Dagboka fredag 20. juni 2014

I dag handler Dagboka nesten i sin helhet om befaringen av stadiontomta på onsdag. Og så er vi litt VM-triste. Befaring til begjær Som nevnt tidligere i uka var det en befaring av stadiontomta på onsdag. VPN var invitert, men siden vi er udugelige nikkedukker med jobb kunne vi ikke stille. Men nå har vi … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. juni 2014»

I dag handler Dagboka nesten i sin helhet om befaringen av stadiontomta på onsdag. Og så er vi litt VM-triste.

Befaring til begjær
Som nevnt tidligere i uka var det en befaring av stadiontomta på onsdag. VPN var invitert, men siden vi er udugelige nikkedukker med jobb kunne vi ikke stille. Men nå har vi i alle fall tatt en prat med Åge Petter Christiansen og fått litt mer info om det som skjedde.

Initiativtaker til befaringen var byutviklingskomitéen som nå har har kommet så langt i prosessen at de ville se området før de lager sin innstilling til Bystyret. Arbeidsgruppa derfra ledet av Ap, men også med Høyres, Frps, SVs, Miljøpartiet de Grønnes og Venstres representanter, var med på befaringen som varte i nesten to og en halv time. Politikerne ønsket å se på området og få beskrevet hvordan stadion skulle passe inn i landskapet. Reaksjonene på det de hørte var gjennomgående positive, og det var bred enighet om at stadion vil passe fint inn.

Som vi forstår det nå er det kun alternativ ni og ti (av de tretten!) reguleringsplanene som gjelder. Forskjellen i de to er i essensen hvorvidt det skal bli rundkjøring mellom Grenseveien og Innspurten, eller om det skal være trafikklys som nå. De andre alternativene, inkludert Plan- og Bygningsetatens forslag om skøytestadion under fotballstadion er ute av bildet.

– Både plan ni og ti er planer som er gode og skal være økonomisk bærekraftige, forteller en fornøyd Åge Petter Christiansen.

I forslagene ligger det også en boligblokk med barnehage som underbygger det økonomiske i prosjektet, og det er heller ingen merknader til bygninger som er for høye etc. Det går rett vei.

Nå skal Byutviklingskomiteen lage ferdig sin innstilling til Bystyret. Det håper Christiansen skal skje i august, for så å behandles i Bystyret i september.

– Vi tar jo dette med en liten klype salt, vi skulle jo helst hatt dette behandlet et år siden, men har god tro på at dette nå vil gå gjennom, sier styrelederen. – Dette blir bra.

Vålerenga har også samtaler med banker om finansieringen og det virker også lovende. Klubben må selvfølgelig vente til reguleringsplanen er vedtatt, men med en økonomisk farbar plan blir det også mulig å få investorer med på prosjektet. Med vedtak i september håper Åge Petter å få med finansiering i løpet av høsten og byggestart til våren.

– Dette har vært en lang og lærerik prosess, forteller Christiansen. – Eiendoms og utviklingsfolk er enormt tålmodige, og det må man være. Vi har hatt stor glede av å ha med StorOslo og Arild Rygg som har jobbet med Vålerengas ønsker og forslag til regulering. Han er nøkkelperson i prosjektet og en djevel på eiendoms, bolig og næringsutvikling, smiler Christiansen.

England – Uruguay
Dagboka er en håpløs fotballromantiker. Og selv om vi aldri trodde det kunne skje, håpet vi på 1966. Men nå er det håpet tapt. Vårt hjerte blør i dag.

En kommentar til «Dagboka fredag 20. juni 2014»

  1. Ja,ja håp og tro er ikke mye å gå på butikken med. Åge Petter Christiansen har som jeg tidligere har nevnt vært flink til å skyve datoen for få et positivt svar fra politikerne. Så lenge politikerne ikke blir konfrontert med sitt løfte om ny stadion skjer ingen ting. Valgflesket har gått ut på dato!

Legg igjen en kommentar