Dagboka fredag 25. april 2014

Selv om det er fredag så kan vi ikke være helt på latsiden. Det er noen alvorlige ting som må løftes opp og ut i lyset, og så må vi snakke litt lystig om kampen mot Nordstrand. Innsamlingsaksjon versjon sponsorat I matchen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt tok supporterkoordinator Espen Knutsen turen ut på gresset. Budskapet … Fortsett å lese «Dagboka fredag 25. april 2014»

Selv om det er fredag så kan vi ikke være helt på latsiden. Det er noen alvorlige ting som må løftes opp og ut i lyset, og så må vi snakke litt lystig om kampen mot Nordstrand.

Innsamlingsaksjon versjon sponsorat

I matchen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt tok supporterkoordinator Espen Knutsen turen ut på gresset. Budskapet hans var enkelt nok at Vålerenga ikke har fått generalsponsor, det begynner å brenne på dass, det ser ikke ut som de får noe inn – og nå må supporterne inn og støtte igjen,akkurat som vi har gjort før.

Les også: Elsket og hatet, eller bare hatet?

Vi i VPN støtter klubben vår, men det er noen spørsmål vi ønsker å få klarhet i:

 • Hva skjer om vi ikke får inn alle de penga de ønsker å få inn?
 • Holder det med de penga de har samla inn?
 • Hva er dette «sorte hullet» Espen Knutsen har snakka om?
 • Hvorfor er det ikke tatt grep tidligere, og hvis det er tatt grep hvorfor er det gjort mer med det?

Vi mistenker en kollektiv lammelse på Valle. Er det en reell fare for konkurs så må dette opplyses om. Flere vi har snakket med sier at problemet med innsamlingsaksjonen er at man ikke veit hva penga går til, og hva dette sorte hullet er. Sånn det er framstilt så er det bare for å sikre en generalsponsor, og det får mange til å sitte på gjerdet.

Det vi tror er at det brenner skikkelig på dass. Det brenner såpass på dass at hele kåken er røyklagt og at man ikke ser ei hand foran seg. Det står på viervalenga.no at aksjonen avsluttes snarest, og senest når fem millioner er innsamlet. Dagboka tolker det som at klubben har finni ut at den ikke har penger til å utbetale lønn en gang i høst, men tør ikke si noe i frykt for at andre sponsorer (les: ikke supportere) skal bli redde for å kaste inn penger.

Så hva skjer om vi ikke klarer det? Hva skjer om vi klarer det? Sånn det er pr nå så trenger klubben penger. Det er alle blitt klar over. Det vi ikke veit er hvor prekært det er, hva som skjer om klubben får inn alt og hva som skjer om klubben ikke får inn alt.

Ballen ligger nå hos administrasjonen på Valle. Gi oss informasjon. Er det såpass ille stilt som vi tror så er det mye bedre at det informeres om, enn at man bare har den sida på nettet og sender supporterkoordinator Knutsen ut på gressmatta i hver hjemmekamp for å fortelle at vi trenger penger.

Kamp på NIF…Hallagerbanen

Kort fortalt:

Denne VPNern hoppet over første omgang og gikk rett på moroa. Fra 0-0 til pause stod det 5-0 tilslutt etter scoringer av Alba, Fredheim Holm og 3x Kjartansson.

Men det kunne blitt mer spennende. På 3-0 til Vålerenga så brenner først Nordstrand en straffe før de misser på en stor sjanse. Etter det gikk det kun en vei.

Kjartansson kom inn etter 58. minutter og noterte seg for 3 mål, hvorav 2 kom på straffe. Med maks uttelling burde Kjartansson scoret 6 mål på sine drøye 40 minutter, men det blir vanskelig når man bommer fra under 5 meter gjentatte ganger.

Mest underholdning idag var Nordstrand sin speaker som fristet med både loddtrekning og 10-kroners vafler og kaker.

Vi regner med at avansementet aldri var truet og at Vålerenga hadde flere gir å gå på.

Vålerenga i dag

Vi går på quiz på Bohemen og venter på oppsettet av cupens 2. runde.

3 kommentarer til «Dagboka fredag 25. april 2014»

 1. Jeg er en av mange som ikke har bidratt enda. Kommer nok til å gjøre det snart. Jeg lurer på hva det «sorte hullet» er, det bør komme tydelig frem. Espen og Åge Petter med flere har ikke bidratt med noe ifølge oversikten. De burde sagt tydelig i fra på Ullevaal at de gikk i front for å få troverdighet.

 2. Jeg er også en av mange som ikke har bidratt og det er flere grunner til det.
  1. Selv Vålerenga betyr veldig mye for meg, så er 1000kr mye, når jeg allerede har kjøpt sesongkort. Jeg lurer derfor på hvor prekær situasjonen er. Er den like alvorlig som i 2003, så er det klart jeg skal bidra, men slik det står seg nå har jeg ikke 1000kr til å spytte inn i et «sort hull».
  2. Jeg finner det også vanskelig at jeg, som fattig student, skal gi fra meg 1000kr, (som tilsvarer ca. 15-20%) av en måneds studielån, når jeg ser hvor mye penger enkelte av de svakere spillerne våre hever på Valle. Jeg sier ikke at vi ikke skal respektere kontrakten, men når jeg blir bedt om å gi 1000kr, så forventer jeg at spillerne også er med, og i større grad enn det lønnskuttet som ble gjennomført tidligere i vinter.

 3. Hadde håpa at vi var ferdige med disse kronerullingene nå. Men hvorfor krever ikke Vålerenga erstatning fra NFF? For det var vel Stabæksaken som var grunnen til mangel av hovedsponsor? Jo , jeg bidro i 2003 og jeg har gjort det akkurat nå også. Håper det er siste gang jeg – og vi – trenger det.

Legg igjen en kommentar