Vi møter Lyn i køppens tredje runde!

Ikke bare skal vi få lov til å banke dem en gang, men to ganger på to dager! Både herre- og damelaget skal møte Lyn i denne cuprunden, det vil si at for damene så er det andre runde. Og som om ikke det er nok, det blir en hjemmekamp og en bortekamp. Altså mulighet … Fortsett å lese «Vi møter Lyn i køppens tredje runde!»

Ikke bare skal vi få lov til å banke dem en gang, men to ganger på to dager!

Både herre- og damelaget skal møte Lyn i denne cuprunden, det vil si at for damene så er det andre runde. Og som om ikke det er nok, det blir en hjemmekamp og en bortekamp. Altså mulighet tilstede for total ydmykelse på to arenaer i to typer kjønnsbestemt idrett.
Datoene som gjelder er for herrer: hjemme 4.juni og for damer: borte 5.juni

Vi ser litt på hva historien sier om cup-møter mellom Vålerenga og Lyn:
I herrefotball har disse to lagene merkelig nok bare møttes to ganger. Første gang i 1967 og sist i 2012. De fleste av oss har minnefunksjon nok til å huske 2012 da Håvard Nielsen og Chuma Anene sikret en 2-1 seier den 1.mai og i cupens første runde…resten av cupsesongen ga en deilig seier over Skeid og et forsmedelig tap mot Sandefjord etter ekstraomganger. (Mener å huske at Martin Andresen da nettopp hadde vært i media og sagt vi var så utrolig godt fysisk trent, så da må det ha vært psyken som gjorde at det ble tap mot hvaljegerne).
For damene så har det aldri skjedd at vi har møtt Lyn i cupsammenhegng, dog ikke så veldig rart…

Hittil i cupen har Lyn vunnet mot henholdsvis Skeid og Bærum. Det skal sies at de ikke spilte noen av disse kampene spesielt overbevisende, men cup-udyret kan være ubarmhjertig, så når kampen spilles den deilige junidagen i år så gjelder det å være totalt skjerpa. Noe sånn nesten-uhell som mot Elverum kan vi godt få slippe.

I 1967 var det litt av et legendarisk Vålerenga-lag som møtte Lyn. I stallen den gang var det legender og andre storheter. Se bare på denne stallen:
Helge Sørlie (keeper), Leif Eriksen, Einar Bruno Larsen, Arild Mathisen, Egil Drillo Olsen, Leif Syversen, Odd Syversen, Per Egil Bjørnsen, Arne Jacobsen, Yngve Andersen, Per Knudsen, Åge Sørensen, Per Skjerwen Olsen, Jan Tore Berntsen, Thorvald Larsen, Kjell Markussen, Terje Skogli, Kjell Bjøllsand og Knut Presterud. Og trener den gang var ingen ringere enn Haakon Windingstad.
Det året var Drillo toppscorer på Vålerenga med totalt 13 mål i serie og cup, og forventningene var store. Laget hadde gått ubeseira gjennom 1., 2., 3. og 4. runde, kvartfinalen ble et 1-0 oppgjør mot Viking på bortebane (seier), og det var duket for byderby den første dagen i september. Men verken Drillo eller de to andre notoriske måltjuvene Yngve Andersen og Per Skjerwn Olsen klarte å få ballen i mål. Det klarte derimot Lyn hele fire ganger….

La det ikke skje igjen!

Innsamlinga!

I skrivende stund er innsamlinga oppe i deilige 1.557.070,- (ref. www.viervalenga.no) .
Det er så bra det! La det bare fortsette å strømme på! Som en oppfølger til intervjuet med Stig-Ove og Ikaros så kan vi tilføye her at Ikaros samlet inn over 50.000,- på Ullevål på søndag, og disse pengene er overlevert klubben. Vi bøyer oss i hatten, mens andre går rundt bekken etter spilt melk.

Kjenner du en knakende god Markedssjef?

Da bør du snarest tipse vedkommende om å gå inn på Finn, leite opp stillingsannonsen til VIF Fotball AS og sende inn en søknad.

Legg igjen en kommentar