Dagboka tirsdag 27. mai 2014

Dagen i dag handler om å hylle Kristofer Hæstad. 30-åringen har gjort mye bra for Vålerenga, og nå setter han klubben foran seg selv. Kristofer har kostet Vålerenga minst 26 millioner kroner siden han kom til Oslo foran 2008-sesongen, skriver VG. Dette er såkalt sikre kilder i VG, og siden Ole Kristian Strøm og ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 27. mai 2014»

Dagen i dag handler om å hylle Kristofer Hæstad. 30-åringen har gjort mye bra for Vålerenga, og nå setter han klubben foran seg selv.

Kristofer har kostet Vålerenga minst 26 millioner kroner siden han kom til Oslo foran 2008-sesongen, skriver VG. Dette er såkalt sikre kilder i VG, og siden Ole Kristian Strøm og ikke Morten Stokstad har byline på saken, kan det faktisk være tilfelle. I så fall er vi helt enig med VGs økonomiekspert og Stabæk-supporter Tom Staavi:

– Det er fullstendig galimatias å betale så mye. Han fikk en tøysete god avtale, sier han.

Hæstad var noe av det hotteste på markedet i Norge på den tiden, og Vålerenga la 10 millioner kroner på bordet. Hæstad var en etablert landslagsspiller og 24 år. Dagboka husker at vi var glade som juling da han signerte sammen med Bengt Sæternes. Men i kommentarfeltet på nettet lo folk utafor klubben, selv om også Jan Åge Fjørtoft i LSK prøvde å signere 24-åringen:

«Ha ha, lykke til VIF. Bruk opp penga dere 🙂 Dere bruker sinnsykt masse penger på et lag som aldri kommer til å fungere. Men for all del, vær så god», var bare en av mange kommentarer.

I dag er det imidlertid på tide å hylle Kristofer Hæstad for at han velger å forlate Vålerenga, først og fremst fordi han etter sigende er en tung økonomisk belastning for klubben. Avtalen hans er rett og slett for god, og vi siterer klubbens egne sider:

– Flott menneske

– Kristofer er en stor spiller og et flott menneske. Kristofer har vært i Vålerenga i mange år, og han har i alle disse årene vært det naturlige samlingspunktet, både på og utenfor banen. I de fleste av disse årene har han også vært den naturlige kapteinen og leder av spillerutvalget, sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball.

– Jeg har stor respekt for det valget Kristofer Hæstad nå har tatt. Dette beviser at han setter klubben foran seg selv, kommenterer Stig-Ove Sandnes på klubbens sider.

Avslutningskamp mot Lyn 

Vålerenga Fotball har allerede besluttet at cupkampen mot Lyn, onsdag 4. juni k. 19.00 blir avslutningskampen til Kristofer Hæstad. (Kjøp billetter her)

– Vi ønsker å takke av Kristofer Hæstad på en verdig måte. Hva kan da være bedre enn at vi gjør det i lokalderbyet mot Lyn. Kristofer vil spille denne kampen, enten det er fra start eller som innbytter – det har Kjetil Rekdal lovet, avslutter Stig-Ove Sandnes.

Kanskje til Start

Kristofer sier til Fædrelandsvennen at dersom han skal fortsette i eliteserien, er det bare Start som er aktuelt.

– Jeg skal ikke spille for Strømmen, for å si det sånn, sier Hæstad. Alternativet er åpenbart utlandet eller å legge opp.

Vålerenga i dag

Det er ikke all verden som skjer i dag, men i går tapte Vålerenga 2 hele 1-7 mot Follo. VIF 2 ledet etter scoring av Simen Olafsen (skudd i krysset fra 25 meter). Nok sagt.

Legg igjen en kommentar