Dagboka fredag 23. mai 2014

Dagboka på ukas siste og viktigste dag er klar. Vi kaster også idag et blikk mot bygdetullingene i Bergen, vi ler av den største bygdetullingen fra Lillestrøm og vi bringer små notiser av ymse slag.  Egentlig er det godt å være Vålerenga, spesielt i år. Årets viktigste kamp? Så er det Brann. Denne sesongen har … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. mai 2014»

Dagboka på ukas siste og viktigste dag er klar. Vi kaster også idag et blikk mot bygdetullingene i Bergen, vi ler av den største bygdetullingen fra Lillestrøm og vi bringer små notiser av ymse slag.  Egentlig er det godt å være Vålerenga, spesielt i år.

Årets viktigste kamp?
Så er det Brann. Denne sesongen har jeg slitt veldig med fokus. Skal jeg glede meg mest over at Vålerenga har hatt en strålende sesongstart, eller over at Brann sliter så massivt etter at de proklamerte sine gullambisjoner? Svaret er gitt, men jeg tror du skjønner hva jeg mener.Brann med sitt tilhørende skarrepakk er antagligvis det mest hata laget for oss fra Vålerenga.

Jeg kjenner mange fra rare steder i landet Norge, men uten unntak er det gensera som hver gang innfrir på mytene om seg selv. En gjeng som er så usikre på seg selv at de alltid må rope høyest. Som må lage «bybane» for å føle seg som en by. Som har fisketorg og fløibane som noe de skryter av. Tenk på det, og så tenker du på Oslo sentrum. Kunne det noen gang vært tydeligere hva som er by og hva som er bygd?

Dette er en av årets viktigste kamper, uansett tabellposisjoner og hva man spiller for. Det laget som skjønner det best kommer til å vinne kampen. Vi har mest å tape på alle måter, fordi vi er favoritter på alle måter. Vinner vi er det som forventet, fordi vi er Vålerenga fra Oslo. Vinner de blir det født enda mer skarrepakk om ni måneder. Bare det er forferdelig å tenke på.

Men Branns resultater frembringer et stort glis på kjeften min, og når jeg leser Norlings kommentarer etter Sogndalfadesen deres gliser jeg bredere:

– …jeg er først og fremst skuffet over at jeg ikke hadde forberedt spillerne bedre slik at vi hadde taklet dette, sier Norling til eget nettsted.
 

At Norling har så lite koll på situasjonen at deres spillere møter uforberedt til kamp mot knokkelaget fra saftbygda tyder på at Brann har enda større problemer enn jeg hadde håpet. Min største redsel foran kampen er at våre spillere tenker nettopp det, og tar for lett på oppgaven. For da ville det vært typisk at Brann snudde sin situasjon med en seier mot hatlaget deres fra Oslo Øst. Vi kan ikke tenke annet enn at det er en knallhard match i vente, og at vi må spille optimalt for å ta poeng. Kjære Kjetil Rekdal, håper du klarer å prente dette inn i hodet på gutta våre.

Jeg tør ikke engang si hvor vi er på tabellen om du klarer det.

En ting er sikkert: vi er gode nok til å vinne der. Ville det, gjøre det.

For en koselig sesong

Greit nok, det ble bare et poeng mot laget i de styggeste draktene Norge har sett. Men vi er ubeseiret på hjemmebane og kan nyte kommentarer som følgende fra Lurch på «sportsklubbens» egne sider (noen gang tenkt over det at de to lagene vi hater mest kaller seg sportsklubber?):

– Jeg kan ikke huske at jeg har scoret selvmål før faktisk, kanskje jeg har gjort det for mange år siden, men det er ikke så surt som i en kamp som det her, sier Frode Kippe.

O hildrande du, som jeg lo da han gjorde det. Takk for at du gir meg nytelse, Frode Kippe. Nesten som å få smørt føttene med leverpostei og la bikkja til en fotballfrue sleike det av.

Andre ting verdt å nevne?

– Vålerengas damer tapte dessverre på onsdag mot «Chixa» fra Stabæk. 4-1 ble det til de spillende fotballfruene. Du som kan språket til kidza skjønner hva Chixa betyr, vi som er litt eldre humrer bare og tenker på en skikkelig seig gammel mexicansk pølse.

– G15 og G16 landslagene er tatt ut for kamper i Porsgrunn (!) i slutten av juni.  Christian Borchgrevink fra Vålerenga er tatt ut til G15, mens Matusan Wickneswaran er tatt ut på G16. Dagboka gratulerer og ønsker lykke til.

– Tipsbladet.dk forteller at både Mos og Daniel Braathen ikke får videre kontrakter i Danmark. Forvent høylytte spekulasjoner om hvilken norsk klubb som «må» ta dem. Bra karer, men vi har Ørnen – inntil videre.

– 10 kamper spilt, 16 poeng, 6. plass. Denne sesongen er finfin så langt. Ørnen er det største lyspunktet, men tett bak har vi Lindqvist, Christiansen, Langer, Heltne Nilsen, Mathiesen, Gunnarson og ikke minst Zahid, Grindheim, Calvo og resten. Hallo, vi snakker jo om et ungt og godt fotballag jo!

– Eirik Huseklepp er antagligvis Tippeligaens best lønna spiller. Bare det er nok til å få deg til å grine av latter.  Ha en god helg!

Legg igjen en kommentar