Ørnen flyr videre – 13 mål på 12 kamper

Èn omgang var alt Vålerenga trengte for å bevise at tango er på vei ut, og islandsk folkedans er det som er hipt nå om dagen.  Tippeligaens 12.runde – 09.06.14 – Vålerenga – Aalesund – 3-0 – Ullevaal Stadion – 8554 solgte billetter. Enkelte kamper kommer med møteplikt for spillere og supportere, kamper der spenningen er … Fortsett å lese «Ørnen flyr videre – 13 mål på 12 kamper»

Èn omgang var alt Vålerenga trengte for å bevise at tango er på vei ut, og islandsk folkedans er det som er hipt nå om dagen. 

Tippeligaens 12.runde – 09.06.14 – Vålerenga – Aalesund – 3-0 – Ullevaal Stadion – 8554 solgte billetter.

Enkelte kamper kommer med møteplikt for spillere og supportere, kamper der spenningen er fraværende og nervene aldri settes på prøve. Hjemmekamp mot Aalesund er en sånn kamp.
Men hva gjør vel det når solen skinner, det er fridag og optimismen rundt Vålerenga for alvor er på vei opp.

Med en plassering på tabellen bak lag som Start, Sandnes-Ulf og Sogndal kan man ikke gjøre annet enn å lure på om det beste hadde vært om brannen i 1904 tok med seg hele byen en gang for alle.

Kampen

Til tross for det man på løkka kaller for feige lag var det orangotangotrøyene som åpnet kampen best. Vålerenga gjør som Tanja Hansen i sine glansdager; legger seg lavt og tar i mot alt som kommer uten å spørre nevneverdig mange spørsmål om hvem eller hva. At vi ikke pådrar oss både det ene og det andre ganske tidlig i kampen kan ikke skyldes på annet enn karma. For ledelsen i Aalesund fortjente det stikket de fikk av Rekdal før kampen, og mannen som ble beskyldt der oppe for å drive med VM i bomkjøp viser at han kanskje har et øye for talent når Kongeørnen ut av ingenting putter 1-0. Jeg tar Rekdal sine bomkjøp over alt Aalesund har å by på ti av ti ganger.

Derifra og ut omgangen var det en ren parademarsj. Legget fra silkefoten til Grindheim finner en Kjartansson som får stå helt alene og stange inn 2-0. En ting er tellefeil i forsvar, men når du lar han ene fyren som kan putte mål fra vinkler som får kamasutra til å se lett stå helt alene fortjener du virkelig en midt i trynet. 

Samme mann header ballen ned til DFH inne i feltet, og når Daniel putter da vet du at solen virkelig skinner over enga.

Den andre omgangen inneholder highlights som: Tor Hogne elger rundt i 45 minutter uten mål og mening, spesielt uten mål. Tippeligadebutanten Brændsrød slår tunnel etter sånn ca 1 sekund på banen, lager forventninger til veien videre der altså. Og ikke sist, men ikke minst var det både analtog og klubbsang 3 å spore hos Klanen. Det er hva vi kaller tipptopp stemning!

I en kamp der Aalesund spurter i angrep gang etter gang de første 15 minuttene i sånn ca. 1.000.000 plussgrader var det veldig lite som stoppet Vålerenga fra å ta alle poengene. Bortsett fra målene og en ekstra sjanse spilte vi ikke veldig god fotball denne kampen, men det er ikke ulovlig å ha en målscorer på topp, ei heller er det ulovlig å spelle effektiv ball.

Neste hjemmekamp

Nå erre fotballferie i hovedstaden. I den grad VM i fotball på alle TV-apparater kan kalles fotballferie. Med mindre du som, som meg, har ferie – I hvilket tilfellet er det en skikkelig fotballferie. 

Det er kamper i både serie og køpp mellom nå og neste hjemmekamp, dra på de kampa om du har mulighet. Men søndag 13.juli har du ikke noe valg, da er det skikkelig supersøndag med VIF -RBK og VM-finale etter. Sjeldent er vorspielet såpass mye bedre enn selve festen, men shit au, for et vorspiel det blir! Da fyller vi Ullevaal også hopper vi i stykker en T-bane eller to i ren lykkerus på vei ned til Bohemen for å se VM-finalen. Vi snakkes!

Kampfakta

Tippeligaens 12.runde – Vålerenga – Aalesund – 3-0 – Ullevaal Stadion – 8554 solgte billetter.

Mål: 1-0 (Kjartansson, 18.min) 2-0 (Kjartansson, 32.min) 3-0 (Fredheim Holm, 40.min)

Kort:

Gule: Heltne Nilsen (15.min), Carlsen (59.min)

Lagoppstillinger:

Vålerenga:

Michael Langer – Niklas Gunnarsson, Nicolai Høgh, Simon Andreas Larsen, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen, Ghayas Zahid (Morten Berre fra 75) – Daniel Fredheim Holm (Mathias Blårud fra 87), Vidar Ørn Kjartansson, Rasmus Lindkvist (Markus D. Brændsrød fra 90)

Benken: Kongshavn, Iqbal, Blårud, Berre, Olafsen, Nije, Brændrød

Aalesund:

Grytebust – Latify, Nation (Arnefjord fra 46), Lie, Matland – Ulvestad, Mattila (Carlsen fra 54), Larsen (Aarøy fra 46) – Philips, Grytten, Stewart.

Benk; Lie, Arnefjord, Carlsen, Dyrestam, Aarøy, Stewart

En kommentar til «Ørnen flyr videre – 13 mål på 12 kamper»

Legg igjen en kommentar