Zahid (13.min), 0-2 Kjartansson (19.min)

Kort: 
Gule kort
Hjemmelag; Storbæk (24.min), Ogunjimi (69.min), Høibråten (76.min), Junior (80.min)
Bortelag: Kristiansen (68.min)

Vi er drittlei av å lese og høre om det. Marienlyst har blitt til en marerittstadion for alle norske klubber som kommer på besøk. Om du trodde snurrebartene fra barteland var bortskjemte har du ikke hørt harrytassene fra Drammen bruke alle de store ordene de kan om hvor flinke de er. Det er noe litt søtt over å høre en drammenser bruke ord med over to stavelser der han tømmer hele vokabularet i et forgejves forsøk på å hevde seg blant nordmenn. Vel, nå kan dere pakke ned ordene deres og snurpe igjen hølet, Vålerenga har talt.

Kampen

Sett bortifra de første ti minuttene var Vålerenga størst i kjeften både på banen og tribben. Rett etter avspark med et nylig vannet kunstgress virker det som vi har mer enn nok med å stokke beina i riktig rekkefølge for å ikke fremstå som Bambis ikke fullt så søte slektning.

Vi står imot et temmelig hardt press fra godset i åpningen, og ved hjelp av alle hellige vesenser fra diverse trosrettninger slipper vi unna å få en kjapp en bak langern i buret. Men så skjer det som har skjedd så mange ganger før, Lindkvist og Ørnen speller så fint så fint sammen, disse to har virkelig funnet tonen og det er så herlig når to spellere i samme drakta leser hverandres tanker – OG de speller begge to på Vålerenga, det ekke altfor ofte. Etter lekestue ute på kanten av 16 så serverer Lindkvist til Zahid som endelig får uttelling på en sjanse og setter sikkert inn sitt første av det som minst blir en million mål i Tippeligaen. Vi gratulerer!

Å si at ledelsen var fortjent er det samme som å si at Lillestrøm fortjent bystatusen sin, eller at RBK fortjente de fire millionene de fikk for Danmarks public enemy number one.

Like etterpå våkner Ørnen. Han har ikke scoret på hele to matcher og spørsmålene fra såkalte «fotballeksperter» har absolutt ikke latt vente på seg. Han har jo bare skutt i stolper og alt som er, så skjønner at enkelte begynner å ane et bomkjøp fra vår side.

Litt som i hjemmekampen mot godset slår Grindheim en perfekt dødball, og en vakker bevegelse sørger for at Ørnen er helt alene med Kwarasey. Iskald som han er setter han den nydelig i mål og vips så leder vi 0-2 mot laget som visstnok skal være umulig å slå. Så jævla enkelt.

Endelig scora Zahid
Endelig scora Zahid

Derifra tar det ikke lang tid før godset-spillerne blir frustrerte og grinete. Etterslenger i fleng sørger for at dommern deler ut en hel kortstokk til hjemmelaget og de blir bare mer og mer grinete til vår store nytelse. Utover i 2.omgangen speller vi klokt, drar ned tempoet og gjør smarte valg med kula. Godset har nok å gjøre med å stoppe driblefanten og nå også målscorer Zahid, noe som resulterer i en soleklar straffe når han blir meid ned inni feltet. Dessverre var ikke børsa til Ørnen helt justert og med et knepp til venstre hadde kampen vært avgjort der og da. Men selvom vi bommer på straffa er ikke vertene noe å rope hurra for, kampen ebber ut med at Vålerenga har full kontroll.

At dette laget ikke har tapt hjemme på 3 år sier kanskje mer om motstanden enn laget? Eller er det fordi Deila byttet ut godsetdrakta med kilt og haggis?

Som sagt tar vi ikke en fortjent ledelse verken på 0-1 eller 0-2. Men etter 90 minutter står vi igjen som meget fortjente seiersherrer. Dermed tar med oss tre viktige poeng hjem til den eneste byen med fortjent bystatus i hele kongeriket

Vips så var vi for alvor med i medaljekampen, og erre noe vi trenger så er det edelt metall vi kan pantsette slik at Trøim ikke stikker av med kaffemaskinen på Valle.

Se flere bilder fra kampen her.

2 kommentarer til «Ledelsen var like fortjent som Lillestrøms bystatus»

  1. Hyggelig at Lillestrøm havner i overskriften hos vpn.no. Dersom Lillestrøm er et så lite, gudsforlatt sted, så er det vel litt pinlig at dere spilte uavgjort hjemme mot dem?

Legg igjen en kommentar