Stig-Ove Sandnes, Ikaros og Spellær’n!

Settingen er som følger. Det er søndag 11.mai, det er 1 time til kamp og vi har avtalt å møte noen interessante personer på arbeidsrommet til fotografene på Ullevål. Vi møtte en varm og åpen Stig-Ove Sandnes, Erik og Snorre fra Ikaros og jammen dukka Spellær’n (også kalt Litj-Ivers) opp. Sistnevnte i hvert fall for … Fortsett å lese «Stig-Ove Sandnes, Ikaros og Spellær’n!»

Settingen er som følger. Det er søndag 11.mai, det er 1 time til kamp og vi har avtalt å møte noen interessante personer på arbeidsrommet til fotografene på Ullevål. Vi møtte en varm og åpen Stig-Ove Sandnes, Erik og Snorre fra Ikaros og jammen dukka Spellær’n (også kalt Litj-Ivers) opp. Sistnevnte i hvert fall for å være med som linselus. Temaet var Vålerengas situasjon og hvordan klubben og miljøet rundt nå opplever at innsamlinga går.

Vi følte det naturlig å starte med det spørsmålet til Sandnes som sikkert var av det slaget han hadde fått så mange ganger i løpet av denne uken, og som han sannsynligvis vil bli spurt om flere ganger….

Hvordan er det mulig å bomme med 14-15 millioner i budsjetteringa?

-Det er ikke til å komme unna at det var en for optimistisk budsjettering på inntektssida, samtidig som man ikke fikk det man ville få ut av spillersalg. I tillegg så drar vi videre på enkelte store kostnader, og mangelen av en generalsponsor gjør at det er vanskelig å få et slikt budsjett til å gå i balanse.

-Hva er plan B, dersom pengene som nå samles inn ikke strekker til?

– Det vi har fokus på nå er at vi må få til dette. Det fantastiske engasjementet som nå viser seg gjør at man blir både rørt og positivt innstilt til at dette får vi til. Først og fremst handler det nå om del 1 som er å berge budsjettet og videre liv for 2014, så er det del 2 som handler om å få frem et realistisk inntektsbudsjett for 2015 med et kostnadsbudsjett som står i stil til det. Det må bli i pluss. Det handler om at dersom vi skal få med nye aksjonærer og samarbeidspartnere fremover så må vi ha et bærekraftig budsjett. To tanker i hodet samtidig altså, kortsiktig og langsiktig jobbing. Det er ikke til å stikke under en stol at det blir beintøft å skulle lage et realistisk budsjett for neste år, uten å ta høyde for spillersalg og større generering av inntekter.

Vil Bredde i klubben berøres?

-Vi ser at mesteparten av Bredde går i pluss, barne- og ungdomsmålgruppene går alle i pluss. Det har vært en utfordring med satsingen på damelaget, dette gikk særlig i fjor til dels med stort minus, som da har belastet klubb. En mangel på penger vil berøre alle, men klarer vi å få opp en stor dugnadsånd igjen i barne- og ungdomslagene så er det ikke noen stor fare for disse, tvert imot så bør disse klare seg godt.

Hva synes du om engasjementet rundt innsamlinga nå, spesielt etter Infomøtet på Valle på onsdag, og kanskje spesielt at grupperinger som Ikaros og ISKO Boys bidrar med forholdsvis store beløp?

– Som nevnt så føler jeg at både blir rørt og ydmyk. Trøim nevnte litt om dette i avisa her om dagen, og jeg har også følt litt på dette vedrørende engasjementet rundt klubben. Kanskje spesielt etter et par hjemmekamper i fjor der det knapt var tilskuere. Men det vi ser nå viser at Vålerenga er en klubb med livskraft som det er engasjement rundt, og det gir enormt med inspirasjon når vi ser alle som engasjerer seg for at det fortsatt skal være liv laga for klubben. Til de grupperingene som er i bresjen nå, Klanen, Ikaros og ISKO Boys med flere har jeg egentlig bare en ting å si; det dere gjør er fantastisk!

 

Ikaros på bøssebæring
Ikaros på bøssebæring

Ikaros sendte Snorre og Erik for å snakke med VPN.

Dere bidro med fantastiske 27.000,- rett etter infomøtet på onsdag, hva er planen videre?

– Nå har vi fått inn rett over 40.000,- så planen er egentlig bare å fortsette. Vi står med 15 bøsser i dag, og det kommer vi til å gjøre på hver eneste kamp. Tigge som bare p…ker. Vi kommer ikke til bare å spørre om penger, men kanskje vi også klarer å skaffe noen dugnader.

Hva er tilbakemeldingen fra de dere møter når dere ber dem å bidra?

– Vi snakka med gutta ute nå i dag, og det er folk som putter 500 og 1000 kroner oppi bøssa, det varmer oss, og det øker bare lysten på å samle inn mye mye mer. Det hjelper nok at saken har kommet så mye ut i media som den har gjort, nå er vi der vi skal være i forhold til fokus på saken.

Føler dere at det løsna litt etter at man valgte å gå ut åpent om saken, og ikke minst etter infomøtet på Valle?

– Utvilsomt, for vår del så var vi litt skeptiske til å begynne med. Men nå har det løsna, vi har fått med hele Ikaros, venner og de rundt oss.

Litt kinkig spørsmål, føler dere at det dere bidrar med nå er litt payback for pyrobøter og annet «rusk»?

NEI, det er to vidt forskjellige ting. Det klubben har havna i nå har ingenting med pyro og bøter å gjøre. Det vi gjør nå sammen med Klanen og andre er for klubben, og har ingenting med noe vi har gjort tidligere. Vi forsøker bare å bidra på beste måte, på samme vis som vi forsøker å skape en bra tribunekultur og litt ordentlig liv på kampene.

Når vi først er inne på det med tribunekultur, vi som har vært på hjemmekampene har lagt merke til at det fungerer mye bedre i år enn i fjor. Flere på kamp, enda bedre stemning?

– Ja, helt utvilsomt. Vi forsøker å fylle opp feltet med de riktige folka, stemningsturister klarer vi oss uten. Vi håper jo at stemning på vårt felt og på Vestbredden er med på å trekke vanlige folk på kamp igjen. Ingenting er vel så gøy som med kamper med god stemning.

Helt til slutt, har dere satt noe mål for innsamlingsaksjonen deres?

– Nei, sky is the limit!

Følg Ikaros og deres innsamling på Facebook

Legg igjen en kommentar