Dagboka fredag 2. mai 214

Idag skal vi hylle mange. Det er nesten ingenting som skal være kritisk i den dagboka. Men litt. Ellers hadde dette ikke vært VPN du leser, geitebukk. Vålerenga – Strømsgodset 3-0. TRE-NULL! Ok, folkens. La oss slå det fast med en gang; i år har vi et fotballag. Det er godt mulig det ikke er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. mai 214»

Idag skal vi hylle mange. Det er nesten ingenting som skal være kritisk i den dagboka. Men litt. Ellers hadde dette ikke vært VPN du leser, geitebukk.

Vålerenga – Strømsgodset 3-0. TRE-NULL!
Ok, folkens. La oss slå det fast med en gang; i år har vi et fotballag.
Det er godt mulig det ikke er rutinert nok, og det er godt mulig det kommer til å ryke på noen smeller ala Særp, men vi har et fotballag som jobber og prøver sitt beste. Bare det er nok for meg.

Men akkurat igår var det mer enn det. Igår var det et godt fotballag som fortjent grusa fjorårets seriemester. Det var så mye fint å si, og det meste handler om fotballaget Vålerenga.

La oss starte bakerst, det er jo alle Vålerengasupporteres favoritt (spor 2)
Lange hadde ikke mest å gjøre, men det som kom, det tok han. Solid keeper.
Enda mer gledelig var det at vi i denne kampen hadde et forsvar. Jeg er glad i Andre Muri, og det er synd om den siste hodeskaden skal påvirke karrieren videre, men det er litt ironisk at det som vel skulle være en reserveløsning fungerte ganske bra. Rett og slett det beste vi har sett fra midtstopperne våre iår, kanskje er det dette som ER paret denne sesongen?

Backene var gode på begge sider og Lindqvist scora jammen meg igjen, på et flott løp der pasningen ble strøkent oversendt av Berre.
På midtbanen og fremover imponerte Heltne og Zahid, antagligvis vår beste mann. Også er det Kjartansson. Jeg har en bekymring med den mannen, og det er at han selges i neste overgangsvindu. Bevegelse, styrke, fart, furbo og avslutteregenskaper. Ikke rart han regnes som tippeligaens best kjøp, allerede nå.

Men siden vi er VPN, her kommer bitchingen vår: Vidar, du er for god til å skaffe billige straffespark. Kall meg gammeldags, kall meg en knark, men jeg syns at Vålerengas fotballspillere skal ta eksempel fra hockeygutta og ikke legge seg for noen, uansett hva vi kan vinne på det. Når det er sagt var det en detalj når man tenker på hvor god han var idag.

Det var så inderlig godt å se gutta idag. Å sprette tilbake etter den svake kampen mot rånera fra Særp var sterkt, og vi har altså 9 poeng av 9 mulige på hjemmebane. Jepp, det er et ungt lag og jepp, de kommer nok til å gå på en smell eller to, eller tre, eller fire. Men det skal vi som supportere forstå. Så lenge de prøver som de gjør, også mot eksospottepulerne fra Østfold.
Et ungt lag er skjørt, og dersom de føler at de har støtte og kjærlighet fra tribunen tror iallefall denne skribenten at de kommer til å levere litt bedre enn dersom de frykter sine egne sure supportere. Stolthet og samhold – la oss tro på det uansett hva som skjer utafor banen.

Ronny Deila
Selvfølgelig var det i god gammel sportsjournalisttradisjon fokus på kampens omdebatterte situasjoner. Men da Ronny Deila ble spurt om straffe eller ikke svarte han bare at han «driter i det» til Cmore. Han kunne ha klaga over at det forandret kampbildet og demotiverte spillerne og ladida. Men han gjorde det ikke. Det er bare helt konge. Det vitner om en mann som er hel ved, som motiverer og som skjønner vesentligheten av omdømme. Som han sa, Vålerenga var bedre. Det er et eksempel til etterfølgelse for oss alle. Tenk på det du også neste gang du klager over at vi taper kampen på feilaktig dømming. Ronny, du har Dagbokas respekt for at du bidrar til at fotball er ærligere og tøffere.

Kjetil Rekdal
Etter Deilas intervju var min frykt at Rekdal skulle unnskylde Kjartansson og mene på en søkt måte at det faktisk var straffe. Men nei: Rekdal viste seg å være en like stor mann som Deila. Etter å ha sett bildene sa han at det ikke var straffe og at han skulle ta opp den slags oppførsel med vår islandske superspiss. Det er også sånn en mann med integritet sier. Og som han også sa: vi var bedre uansett.

Så har vi dette med coaching i verdensklasse. Det har nesten blitt en stående ironisk vits, men fakta er at Rekdal igjen gjorde de riktige valgene i kampen. Spesielt med byttet der Berre kom inn. Igjen var spilleren som han satte inn toneangivende. Berre serverte den ballen som Lindqvist brukte til å sette spikeren i kista til Godset. Og det VAR coaching i verdensklasse igjen.

15400
Det var «tilskuertallet». Det VAR bra oppmøte, det var bra stemning og det er noe som skjer med interessen for Vålerenga. Men dette latterlige oppgulpet der norsk fotball prøver å lyve om hvor mange som faktisk var der må ta slutt.

O lykke
Dette føltes så inderlig godt. Kanskje vår kjære venn Morten Bøffel Stokstad finner noe dritt å skrive om oss i VG. Om Grindheims «grisetakling», om Kjartanssons filming eller om alle problemene i Vålerenga med økonomi, casuals eller dårlige matvaner. Fakta faen er at ethvert ord faller på steingrunn uansett, for idag er alle vi som har hjertet i Oslo øst lykkelige, overlegne og vel vitende om at vi igjen betyr noe i norsk fotball.

Tap mot Medkila

Vålerengas damer spilte også kamp i går, borte mot Medkila. Det endte dessverre med tap, 2-1, og Vålerengas mål ble scoret av Rebecca Angus. Etter tre serierunder ligger Vålerenga nå på 9. plass med like mange poeng som Medkila. Dagboka har satt penger på at damene skulle ligge høyere opp enn dette så nå må vi ta rev i seila.

Gir du ei krone gir Trøim ei krone

Kronerullinga Det er vi som er Vål´enga går sin skjeve gang og foreløpig har det rulla inn 381.045,- skinnende mynt. Under gårsdagens kamp ble det opplyst om at Tor Olav Trøim gir ei krone for hver krone vi andre gir. Med andre ord er det virkelige beløpet oppe i snaut 800.000,-

Selv om Trøim allerede har punga ut betydelige beløp i form av at Vålerenga har fått lån med alt de eier og har (som neppe er mye) i sikkerhet lar fortsatt Trøim sedlene flagre mot Valle.

Vålerenga i dag

Øl serveres på Bohemen og Vertshuset, men bare Bohemen krever å få vite kunnskapsnivået ditt i form av quiz. Vi som ikke er så greit utrusta på loftet velger nok derfor det trygge vertshuset. Aller først ser vi selvsagt fotballkamp, det er jo der vi er best! Vålerenga 2 møter KFUM i Vallhall 18:00. Får du ikke sett det i hallen hjelper dittOslo deg, de streamer showet.

 

2 kommentarer til «Dagboka fredag 2. mai 214»

  1. Nå skal jeg og gi og oppfordrer andre til å gjøre det samme. For oss som er så gammeldags at vi ikke har nettbank er det en utfordring men regner med at en gammeldags bankgiro merket «det er vi som er Vålerenga» gjør samme nytte? Kjetil og Ane Guro, Michael Langer med flere har gitt penger.
    Forøvrig en stolt spillergruppe på dagens restitusjons trening. For de som synes at Herman fikk for lite spilletid i går så spiller han mot KFUM i kveld

Legg igjen en kommentar