Dagboka onsdag 18. juni 2014

I dag feirer vi den internasjonale panikkdagen. Hvorfor og hvordan sier ikke Wikipedia noe om, så hvorfor bry seg. VM ruller videre og ølet flyter. Om det skulle gi grunn til engstelse trenger du profesjonell hjelp. Moralsk finale? Fredag er det duket for VMs første moralske finale. VPN-favorittene Costa Rica skal opp mot outsidere fra … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 18. juni 2014»

I dag feirer vi den internasjonale panikkdagen. Hvorfor og hvordan sier ikke Wikipedia noe om, så hvorfor bry seg. VM ruller videre og ølet flyter. Om det skulle gi grunn til engstelse trenger du profesjonell hjelp.

Moralsk finale?
Fredag er det duket for VMs første moralske finale. VPN-favorittene Costa Rica skal opp mot outsidere fra Italia i kamp om gruppeseier i D-pulja (D for døds). Vi har ikke hørt noe fra ambassaden i Skippergata 33 om Diego Calvo får spilletid denne gangen. Avspark på Marienlyst (NRK) 20. juni klokka 18

Ikke akkurat World Cup – bare viktigere
Hjemmesitterne i NFF, de som ikke er pampete nok til å få gratis fotballferie i Brasil betalt av grasrota, har jobba bra. De har klart å sette tid for avspark i fjerderundekampene. Kampdag fredag 27. juni er rett og slett genialt påkommet, skjønt vi trur mest på at det var reinspikka flaks som gjorde at norsk cup spilles en dag det er spillefri i VM. Klokka 19 møter vi lille Odd, han vi har banka i både finale og semifinale dette århundret og vi fortsetter med glede mishandlingen i fjerde runde i år. For sikkerhets skyld sendes kampen på TV2 Sumo; E18 en fredags ettermiddag er ikke det alle lengter etter, dessuten har den siste uka ettertrykkelig vist at fotball som TV-spill har kommet for å bli.

Befaring (bəˈfɑːɾɪŋ)
grundig undersøkelse, granskning, foreta en befaring på åstedet

Åstedet er altså Vålerengas framtid. Det har ikke lykkes oss å få kontakt med åstedsbefarerne, men vi håper de ikke har avdekket noe som forsinker byggingen av stadion mer nå. Fant de en verneverdig rundetid eller en antikk utendørs ulltrikot i siste indre? Salamandertrusselen henger over Valle. Utryningstruede skøyteløpere kjemper fortvilt for å forpurre planene våre. Kan det ikke snart ta slutt. La oss få bystyrevedtaket i boks i september/oktober og sette i gang. Stikk fingra i jorda, skøytenolduser, så vi snart kan stikke spaden i den!

Direkteoverføring med stil
Nesten halvparten av sendingene fra Brasil kommenteres fra en kjeller i Oslo skriver VG-sporten. Det bringer tankene femten år bakover i tid til en gang vi ikke hadde fotball-VM å kose oss med midt i juni, men måtte nøye oss med norsk fotball og faktisk enda mindre enn det:

Dagboka 10. juni 1999
Det er liksom ikke måte på hvor vanskelig Lillestrøm har bestemt seg for å være i forbindelse med kampen mot Vålerenga 16. juni. Først satte de opp prisene i «visshet» om at dette var en kamp alle ville se. Da Klanen protesterte, brydde LSK seg døyten om det, noe som har ført til at Klanen boikotter kampen. Som alternativt arrangement har Klanen jobbet med å finne et sted de kan sette opp noen storskjermer, selge noen øl og vise kampen for medlemmene sine. På den måten får vi sett kampen, og Lillestrøm slipper å ha et par tusen billettløse, misfornøyde Klansmenn utenfor Åråsen. Arrangementet er avtalt med TV2, som vil sende signaler som bare dette arrangementet kan ta inn. NFF har akseptert TV-overføringen, Oslo Fotballkrets har sagt ja, og det har Vålerenga også.

Så er det Lillestrøm igjen da, og de sier nei.

Ikke bare prøver LSK på kynisk vis å utnytte engasjerte folks interesse for fotball, de opptrer i tillegg totalt uansvarlig når det gjelder sikkerhet rundt kampen. Det vitner om uhyggelig liten forståelse av eget ansvar for å unngå bråk. Romerikspolitiet er kjent for å sende bikkjer på folk som har ei tante som holder med Vålerenga. Det virker faktisk som om selve eksistensen av Vålerenga Idrettsforening oppfattes som en provokasjon av dem. Så når tre tusen av oss kommer billettløse oppover er jeg redd de kommer til å ta av litt mer enn godt er. Dette lukter bråk lang vei.

Dagboka 15. juni 1999
Vi minner igjen om boikotten av LSK-kampen onsdag. Informasjon fra Klanen har gått ut til alle medlemmer, men vi oppfordrer likevel alle til å si fra til alle de kjenner som ikke leser VPN (eller posten sin på regelmessig basis) om at Klanen arrangerer overføring av kampen på Jordal. Portene åpner 18.00, kampen begynner 19.00, og inngangsbilletten koster 30 kroner.
Ingen skal til Åråsen.

Dagboka 16. juni 1999
Så er det omsider duket for den etterhvert mye omtalte Lillestrømkampen. Som følge av at Lillestrøm ikke bare vil at vi skal risikere livet på den råtne tribunen deres, men i tillegg betale overpris for det, boikotter altså Klanen kampen, og arrangerer radiooverføring til Jordal Amfi. Portene på Jordal åpner kl. 17.00, kampen begynner 19.00.

Det var overføringa si, det!

Vålerenga i dag
Prøve en TV-fri kveld, eller?

En kommentar til «Dagboka onsdag 18. juni 2014»

  1. Når vi fikk stadion tomta i mai 2008 for 1 krone trodde vi at senest i 2013 skulle stadionet i hvertfall stå ferdig. Klanen bevilget 1million kroner til prosjektet. Årsmøte ga den forrige styreleder 700.000 kroner i lønn over flere år for å jobbe med prosjektet. Åge Petter Christiansen har overtatt jobben uten å være lønnet men med en salig tro av håp og drømmer få realisert ny stadion på Valle. I 2012 drømte
    ÅPC om 2013 skulle gi et positivt svar. I årsberetningen 25.februar håper ÅPC og styret om et ja i 1.kvartal 2014. På årsmøte 5.mars håper
    ÅPC på et ja i juni. Hvis det ikke blir ja i juni hvorfor skal vi tro på et ja i september/oktober? På tide å konfrontere de politikerne som ga sitt ja i 2008 at de innfrir sitt løfte. Hvor lang holdbarhets dato har et valgflesk?

Legg igjen en kommentar