Dagboka tirsdag 29. april 2014

Det er mange måter å vurdere et fotballag på, men å si at vi i år foreløpig er to poeng bak skjema til seriegull (seier hjemme, uavgjort borte) er rett og slett natta. Før sesongstart var det opplest og vedtatt at Vålerenga ville ende midt på treet. Så kom noen morsomme angrep mot bånnlagene Glimt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. april 2014»

Det er mange måter å vurdere et fotballag på, men å si at vi i år foreløpig er to poeng bak skjema til seriegull (seier hjemme, uavgjort borte) er rett og slett natta.

Før sesongstart var det opplest og vedtatt at Vålerenga ville ende midt på treet. Så kom noen morsomme angrep mot bånnlagene Glimt og Ulf, noe som liksom skulle bære bud om medaljekamp. Derfor var stemninga og forventningene kunstig oppskrudd før Sarpsborg-kampen, til tross for at Reka på forhånd advarte mot en ekkel kamp der nede.

Og ekkelt blei det. Fins det noe eklere enn å bli senket av eget vrakgods?

Samuel, Bojan og hvorfor ble de naturlige samtaleemnene i VPN-bussen hjem etter det sviende nederlaget:

– Unnskyldninga til Rekdal om at den økonomiske situasjonen gjorde at vi ikke kunne beholde de to holder ikke. Alle som så Samuel spille på starten i fjor så at han er et enormt talent. Sleit vi så mye med økonomien kunne vi droppa å hente Daniel «alltid nesten» Fredheim Holm, han som aldri leverer.

– Var vel ingen store protester her da noe av dem bli solgt. Jeg var deppa med Samuel og nostalgisk trist over Bojan. Godt å komme ned på jorda igjen ….

– Skal tørre å påstå at jeg var ganske hoderistende til salget av Samuel. Salget av Bojan kan jeg forsåvidt forstå på grunn av lønna

– E’kke Rekdal jeg er ute etter å kappe huet av heller. Verre er det med nissene som sitter i styre og stell i klubben som har sørga for at vi har havnet i dette kaoset.

– Samuel ville ikke blitt like god i Vålerenga. Han krevde å være nummer én, noe vi ikke kunne garantere ham. Nå får han lov til å være stjerne sammen med Bojan. Bojan fikk beskjed om at han måtte godt ned i lønn om han skulle bli hos oss. Det var noe han ikke var interessert i.

– Ja, det var feil å slippe Samuel – men der og da var det helt riktig. Han sa også i intervju med VG at de beste kompisene hans på feltet var Fellah, Ogude og Bojan. Dette er tre spillere som stura når det ikke gikk akkurat som de ville. Dette er spillere som funker når det er flyt, men som ikke funker når ting blir trått. Og i Vålerenga er det ofte trått.

– Jeg skulle gjerne sett Samuel og Zajic i klubben fortsatt, men ikke til enhver pris. Og de skulle vært i den formen og med de holdningene som de har nå.

– Vi har store eierandel i Samuel så det er bare håpe han blir solgt i sommer.

– Når det gjelder Bojan så er flere ting som ikke har kommet fram i media. Han er ikke akkurat en gråværspiller. Han tenker definitivt mer på hva som står bak enn foran på drakta for å si det sånn.

– Jeg har uttrykt gang på gang at jeg synes salget av Samuel er uforståelig. Det er lettere å takle at Bojan stakk. Gammel, dyr og enveis.

– Det man bør reflektere litt over er hvorfor det blir sett på som en umulig oppgave å utvikle spillernes holdninger i Vålerenga. Hvordan kan Samuel ha uforenlige holdninger med det klubben står for og 14 dager senere være et nytt menneske i Særp?

– Hvorfor var Singh i eget hode for god for eliteserien? Hvorfor ville Fellah gå som Bosman da han året før hadde sagt at han ikke ville ut før han var numero uno i eliteserien? Hvorfor forfalt Ogude fra å være stor atlet til å bli en sofagris på 18 måneder?

– Hva faen er det de sier til spillerne på Valle? (Eller sa under Andresen)

– Jeg hadde en lang barsamtale med en som enkelt lot det skinne gjennom at mange på Valle hadde lite til overs for Martin A. Martin hadde null respekt i spillerstallen, den forsvant ut med Toro. Loberto ble motarbeida av Martin, og Martin utnytta en naiv ledelse på Valle, stikk i strid med anbefalinger fra mer oppegående folk.

– Det er visstnok jævlig mye som aldri vil komme til overflaten fra Valle, fordi man inngikk en avtale om ikke å nevne en del ting for noen.

– Det Vålerenga virkelig trenger er en direktør som virkelig kan holde styring der oppe. Spesielt over økonomien og som tør å si nei til det som kan virke som gode ideer, men som vil koste skjorta et par år frem i tid.

– Vi har den stallen vi har og vi har de folka vi har på Valle, jeg ser virkelig ikke poenget med å messe om fortiden nå. Nå må gutta prøve på heve seg til torsdag.

– Å bruke tid på Martin-perioden er relativt kjedelig, ja

Og sånn gikk nå tida til vi parkerte samtalen og VPN-bussen en seig time seinere. Vi var alle enige om at det hadde vært en trist tur

En kommentar til «Dagboka tirsdag 29. april 2014»

  1. Å spekulere i hvorfor det var vanskelig å beholde Bojan og Aaron med Tv2 eller Vg (Morten Stokstad) som kilde er håpløst. Noen av oss som er relativt ofte tilstede i hveredagen (på treninga) kan forstå det uten at vi nødvendigvis er enig i alle endringer i spillerstallen.

Legg igjen en kommentar