Referat Vålerenga – Viking

Vålerenga – Viking 1-1 Vålerenga Starter: Langer, Mathisen, Gunnarson, Larsen, Kristiansen, Heltne Nilsen, Grindheim (kpt), Zahid, Calvo, Ørn Kjartansson, Lindkvist Benk: Hirschfeld, Iqbal, Fredheim Holm, Berre, Hæstad, Høgh, Stengel Viking Starter: Austbø, Danielsen, Ingasson, Sigurdsson, Haugen, Jørgensen, Sverrison, Nisja, Thorsteinsson, Berisha, de Lanlay (6 Håkon Skogseid starter, men står oppført på benk. Hvem han … Fortsett å lese «Referat Vålerenga – Viking»

Vålerenga – Viking 1-1

Vålerenga-Viking, 1-1 Tippeligaen

Vålerenga
Starter: Langer, Mathisen, Gunnarson, Larsen, Kristiansen, Heltne Nilsen, Grindheim (kpt), Zahid, Calvo, Ørn Kjartansson, Lindkvist
Benk: Hirschfeld, Iqbal, Fredheim Holm, Berre, Hæstad, Høgh, Stengel

Viking
Starter: Austbø, Danielsen, Ingasson, Sigurdsson, Haugen, Jørgensen, Sverrison, Nisja, Thorsteinsson, Berisha, de Lanlay (6 Håkon Skogseid starter, men står oppført på benk. Hvem han var på banen i stedet for fant vi ikke helt ut).
Benk: Danielsen, Skogseid, Bertelsen, Thioune, Landu Landu, Bödvarsson, Chikere

Dommere: Anders Johansen, Ass 1 Hans Christian Stormoen, Ass 2 Svein Inge Viken, 4.dommer Trygve Kjensli

Blomster for 200 kamper Daniel Fredheim Holm, blomster for 350 kamper Morten Berre! Gratulerer!

Det er 11.mai, men det kjennes ut som en dag i oktober. Surt og kaldt og regn i lufta, altså perfekt for Viking som stort sett bare har regn der de holder til borte på vestlandet. Rekdal definerte kampen som en av de vanskeligste på hjemmebane i år, og vi hadde litt bange anelser der vi ventet på å komme i gang. Men, så smalt det skikkelig:

38 sekunder!!! tok det fra avspark til det første målet kom. Og hvem andre enn Vidar Ørn Kjartansson stod i helt riktig posisjon når en Viking-spiller «kontrollert» skal heade en ball tilbake til egen keeper. Ørnen dro med seg ballen inn i 16 meteren, trakk til høyre og satt ballen iskaldt og kontrollert inn i venstre side av målet. Kjartansson fortsetter dermed å holde snittet med minimum 1 mål per kamp! I løpet av de første 3 minuttene kan vi konstatere at det var mer underholdende enn sesongen 2013. Vålerenga fortsatte å rulle opp det ene angrepet etter det andre, godt regissert av Zahid og Calvo. Heltne Nilsen og Grindheim kjempet som løver på midtbanen og irriterte nok en del Vikingspillere maksimalt.

Vi kan godt si at Vålerenga eide 1.omgangen og kunne godt ha ledet 2-0 til pause med Rasmus Lindkvists suser som dessverre treffer tverrligger på den siden som gjør at ballen flyr over. Etter dette nådde omgangen sitt klimaks da en Vikingspiller felte assistentdommer … Det er ikke ofte man opplever det, men de tilstedeværende inkludert Trøim, Midelfart og Spetalen fikk det nok med seg.

Kampen sett under ett var todelt, andre omgang var Viking sin. Og dermed var poengdeling helt greit, og fortjent for begge lag. En skikkelig arbeidsøkt for en del av Vålerengaspillerne, sågar såpass slitsomt at enkelte var fullstendig sluttkjørt og løp rundt med krampe de siste minuttene. Det er denne typen innsats vi har savnet, og det er deilig å se at disse gutta «speller for fler enn seg sjæl».
Ruben Kristiansen rydder unna det meste, men han hadde jammen meg en skikkelig prøvelse med de Lanlay ved flere anledninger.

Høydepunkter:
38 sekunder, mål Vålerenga (Kjartansson)
Sjanse Berisha (20 minutter) Langer styrer ut til corner
23 minutter, suser fra Lindkvist i tverrligger!
25 minutter, nære på for Kjartansson igjen på heading etter innlegg fra Calvo
28.30, Calvo lader kanonen og klinker til med et brutalt hardt skudd som Austbø bare må konstatere at han ikke har sjanse til holde. Bokser ut…
30 minutter, Viking får frispark i farlig posisjon, men resultatet blir helt ufarlig. Lite giftige disse rogalendingene / islendingene.
(50 minutter) 1-1….det rakner litt i forsvaret til Vålerenga, og Sigurdsson kan plassere ballen til side for Langer….

Lett hawaianske tilstander på banen, lite farlig som skjer men heller ikke mye konstruktivt

57 minutter Berre inn for Calvo
65 minutter Stengel inn for Zahid
67 minutter friskpark Vålerenga, blir lagt inn til Berre, men han får ikke avsluttet (fra skrått hold innenfor 5-meter)
74 minutter Fredheim Holm inn for Lindkvist
81 minutter farlig Viking angrep, ballen rett til side for mål. Vålerengaforsvaret har ikke kontroll her
85 minutter igjen et farlig Viking angrep, heading rett utenfor krysset
88 minutter, innlegg fra Mathisen mot Fredheim Holm….pen heading like utenfor / over via tverrlegger