Dagboka fredag 16. mai 2014

Endelig fotballkamp igjen,  det er visst bedre å hetse folka på Ulven enn bønda, signerte fotografier er lagt ut på auksjon for å gi klubben spenn, trommer er lov også videre. Omtrent sånn er det dagen før grunnlovsjubileet faller sammen i en gedigen gruppeejakulasjon. Endelig kamp Når var sist du tenkte det endelig er er kamp? … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. mai 2014»

Endelig fotballkamp igjen,  det er visst bedre å hetse folka på Ulven enn bønda, signerte fotografier er lagt ut på auksjon for å gi klubben spenn, trommer er lov også videre. Omtrent sånn er det dagen før grunnlovsjubileet faller sammen i en gedigen gruppeejakulasjon.

Endelig kamp

Når var sist du tenkte det endelig er er kamp? For dagboka sin del er det noen sesonger siden, de siste åra har langt på vei vært et eneste pliktløp. Joda, du tar deg en ronk med jevne mellomrom, men nyter det nødvendigvis ikke. Sånn har fotballen vært også.

I år er det annerledes.

Start fra Kristiansand er motstander og vi kjenner det sitrer litt i varmekolba samtidig med at vi blir litt stressa over at vi ikke får tatt turen. Klanen har på sin side fiksa to busser som reiser fra Bohemen og Vertshuset 10:00 dermed har du mulighet for å kaste deg rundt om du oppfatter dette tidsnok.

Om laget vi møter er det vel ikke all verdens å si? De er nyopprykka og ligger på 11. plass med gule drakter. Draktene er grunn nok til å miste enhver sympati med laget selv om vi måtte like reker og makrell aldri så mye. Det gjør vi jo heller ikke, vi har skalldyrallergi og mener fisk er kattemat. Dermed står vi igjen med ingenting.

Enda et argument for å vinne kampen er at Rasmus Lindkvist har bursdag i dag. Dagboka gratulerer.

Kjøp signerte fotografier

På QXL er det lagt ut signerte fotografier av noen av Vålerengas spillere. Vi finner blant annet Diego Calvo, Morten Berre, Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm. Bildene leveres fiks ferdig i ramme og inntektene fra salget går selvsagt til Det er vi som er Vål´enga.

En takk rettes til Sjappa, her kan du stikke innom og se bildene i sin fysiske form.

Mer om innsamlinga

Det er mye på gang og mer kommer. Vi har nevnt auksjonen på QXL og vi nevner at Vålerenga Vertshus skal ha diger auksjon 8. juni. Det er på gang såpass mange små og store saker at et større koordineringsarbeid har tvunget seg frem. Mange har vanvittig gode ideér på forum, på facebook, på twitter og på dassveggen. Send disse forslaga til kontaktATTviervalengaDÅTTno så får kloke hoder en oversikt og mulighet til å realisere dem. Sikkert ikke alle, men en del.

Har du facebook bør du følge med på siden Det er vi som er Vål´enga. Her blir det lagt ut løpende informasjon.

Puh, det er mye arbeid å værra blakk.

Trommelom

UEFA forbyr vuvuzela. NøFF forbyr pyro. Men tromma er fredet , og det som verre er:  Den er kommet for å bli. Og hva så? Med Ikaros mista  enga-tribunen trommehinna, men det funker egentlig jævla bra, i alle fall på Ullevaal. Her er det ikke snakk om tåpelige bondetrommer som lever ut sine egne skrøpelige trommeskinn uten annen vokal støtte enn et og annet bonderaut. Men tromma i det alternative hjørnet på Bendit backer opp og driver sangene, sangen er fremdeles det viktige, ikke tromma i seg selv.

–  La ulven leve – skyt bønda!

Knut Lillebakk spør retorisk om det er greit å hetse bønder etter at banneret «Redd ulven, skyt bønda» ble heist i kampen mot Elverum.

Alt i alt tror dagboka de fleste lever greit med det. Vi var tross alt «Bønda i fra nord» da vi en sjelden gang var med i mesterskap alle sammen. Men for å følge Bergsøy-bondens råd: Begynn å støtte mer ditt eget lag enn å rakke ned på motstanderen. Det er slikt det blir stemning av. Så får vi se hvordan det blir i framtida på tribunene. Det viktigste har fotballen begynt å ta tak i, så får problemet med yrkesdiskriminering komme seinere.

På den annen side er det betimelig å spørre om det er greit for folka på Ulven i Oslo å leve under konstant trussel om å bli skutt av bønda og gjøres til hovedproblem for ei næring som mest av alt sliter med innavl og dårlig tannstilling.

Dette er et vanskelig tema med mange sider.

Vålerenga i dag

Skaff penger, skaff øl, se ball? Jupp, vi tenker det var spiker´n på hodet.

Legg igjen en kommentar