Dagboka onsdag 28. mai 2014

Stakkars Davy Wathne. I dag viser du deg som den lille mannen du er. Hvordan er det mulig å kritisere Kjetil Rekdal i Kristofer Hæstad-saken? Davy viser i VG at han er en utdatert, gammel mann som lever i fortiden og som ikke klarer å skille vesentlig fra uvesentlig. Nå prøver bergenseren – uten å … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. mai 2014»

Stakkars Davy Wathne. I dag viser du deg som den lille mannen du er. Hvordan er det mulig å kritisere Kjetil Rekdal i Kristofer Hæstad-saken?

Davy viser i VG at han er en utdatert, gammel mann som lever i fortiden og som ikke klarer å skille vesentlig fra uvesentlig. Nå prøver bergenseren – uten å sette seg inn i saken, som han selv bekrefter, å mene noe om hva som skjer i Vålerenga. Davy har antagelig utelukkende sett sine egne sportssendinger, og baserer seg på den tilfeldige informasjonen som måtte tilfalle deres redaksjon når han nå mener Rekdal har mobbet Hæstad ut av klubben.

Davys uttalelser

– Kjetil Rekdal, som trener laget og er dermed å regne som en arbeidsleder med personalansvar, har flere ganger besvært seg ved å navngi spillere som belaster budsjettet. Han har nevnt André Muri, Kristofer Hæstad og Lars Hirschfeld ved en lang rekke anledninger. Fotballspillere er avhengige av tillit, det er så mye psykologi der. Du må føle deg verdsatt og trygg. Og det er ikke sånn at Kristofer Hæstad per definisjon er ubrukelig. Men når han blir møtt med denne typen uttalelser og mistillit fra en arbeidsleder; Om det var meg, ville jeg følt det som ubehagelig å gå på jobb, sier Davy Wathne til VG.

– Spillerne blir fremstilt som grådige og skamløse, men alt de har gjort er å svare på et tilbud. Dette er vanlig i arbeidslivet, dette er headhuntede spillere som har fått garanterte lønnsinntekter over en periode. Er det noen Rekdal skal kritisere, er det de som inngikk avtalene i sin tid. Dette er en forpliktelse VIF har, avtalene ligger på bordet, og premisset lå klart da Kjetil Rekdal tok jobben som Vålerenga-trener. Da visste han dette, og det sa han ja til ved å ta jobben, fortsetter Wathne i VG.

Han mener behandlingen ikke har vært den tradisjonsrike Oslo-klubben verdig.

Vanskelig balanse

Det er riktig at Kjetil Rekdal sa til Nettavisen for en stund siden at «tre-fire mann har en vanvittig lønn fra gammelt av». Men er det virkelig feil å påpeke faktum når klubben er i ferd med å gå konkurs? Er det kanskje det du ønsker, Davy, at klubben heller bør gå konkurs?

Selvsagt har spillerne rett til å fullføre sine avtaler, og Vålerenga må naturligvis overholde sine forpliktelser. Men det er jo lov å bruke huet når klubben er blitt kjørt i grøfta?

Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, sier til VG at de har søkt å være ryddig og ordentlig i alle spørsmål som handler om arbeidsgiveransvaret.

– Det har aldri vært meningen verken fra meg eller noen andre i VIF å henge ut noen enkeltpersoner. Selvfølgelig har det vært et fokus på vår klubb og andre når det gjelder det totale lønnsforholdet. Men jeg ser at balansen er vanskelig når man snakker om å redusere lønnsnivået samtidig som du skal behandle folk individuelt, sier Sandnes.

Helt riktig svart, Stig-Ove. Og dersom journalistene har lyst til å fortsette med å intervjue andre journalister om Vålerenga, er denne dagboka sikker på at det er mulig å finne mange flere bergensere som kan slenge dritt om Vålerenga. Ring TV2. Eller hvorfor ikke Bergens Tidende? 

Vålerenga i dag

Det er krisemøte for Valle, alle klør seg i huet og lurer på hva som gikk galt da Høgmo glapp… Ha ha.

En kommentar til «Dagboka onsdag 28. mai 2014»

  1. Davy ? Han som har sin egen oppfatning av dommen i overgangsaken og ikke aksepterer rettens dom. En sak som hans kjære TV 2 var sterkt medvirkende til kom ut i media. At Davy har en oppfatning om hvor simpelt Doffen ble behandlet ut i fra egen synsing sier det meste. Jeg snakket med Doffen etter treninga i dag og han syntes selv det var trist men det var ene og alene hans beslutning. Her har Davy noe å lære om å være rakrygget og ikke sette seg selv først. Har Davy noen gang sagt noe om to profilerte medarbeidere som plutselig ble borte fra TV2. Hvordan oppførte TV2 seg da når de to plutselig borte? En av de nevnte, M.S, ville forøvrig ha en prat med Doffen etter treninga!

Legg igjen en kommentar