Dagboka fredag 13. juni 2014

I går gikk Vålerenga til sommerpause med tap i Sogndal. Vi depper ikke, konstaterer bare at Fred nå har skrevet seg inn i VM-historiens fremste kapittel sammen med Maradona. Og siden det er fredag blir det litt rom for noen homoerotiske betraktninger, vi er jo en raus supporterfamilie.  Sesongens tredje tap Sogndal var altså laget … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. juni 2014»

I går gikk Vålerenga til sommerpause med tap i Sogndal. Vi depper ikke, konstaterer bare at Fred nå har skrevet seg inn i VM-historiens fremste kapittel sammen med Maradona. Og siden det er fredag blir det litt rom for noen homoerotiske betraktninger, vi er jo en raus supporterfamilie. 

Sesongens tredje tap

Sogndal var altså laget som skulle stå for Vålerengas tredje tap denne sesongen. Vi har spilt tretten kamper og har bare tre tap, det er for pokker ikke annet enn magisk. Hvem i all verden ville trodd dette før sesongen, at Vålerenga skulle stå med 22 poeng og ligge på 5. plass når 40% av sesongen er unnagjort? Ikke denne dagboka. Dessuten har vi scora 24 mål, bare nevner det.

Allikevel, hva skjedde i Sogndal? Christian Grindheim synes det så ut som om vi tok ferie i andre omgang og Kjetil Rekdal synes tapet var fullt fortjent.

Foreløpig er eneste årsaksforklaring at vi tok ferie 45 minutter for tidlig, men å peke på at vi ikke har et forsvar som kan holde hele veien på dette nivået må vel være lov? Får vi et forsvar som matcher angrepet går Vålerenga fra å være sinnssykt morsomt til å bli episk morsomt.

Gratis sommerferie med Vålerenga

Hvert år går tusenvis av barn og unge gjennom sommerferien uten mulighet til å utvide sin horisont på grunn av foreldrenes økonomi. Faktisk er det sånn at disse barna gruer seg for sommerferien, men dette gjør Vålerengas inkluderingsprosjekt noe med.

Det blir to dager med utflukter samt overnatting på hotell. Lurer du på om dette er noe for deg, eller dine barn, kan du ringe Rannveig på telefon 926 03 362.

Vi er i ferd med å bli nyforelska

Ethvert forhold har sine oppturer og nedturer. Forholdet med Vålerenga har i mange år vært på et bunnivå. Hver gang vi har ønsket å dyppe laksen litt har vi blitt møtt med kald skulder og klubben har vært mer opptatt av å dolle seg opp for andre og flørte med fremmede fremfor å bli glad over våre erigerte tilnærminger. Det hele nådde vel en topp gjennom Pål Breens stadig marginalisering av publikums betydning for klubbens eksistens og konkludering om at supportere bare må venne seg til at kamper går på et tilfeldig tidspunkt på en tilfeldig uke dag.

Nå kommer vinden med bud om endringer og de begynner å tydelige.

Gjennom vinteren har vi notert oss at folk som Anita Alexandersen, Stig-Ove Sandnes og Niklas Gunnarsson nærmest har bodd på Jordal. I tillegg har flere spillere, og andre personligheter fra Valle, stadig vært på kamper. Tilsynelatende har de ikke vært der bare for syns skyld, de har gitt uttrykk for både glede og engasjement. Nå som fotballsesongen ruller noterer vi oss også for flere endringer, ikke minst når Stig-Ove Sandnes i «Daglig leders spalte» mer enn antyder at måten Tippeligaen avvikles på er direkte skadelig for billettsalg, publikumsoppmøte og engasjementet rundt klubben.

Se, vi har en daglig leder som er på linje med supporterne!

Videre merker vi oss endringer hos spillere og lagledere. I lang stund har humøret vært borte fra Valle og ingen har virka blide under Andresen, men nå er klubbens representanter utadvente og generelt i godt humør. Michael Schjønberg,som virka skikkelig skummel i starten, slår gjerne av en prat når han har anledning. Våre nye gutter med Herman Stengel, Niklas Gunnarsson, Sivert Heltne Nilsen og Ruben Kristiansen i spissen er stort sett bare i godt humør og er utadvente.

Dagboka har rett og slett lyst til  å spoone dere alle gjennom hele fotballferien!

Det er vi som er Vål´enga!

Auksjoner er gjennomført, aksjoner er gjennomført og penga ruller inn. Over 2 millioner er på konto, penger gitt av deg og meg og oss. Allikevel er det et stykke igjen til 5 millioner som er det klubben trenger for å kunne legge bærekraftige planer for fremtiden. I disse dager får du muligens igjen på skatten og du får helt sikkert feriepenger. Hva med å gi en liten slant til, selv om du har gitt allerede? Les mer om hvordan du kan gi her.

Vålerenga i dag

Pokker om vi veit. Får vel bare finne frem lommeboka?

En kommentar til «Dagboka fredag 13. juni 2014»

  1. Hjemme igjen etter kampen i Sogndal i går. Det ble slett ikke som vi håpet dessverre. Jeg synes at Dagboka gir en veldig god beskrivelse av ståa. Nå gjelder det å fortsette på denne ferden som bare såvidt har startet. » ja med humør vil vi synge Vålengas sang» på kommende kamper i videre aksjoner for å samle inn penger. Ikke bare til vi har nådd målet men neste skritt som det lyder i en annen kjær sang » og enda lenger enn det» !

Legg igjen en kommentar