VIF smadra serielederne

Vålerenga banker alle i den nye leikegrinda. Til tider minner dette om torpedofotballen fra 2010-sesongen. 1.mai var det Strømsgodset som fikk svi. Vålerenga – Strømsgodset-Ulf 3-0 (1-0) Tippeligaens 6.runde – Ullevaal Stadion – 01.05.2014 – 15.437 solgte billetter Det er helt tydelig at tørsten etter revansje mot Elverum for det forferdelig 0-4 tapet hjemme på … Fortsett å lese «VIF smadra serielederne»

Vålerenga banker alle i den nye leikegrinda. Til tider minner dette om torpedofotballen fra 2010-sesongen. 1.mai var det Strømsgodset som fikk svi.

Vålerenga – Strømsgodset-Ulf 3-0 (1-0)
Tippeligaens 6.runde – Ullevaal Stadion – 01.05.2014 – 15.437 solgte billetter

Det er helt tydelig at tørsten etter revansje mot Elverum for det forferdelig 0-4 tapet hjemme på Bislett i 1992 har fått folk til å gå mann av huse for å se hvordan Vålerenga fremstår før årets kamp. I denne oppkjøringskampen, som tilfeldigvis også er en seriekamp fikk vi testet oss mot et spleiselag fra Drammen. Det var noen seniorspillere der, en guttespiller , en old boysspiller i forsvaret og etter pausen byttet de også inn en kjerring til å spille spiss.

For de som ikke kjenner Drammen så er det en havn der varer som skal til Oslo ankommer fra det store utland. Området har 2 jevngode klubber som kjemper om hegemoniet i området og per nå så virker det som om det er laget fra 3050 som er best. Regionen er mest kjent for sine kulturelle eksportartikler. Kim Bård Roll Hansen og Dj Broiler er stjernene som lyser opp en ellers matt nattehimmel over kaianlegget.

Men tilbake til kampen. Vålerenga var gode i dag. Det var en god balanse på midten og offensivt varierte vi i spillet. Og med det mener jeg ikke slik Vålerenga vanligvis varierer i spillet; prestasjonene, men at man varierte mellom å tre seg gjennom i midten, innlegg fra kant, ball i bakrommet osv. Calvo var bedre enn jeg har sett ham på lenge i den form av at han var aktiv på kant og søkte innlegg i stedet for at han vendte hjem og skar innover før han lefset i vei en håpløs avslutning slik han gjorde i fjor. Tar man da med Lindkvist på motsatt side som er offensiv og en Zahi i midten som hadde et godt driv med ballen og gode avslutninger så hadde plutselig Kjartansson helt andre forutsetninger enn i Sarpsborg.

Godset kom stort sett til farligheter på dødball. De hadde noen gode avslutninger på frisparkved Storflor og en corner der Sørum prøvde å vispe inn en fra dårlig vinkel på bakerste.

Rett før pause putter vi. Grindheim slår en typisk Ronald Koeman dødball fra egen banehalvdel og den detter ned midt mellom niplene til Kjartansson som bryster ballen ned og skyter lurt i gresset og opp over en sprellende Kwarasey og inn i nettmaskene. Her var det en drøss god enkeltprestasjoner som endte i et vakkert mål.

I pausen gjorde Ronny Deila et merkelig bytte. Han satte innpå det tunge og trenge hodestøtsmonsteret og tok av den presise innleggsfoten. Resultatet var at Vålerenga totalt kledde av den gamle terta som Strømsgodset håpet skulle snu kampen.

Det skjedde jo ikke og Vålerenga kunne styre spillet slik de ville. De la seg liutt bakpå og eksploderte når de hadde muligheten. Det var virkelig sprut over kontringene og vi kunne fort ha putta noen goaler før Kristiansen og Kjartansson prøvde å løpe gjennom forsvaret til Godset og der sistnevnte fikk straffespark for å kaste seg før han nødvendigvis måtte ha blitt felt v en utrusende keeper.

Kjartansson tok straffa selv og han er jo sikker som banken (ikke islandsk bank) og på dette tidspunktet hadde både Berre og Stengel kommet innpå. Begge var gode med ballen, spilte klokt, bidro offensivt og hjalp til å stenge igjen døra i eget forsvar.

Morten Berre fikk også rollen som servitør på slutten da han på mesterlig vis satte opp Lindkvist slik at sistnevnte enkelt kunne tuppe ballen i det åpne målet.

Og på stillingen 3-0 så ebber kampen ut.

Selv om dette var en kamp der Vålerenga som lag fungerte bra og vi tidvis spilte ut den regjerende seriemesteren så synes jeg det var to spillere som utmerket seg. Ghayas Zahid var tidvis drivende god offensivt. Truet hele det sentrale offensive rommet, leverte gode pasninger til kant og hadde tunge og gode avslutninger fra distanse. Den andre jeg føler for å berømme er Simon Larsen. Jeg synes han var knallgod i den bakre rekka. Han gikk i dueller, klarerte, bandt opp spillere, kom med befriende pasninger og tidvis herja med de offensive spillerne til Godset. Og der Godsets riddere møtte opp med lanse og på en slakteklar havremoped så stilte Simon i en topp moderne stridsvogn med termisk sikte og hurtiglader. Han var overlegen der bak.

Totalt sett var det en grei gjennomkjøring før vi har generalprøve mot Stabæk før årets kamp mot FC Rein Ondskap fra Elverum.

Spillerbørs

Langer 7
Mathisen 6
Gunnarsson 6
Larsen 8
Kristiansen 6
Grindheim 6
Heltne Nilsen 6
Zahid 8 BB
Lindkvist 7
Kjartansson 7
Calvo 6
Innbyttere:
Stengel 7
Berre 6
Blaarud: For kort tid

Kampfakta

Mål: 1-0 Kjartansson (44.min), 2-0 Kjartansson (73. Min), 3-0 Lindkvist (80.min)
Gule kort: Malaury Martin (12.min), Diego Rubio (20.min)
Dommertrio:

Vålerenga 4-3-3: Langer – Mathisen, Larsen, Gunnarsson, Kristiansen – Nilsen, Grindheim (80. Min Blårud), Zahid (Berre 65. Min) – Calvo (Stengel 70. min), Kjartansson, Lindkvist

Benken:Kongshavn, Stengel, Iqbal, Blårud, Berre, Olafsen

Strømsgodset 4-2-3-1: Kwarasey – Vilsvik, Sætra, Storbæk, Hamoud – Olsen, Abu – Storflor (45.min Kovacs), Ødegaard, Wikheim (46. min Keita) – Sørum (59.min Junior)

Benken: Gundersen, Keita, Kovacs, Lehne Olsen, Junior, Fossum, Høibråten

Legg igjen en kommentar