Fosshaugadn e’kke greia vår

Sogndal og Vålerenga har vunnet annenhver gang i saftbygda de tre siste sesongene eplekokerne har plaga tippeligaen. Torsdag var det Sogndals tur igjen. Sogndal – Vålerenga 2-0 (0-0) Tippeligaen runde 13 – Fosshaugane Campus 12.juni 2014 – 3.013 solgte billetter Fosshaugadn Camping Det nye kunstgraset på campingplassen innbyr ikke til fotball, det blir mer som … Fortsett å lese «Fosshaugadn e’kke greia vår»

Sogndal og Vålerenga har vunnet annenhver gang i saftbygda de tre siste sesongene eplekokerne har plaga tippeligaen. Torsdag var det Sogndals tur igjen.

Sogndal – Vålerenga 2-0 (0-0)
Tippeligaen runde 13 – Fosshaugane Campus 12.juni 2014 – 3.013 solgte billetter

Fosshaugadn Camping

Det nye kunstgraset på campingplassen innbyr ikke til fotball, det blir mer som å skrive sidemålsstil på trekkpapir. Selv naturtorva med fartsdumper som Sogndal skilta med i fjor, ga bedre grunnlag for normalt finspill.

Og uansett om kampene spilles i november eller juni feier nordavinden ned Sogndalsdalen og rett i fleisen på hutrende gjester på bortefeltet. På en skala fra 1 til 10 er underholningsverdien alltid under null. Vi skjønner egentlig ikke hva det er vi driver med som valfarter til dette eplehelvetet år etter år.

Dessverre ser det ut til at sogndølene biter seg fast i Tippeligaen på ubestemt tid. Det eneste lyset i Manhiller-tunellen er at stemninga i disse oppgjørene mellom saft og øl løfter seg betraktelig i neste år. Da gir vi faen i det forblåste bortefeltet og kjøper opp setene nærmest trenerbenken. Munnhoggeriet og detaljrikdommen i tegnspråket mellom Reka og nye-trener’n Eirik Bakke, tilhører det morsomste Tippeligaen kan by på av fotballunderholdning.

Første omgang
Vålerenga eide det som var av banespill, men kom ikke til en eneste sjanse. Dem var det Sogndal som tok seg av, men mer enn to-tre kan det ikke ha vært, og å kalle det sjanser er vel å overdrive. Gutta gikk til pause for å diskutere ferieplaner.

Andre omgang
Ferien var spikra og starta umiddelbart. Sogndal overtok banespillet også, men det ble ikke mye ut av det før de kasta Ulrik Flo utpå. Ha trengte akkurat to minutter på å banke inn 1-0. Så blei han bytta ut med Ruben Holsæter som trengte akkurat to minutter på å banke inn 2-0.

Og dett var dett

Kampfakta

Mål: 1-0 Ulrik Flo 59’, 2-0 Ruben Holsæter 79’
Gule kort: Azar Karadas 38’, Daniel Fredheim Holm 53’
Hoveddommer: Kristian Helgerud

Vålerenga 4-3-3: Michael Langer – Niklas Gunnarsson, Simon Andreas Larsen, Nicolai Høgh, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Morten Berre (Mathias Blårud fra 64’), Ghayas Zahid (Herman Stengel fra 60’) – Daniel Fredheim Holm, Viðar Ørn Kjartansson, Rasmus Lindkvist (Markus Dahlen Brændsrød fra 75’)

Sogndal 3-5-2: Mathias Dyngeland – Hannu Patronen, Azar Karadas, Bjørn Inge Utvik – Taijo Teniste, Rune Bolseth (Tim Andre Nilsen fra 87’), Helge Haugen, Petter Strand, Hjortur Logi Valgardsson – Mahatma Osamanu Otoo, Kristian Fardal Opseth ( Ulrik Flo fra 57’, Ruben Holsæter fra 68’)

En kommentar til «Fosshaugadn e’kke greia vår»

Legg igjen en kommentar