Dagboka tirsdag 17. juni 2014

Vålerenga på nett gir deg dagens byvandring i Oslo, reisetips for Moskva og litt om innsamlinga. Hverken mer eller mindre, det er jo NFFs store drøm som foregår om dagen.   Vandring på Valle Når denne dagboka publiseres, 09:30, møtes Oslomakta på Valle for befaring. Det er ikke mye VPN veit, men det vi veit … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 17. juni 2014»

Vålerenga på nett gir deg dagens byvandring i Oslo, reisetips for Moskva og litt om innsamlinga. Hverken mer eller mindre, det er jo NFFs store drøm som foregår om dagen.

 

Vandring på Valle

Når denne dagboka publiseres, 09:30, møtes Oslomakta på Valle for befaring. Det er ikke mye VPN veit, men det vi veit er to ting:
– Vi fikk invitasjon fra Skjerfet om å delta på befaring
– Det er Rådhuset som befarer

Her skulle Vålerenga på nett selvsagt stilt opp, en slik invitasjon kommer (forhåpentligvis) bare en gang i livet. Så er det slik da at vi er ekte mennesker med ekte jobber og ekte regninger som skal betales. Dermed overlater vi til tilfeldige representanter for lag, forening, Klan og Rådhus til å befare.

Som sagt veit vi ikke så mye, heller ikke hva dette innebærer. Om man derimot skulle spekulere, og det skal man, handler dette om stadion. Saken skal jo opp til avstemning inni teglstensbygningen ved Aker Brygge om en stund. Som kjent er det lettere å fatte rett vedtak når man kan se hva det hele dreier seg om og VPN er sikre på at vedtaket som fattes er rett.

Som en digresjon kan vi anbefale å delta på guidet tur i Praha og tørt bemerke at vi også har en sånn en når guiden skryter hemningsløst av astroklokka si.

 

Besøk Grigory Fedotov

Sommeren er på mange måter den tiden av året mange reiser og noen reiser langt. Om din ferd går østover, og du havner i Moskva, er muligens et besøk på Novodevitsjijkirkegården allerede blinka ut. Da kan vi fortelle at dette er stedet den tidligere spilleren, og manageren, for CSKA Moskva ligger og hviler for siste gang. Grigory Fedotov er smått legendarisk. Han var første til å score 100 mål, og mer til, i den Sovjetiske toppdivisjonen noe som har gjort at alle som scorer 100 mål i den Russiske ligaen kommer med i Grigory Fedotov-klubben. Det er fett.

Fett er det også at folk så lenge etter hans død kommer til grava og legger ned blomster og klubbskjerf. Men her dukker det opp et mysterium Dagboka håper noen gærne lesere kan hjelpe oss med. Hvorfor er det stort sett Spartak Moskva-skjerf som legges ned?

Det sagt, vi er fremdeles imponerte over folks dedikasjon selv om vi ikke forstår alt.

 

Vi trenger penger!

Innsamlingstoget dundrer videre og opptellinga på mandag viser at vi har nådd intet mindre enn 2.233.186 blanke kroner. Det betyr at vi straks er halvveis til målet på 5 millioner, og alle veit at de første 2,5 millionene er de vanskeligste.

Allikevel ser vi at toget sakker farten litt nå. Fotballen tar ferie og alt for mange har hodet stappet ned i sin egen ferie som er rett rundt hjørnet. Noen vellykkede aksjoner er gjennomført som omsetninga fra Bohemen og Vertshuset og auksjonen forrige helg på huset. I tillegg til små og store private initiativ  som har generert alt fra små til store bidrag.

Hvordan holder vi momentet oppe gjennom sommeren?

Fanden om vi veit. Vi har alt oppfordra alle vi kjenner til å være rause med både feriepenger og skattepenger, men det må mer til. Vi må finne noen nye givere.

Fasit har Dagboka aldri hatt, selv om vi er tilbudt det flere ganger. Allikevel drister vi oss til å foreslå at noen titalls supportere samler seg med bøsser, bannere og muligens bluss. Disse surrer rundt i Oslos gater mens de synger «vi trenger penger, åå-åå-å vi trenger penger, vi trenger peeeeenger». Om ikke annet vil det skremme noen turister også kommer de sikkert på TV. De skremte turistene, altså.

Om det skal gjøres er det i hvert fall fordel å få det gjort før tiggerforbudet innføres så vi ikke havner i heisen for det og.

Får være måte på hvor mye heis vi skal kjøre, Rekdal liker ikke engang heis.

 

NFFs drømmearrangement

Rett som vi slo oss ned foran TV for å se Iran spille ball med Nigeria gikk det opp for oss at dette er hva NFF ønsker. Fulle tribuner mens alle ser på TV. Dette høres ut som en selvmotsigelse, men nøkkelen er selvsagt at det ikke skal finnes nordmenn på tribunen, bare alle andre.

Derfor er det ikke utenkelig at det allerede neste år vil leies inn billige publikummere fra EØS-området til å fylle tribunen så vi andre slipper å bli brydd med det men kan slakke på sofaen og se kamper på våre fete 60″ flatskjermer.

Framtida er fantastisk!

 

Vålerenga i dag

Skulle vi tatt en øl? Det er tross alt sommer og både Bohemen og Vertshuset holder sine kraner åpne.

Ball på TV har de og.

Legg igjen en kommentar