Dagboka onsdag 4. juni 2014

Det eneste spenningsmomentet i tredjerundekampen mot lille Lyn er hvilket lag Vålerenga trekker i neste runde. Vålerenga i kveld Herman Stengel er ikke med, han sliter vel med en liten skade. Diego Calvo sleit benk da Costa Rica tapte 1-3 mot Japan i nest siste treningskamp før VM i går og han får vi ikke … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. juni 2014»

Det eneste spenningsmomentet i tredjerundekampen mot lille Lyn er hvilket lag Vålerenga trekker i neste runde.

Vålerenga i kveld
Herman Stengel er ikke med, han sliter vel med en liten skade. Diego Calvo sleit benk da Costa Rica tapte 1-3 mot Japan i nest siste treningskamp før VM i går og han får vi ikke se før Costa Rica er slått ut. De to erstattes av unggutta Marcus Dalen Brændsrød og Simen Olafsen i en toppet tropp som avslører at Reka tar Lyn på alvor.

Rekdal glemmer aldri blemma mot Bærum i tredje runde for ti år siden. Men ellers har han en fin cupstatistikk for Vålerenga. En vunnet finale, en tapt semifinale og tre tapte kvartfinaler. Ingen grunn til å skjelve i undiken for Lyn. Spøkelseshistorien er slutt. Lyn blir aldri vårt nye Tønsberg, Kjelsås eller Sandefjord. Det er bare Martin Andresen som har fiksa en sånn rekke av cup-flauser i Vålerengas blandete cuphistorie.

Lyn
Det har butta skikkelig for Lyn i år. Fra å være en av favorittene til avdelingseier, har laget gått på det ene ett-målstapet etter det andre. En seier har det blitt, 3-0 mot svake Brann-rekrutter. Men en aldri så liten opptur sist søndag med uavgjort borte mot en annen opprykksfavoritt som ikke har innfridd, Vard Haugesund.

I cupen har det derimot gått på skinner for laget vi elsker å hate. 4-0 over Skeid i første runde ble fulgt opp med en lett sensasjonell seier 4-3 over Bærum på Kadettangen. I kveld er det slutt.

Folkefest?
Det er lenge siden cup var folkefest. Muligheten er til stede for at vi får det i år, men ikke før telen går i jorda og novembermørket senker seg over Ullevaal. Finalen er den eneste festen. Veien fram driter folk i.

Forhåndssalget tyder ikke på det helt store trøkket i kveld. I går kveld var det solgt litt over 3000. Nå veit vi jo alle at dette betyr ca 9000 om vi bruker forbundets tellemåte, men likevel. Stinn brakke blir det ikke.

Synd. Den gode gamle tida er definitivt forbi. Byderby mot spøkelser og Tommy Berntsen. All things must pass.

Klubben ber flest mulig kjøpe billetter på forhånd og Sjappa holder åpent til halv fem. Klokka fem åpner billettluka på Ullevaal. Klokka sju begynner kampen. Arrangøren har spådd store køer. Da er det å håpe at klubben også tar konsekvensen av dette og stiller med ekstra mannskap for å unngå at folk betaler for å slippe å se halve første omgang. På noe så uinteressant som landskampen mot Russland var det billettkø fra inngangen til bortesupporterne i VG-svingen til lukene i Dråpen.

Supporterne og publikum samler inn gryn i bøtter og spann for at Vålerenga skal overleve. Nå får pinadø arrangørene trø til og sørge for at flest mulig kommer seg inn portene til rett tid. Hvis ikke er vi redd folk for alvor begynner å tro at fotballgreia er best på TV.

Innsamlinga
Snart 2 millioner? Vålerenga Vertshus gir dagens omsetning i sin helhet til klubben. Bohemen følger opp og gir fra seg omsetninga mandag.

TV-kamper

  • Dagens hyggelige melding er at kampen mot Rosenborg søndag 13. juli er flytta til klokka 17 på grunn av VM-finalen i TV klokka 21. Så er det bare å håpe at dette ikke forpurrer forutsigbarheten når det gjelder kamptidspunkt. Supportere har jo vanskeligheter med å forholde seg til forskjellige klokkeslett hver helg. Det er opplest og vedtatt.
  • Verre er det at den forhatte mandagskampen er tilbake i Skien den 7. juli. Ikke er det andre påskedag. Ikke er det andre pinsedag. Det er bare natta. Her ser det ut til at C More og TV2 plutselig har skjønt at de konkurrerer med fotball-VM. Det er kvartfinaler i Brasil fredag og lørdag. Derfor.
  • Tirsdagskamp kan vi ikke huske siden trikkeserien for femti år sia. Men endelig er den her igjen. Tirsdag 29. juli feirer Vålerenga 101 år og har bedt om å få møte Stabæk i beste Norway Cup tid.

Vålerenga i dag
Les dagboka på nytt.
Se på NRK etter klokka 22.20 hvilket lag vi trekker hvor i fjerde runde

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 4. juni 2014»

  1. Herman er på tur med U-19 landslaget sammen med keeper trener Gjermund Østby. Kommer hjem til kampen mot Sogndal. Ivar Næsberg er med U-18 landslaget.

Legg igjen en kommentar