– Vi samla inn penger i 2003 og fikk sølv og gull som takk fra klubben

– Om folk gir ei krone,  en tikroning, hundre spenn eller hele tusenlappen spiller ingen rolle sier Vålerengasupporter Espen Knutsen om sponsorprosjektet «det er vi som er Vål´enga».   Vålerengas supportere vil bli klubbens hovedsponsor og samler store og små under fanen Det er v som  er Vål´enga. Selvsagt reiser dette en rekke spørsmål som hva … Fortsett å lese «– Vi samla inn penger i 2003 og fikk sølv og gull som takk fra klubben»

– Om folk gir ei krone,  en tikroning, hundre spenn eller hele tusenlappen spiller ingen rolle sier Vålerengasupporter Espen Knutsen om sponsorprosjektet «det er vi som er Vål´enga».

 

Vålerengas supportere vil bli klubbens hovedsponsor og samler store og små under fanen Det er v som  er Vål´enga. Selvsagt reiser dette en rekke spørsmål som hva som skjer med pengene om vi ikke samler inn målbeløpet, hvem som disponerer pengene og hvem sin idé dette er. Vålerenga på nett ringte derfor Espen Knutsen, midtsirkelens konge, og spurt om dette og hint.

Jaggu, vi fikk svar.

Vi er Vål´enga, hvem sitt påfunn er dette?

– Vi var noen Klanskamerater som lurte på hva vi kan gjøre for å hjelpe klubben og få tilbake positiviteten rundt Vålerenga. Tilstanden med finansene var dårlige i 2003 også og da hadde Klanen en innsamlingsaksjon som fikk hele Oslo på beina med en fantastisk driv rundt klubben som resulterte i sølv i 2004 og gull i 2005. Vi gikk til Klanens styre som ville være med. Så det er et reint supporterinitiativ og ikke et klubbinitiativ selv om jeg er supporterkoordinator og sånn sett representerer klubben i andre sammenhenger.

 

Målet er fem millioner kroner, da blir giverne Vålerengas hovedsponsor og vi får prege drakta. Hva skjer med penga om det blir mindre?

– De som gir penger er sponsorer fra første sekund, ikke ”givere” eller ”donatorer”. Derfor er pengenga Vålerenga sine enten vi når målet eller ikke og det er Vålerenga som alene bestemmer om pengen allerede blir brukt på den daglige driften eller om de blir stående på kontoen som er oppretta til innsamlingen. Akkurat sånn er det for andre sponsorer også, om IKEA skulle gått inn med penger vil heller ikke de få igjen penger.

 

Med andre ord er penga tapt?

– Nei, penga er der for å hjelpe klubben uansett hva som skjer. Men ingen får igjen kontanter om ikke klubben vil det selv. Derimot får alle, uansett, samhold, glede og muligheten til å slå seg på brystet. En rettighet man har som sponsor av Vålerenga. 

 

Satses alt på dette kortet eller jobbes det fremdeles med å få inn en annen generalsponsor enn oss supportere?

– I en klubb som Vålerenga jobbes det alltid med å få inn nye sponsorer, det er ikke en vinteraktivitet. Dersom noen andre vil inn som generalsponsor nå må de slå våre fem millioner. Om, for å bruke IKEA som eksempel igjen, skulle gå inn med seks millioner er det de som er hovedsponsor. Hva som da skjer med supporterne som sponsor i forhold til draktreklame har vi ikke tenkt på, men supporterne er fortsatt sponsor.

 

Supportere som hovedsponsor for Vålerenga, vil det ha noen betydning utover at klubben får arbeidsro?

– Selvsagt, det vil jo være historisk å samle inn så mye penger og vil påvirke hele fotball-Norge i forhold til hvordan de tenker på supportere. I likhet med alle andre sponsorer må jo også vi tas hensyn til.

 

Du prater stadig om et ”svart hull” på Valle, hva ligger i det?

– Det er jo den daglige drifta, alt fra binderser til lønninger.

 

Når tilstanden er så dramatisk i klubben, hvorfor har tror du ikke grep blitt tatt før?

– Nå er det ny ledelse på Valle. Stig-Ove kom vel inn for et snaut år siden og i tillegg til ny daglig leder er det også ny salgssjef og økonomisjef. Alle bedrifter som sliter må foreta endringer i ledelsen, men det tar gjerne litt tid før resultatene kommer. Det siste året har det også vært lønnskutt og nedbemanninger, en prosess som blei avslutta for bare 5 måneder siden og jeg har trua på Stig-Ove og Rekdal bak spakene.

 

Tusen spenn, er ikke det mye penger å be om fra mange på Oslos østkant?

– Om folk gir ei krone,  en tikroning, hundre spenn eller hele tusenlappen spiller ingen rolle. Det viktige er at alle som har et hjerte for Vålerenga engasjerer seg og er med på å skape et positivt engasjement. Alle penga, små eller store beløp, går med til å støtte Vålerenga

 

Om du ikke har fått med deg hva dette handler om, eller lurer på hvor du sender penger, går du inn på Det er vi som er Vål´enga sin side.

 

 

Legg igjen en kommentar