– Den notoriske klumpfoten Kippe løper på en ball som spretter i mål

En gang i tia, da faren din flink til å pule mye var Lillestrøm en maktfaktor i norsk amatørfotball. De hadde ikke kule klær, men hadde noen hvite dresser, en hatt og en Opel Rekord de delte og trodde de tilførte Norge noe utover stygge drakter og et geografisk område med en ekstremt hetrogen genpool. … Fortsett å lese «– Den notoriske klumpfoten Kippe løper på en ball som spretter i mål»

En gang i tia, da faren din flink til å pule mye var Lillestrøm en maktfaktor i norsk amatørfotball. De hadde ikke kule klær, men hadde noen hvite dresser, en hatt og en Opel Rekord de delte og trodde de tilførte Norge noe utover stygge drakter og et geografisk område med en ekstremt hetrogen genpool.

Så rundt 1990 skjedde det noe. Bøfla ble ordinære og sakte men sikkert så har det vokst frem et mantra der oppe om at man for alt i verden skal unngå nedrykk. Det blir litt som gamle mennesker som sier at hver dag de våkner er en seier. Joda. Det er hyggelig for de det gjelder, i alle fall en stund. Men hvor langt skal man gå for å holde livet i mantraet deres? I dag ble det klart at klubben er satt i rød sone av NFF og det er det samme som å gli inn og ut av koma, mens nærmeste familie håper at det er noe å arve.

Vålerenga-Lillestrøm 2-2, Tippeligaen 2014
Lidkvist scora etter å ha blitt spilt fra på elegant vis av Ghayas

Det er noe annet enn å bare gli inn og ut sånn som faren din drev med.

Det er kanskje på tide å prøve å leve litt Lillestrøm og ikke bare leve for å drite?

I første omgang så var det Vålerenga som tok initiativet og de beholdt det ut omgangen. Riktignok kommer Lillestrøm til noen farligheter. Den mest iøynefallende farligheten scorer de også på. Den notoriske klumpfoten Kippe løper på en ball som spretter i mål. Han er god på hodet, men det er jo ikke spesielt vanskelig å være god på hodet når man må på arkeologiske utgravninger for å finne et bredere tilfelle av pannelapp.

For Vålerenga så gjorde Ghayas en god omgang. Han åpnet flere ganger forsvaret til LSK med lekne pasninger og en av disse ble brukt til å spille fri Lindkvist på venstresiden. Alene med Origi gjorde han ingen feil og han fikk lurt den inn under kepa slik at den trillet i bedagelig tempo over mållinja til bøflas prepubertale angstskrik.

Omgangen ebber ut med 1-1 og det ligger flere mål i luften.

Kippe scorer på elegant vis. For Vålerenga.
Kippe scorer på elegant vis. For Vålerenga.

Flere mål skulle det vise seg å bli også. Første kommer ganske tidlig faktisk og igjen så er mannen som med sin brede pannelapp sår tvil om hele Darwins evolusjonsteori, Kippe, som får en ball i kraniet. Denne gangen styrer han den helt opp i vinkelen bak egen kepa. 2-1 og vi har snudd kampen. Etter dette er Lillestrøm mere med. De har en del muligheter, men Langer’n tar det som detter ned mellom stengene helt til Fofana får et lykketreff som blåser inn i lengste korsan. Dette skjer når det er 10 min igjen av kampen og vi har vel bare en mulighet etter dette. Grindheim blåser ballen i retning Karlsvogna fra 8 meter etter mye klabb og babb i feltet.

Se flere bilder fra kampen her

Om Kippe eller Vålerenga scorer spiller ingen rolle, Sivert pressa frem målet.
Om Kippe eller Vålerenga scorer spiller ingen rolle, Sivert pressa frem målet.

Fun fact: Kjartansson har på årets 10 kamper et mål mer enn Nicki Bille Nielsen har på 2 år i Rosenborg.

Fun fact: Frode Kippe scoret i denne kampen dobbelt så mange mål som Nicki Bille Nielsen har scoret hele sesongen.

Fun fact: VPN traff Børven utafor stadion, han følger Vålerenga

- Her regjerer Lillestrøm - Dere regjerer ikke Åråsen engang.
– Her regjerer Lillestrøm
– Dere regjerer ikke Åråsen engang.

Kampfakta

Eliteserien 10. runde. 19.05.2014. Kl 18:00 – Ullevaal Stadion

Vålerenga – Lillestrøm 2-2 (1-1), 11.783 solgte billetter

Mål Vålerenga: Lindkvist (21 min), Kippe (51 min)

Mål Lillestrøm: Kippe (18 min), Fofana (79 min)

Dommer: Svein Oddvar Moen – Haglund, Andås, Berntsen

Kort Vålerenga: Gunnarsson (62 min)

Kort Lillestrøm: Kippe (12 min), Knudtzon (66 min), Omoijuanfo (69 min), Fofana (84 min)

Vålerenga: Langer – Gunnarsson, Larsen, Høgh, Kristiansen – Nilsen, Grindheim, Zahid (Stengel 73 min) – Fredheim Holm (Berre 73 min)– Kjartansson Lindkvist

Benk: Kongshavn, Iqbal, Blårud, Berre, Hæstad, Kastrati, Stengel

Lillestrøm: Origi – Østli, Ødegaard, Kippe, Ringstad (Mikalsen 78 min) – Moen, Andersson, Omoijuanfo (Mjelde 72 min), Fofana – Skulle ønske han var Kjartansson og ikke Palmaettellereannet – Knudtzon (Høiland 72 min)

Benk: Udjus, Mikalsen, Lundemo, Mjelde, Osvold, Friday, Høiland

Legg igjen en kommentar