Dagboka mandag 12. mai 2014

Rekdal mener vi ligger på skjema, Trøim mener han ser engasjement og Spetalen mener fotball er som narkotika. Dette danner bakteppet for dagens dagbok. Skjemaveldet I idretten er det ofte snakk om dette «skjema». Dette «skjema» forteller en leder, utøver eller supporter hvordan man ligger an for å nå et spesielt mål. Vålerengas mål er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. mai 2014»

Rekdal mener vi ligger på skjema, Trøim mener han ser engasjement og Spetalen mener fotball er som narkotika. Dette danner bakteppet for dagens dagbok.

Skjemaveldet

I idretten er det ofte snakk om dette «skjema». Dette «skjema» forteller en leder, utøver eller supporter hvordan man ligger an for å nå et spesielt mål. Vålerengas mål er sånn omtrent 6. plass.

I følge Kjetil Rekdal er vi nå «på skjema». 14 poeng var noe han hadde regna med, sier han til tv-kanalen fra Bergen. Ett poeng mot Viking var altså viktig. Synd vi ikke fikk tre. Flere observasjoner kommer i referatet og bilder er lagt ut her.

Vålerenga-Viking, 1-1 Tippeligaen
Kjartansson sørga for mål etter 37 sekunder så vi kunne lugge med oss 1 poeng og sørge for at vi er på skjemaet.

 

Engasjement er viktig

Det Trøim har etterlyst er engasjement og vilje fra andre enn han sjæl for å løse klubbens problemer. Vi tolker Trøim sånn at han er blitt lei av å være klubbens hvilepute. Nå er vi voksne, nå skal vi klare oss sjæl.

I går var Trøim engasjert på tribuna
I går var Trøim engasjert på tribuna

Denne stien har vi gått flere ganger før, men igjen så er det ut på tur. Bøssene blir sendt rundt i bussene, på pubene, på tribunen, før kamp og etter kamp. Klanen, Ikaros, Isko Boys og en spiller på Lillestrøm er med på å gi – og det gjør jaggu meg Gabardinmannen også.

Trøim ble intervjua på tidligere nevnte tv-kanal og sier nå at han med glede ser engasjementet vokse. Vi gleder oss med han.

 

Fotball er knark

Spetalen vil jo selvfølgelig ikke være noe dårligere enn andre. Han trykka litt i nettbanken sin og vips så var 100.000 kroner overført til Vålerenga. Som Trøim og Rekdal så blei også han intervjua av en utsendt reporter fra televisjonen. Vi siterer tv2sporten.no

– Det er en krisesituasjon, men hvis flere bidrar, kan det snu nå. Det er viktig å sikre en Oslo-klubb i Tippeligaen.

– Jeg trodde du var helt ute av VIF nå?

– Fotball er akkurat som narkotika. Det er helt umulig å bli kvitt det. Det kommer alltid tilbake, humrer Spetalen.

 

Fotball er altså som narkotika, det kommer alltid tilbake og du har lyst på mer. Nå skal vi ikke legge for mye i uttalelsene fra Spetalen, men det kan jo virke som om han har lyst på mer av Vålerenga-kaka.

 

Damene ville ikke

I går skulle Vålerengas damer måle krefter med Arna Bjørnar i Vallhall. Det gikk ikke så veldig greit. Førsteomgang var nærmest for en katastrofe å regne. Mye kælking, mye mæling, en hel del løpende etter bergensspillere og et mål i minus var vel oppsummeringa til pause. Andre omgang var noe bedre. Allikevel klarte man å slippe Arnar Bjørnars innlegg fra dø vinkel inn i buret og da blei det vanskelig. Legg til at strilene scora enda et mål så har du konturene av et 0-3 tap.

Vålerenga på trynet mot Arna Bjørnar
Vålerenga på trynet mot Arna Bjørnar

Bilder fra kampen er lagt ut her.

 

Vålerenga i dag

Vi ser på skjemaer, engasjerer oss i innsamlinga og vender tilbake til knarket. Mandag etter skjema der altså!

Legg igjen en kommentar