Dagboka onsdag 23. april 2014

I anledning verdens bok- og opphavsrettdag nøyer vi oss med våre egne selvsnekra hender når Kjartanssons tilskudd til døvespråket skal avbildes. Aner vi også en forklaring på denne greia? Z på maken Fire mål. Fire mystiske målfeiringer. Vidar Ørn Kjartanssons fornying av tegnspråket skjønner kun han selv og noen få innvidde bæret av. Kanskje letter … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. april 2014»

I anledning verdens bok- og opphavsrettdag nøyer vi oss med våre egne selvsnekra hender når Kjartanssons tilskudd til døvespråket skal avbildes. Aner vi også en forklaring på denne greia?

Z på maken

Fire mål. Fire mystiske målfeiringer. Vidar Ørn Kjartanssons fornying av tegnspråket skjønner kun han selv og noen få innvidde bæret av. Kanskje letter superspissen på sløret i løpet av sesongen. Sannsynligvis ikke. Så vi har bestemt oss for å finne ut av greia på egenhånd.

Det enkleste er ofte det beste og den beste forklaringen vi lander på er den enkleste. Signalet til verden er rett og slett Z.

Om islandsk grammatikk er snill med oss er vulkanøyas bøying av verbet sette  setta-settr-sett. Ingen er perfekt, men fra imperfektum-formen utleder vi at det toppskårern sannsynligvis ønsker å kringkaste er:  Den satt.

Med fare for å rote oss inn i ting vi ikke har snøring på, hopper vi bukk over preterium og imperfektum og søker heller historisk presens i jakten på en alternativ løsning av måljegergåten: Zeta er den sjette bokstaven i det greske alfabetet og Z sto opprinnelig på sjuende plass på latin. Sjuendeplasser veit vi alt om, sjetteplasser er vi mer usikre på. At målfeiringa er en jublende profeti over at vi i år klatrer til sjetteplassen, er langt over vår forstand.

Vi oppfordrer leserne til å komme med bedre forklaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Bra åpning?

Alle er enige om at Vålerenga har åpna bra. Men det er langt derfra til å dele ut den forrykende sjetteplassen i november. Våre gullfiskhjerner erindrer at Vålerenga også hadde sju poeng etter fire serieomganger i sesongene 2008, 2011 og 2012. Det endte med henholdsvis tiende, sjuende og åttendeplass. I sølvsesongen 2010 var poengfangsten etter fire runder fem poeng.

Festfotball og sprudlende er ord media trekker fram i overskriftene sine om Vålerenga på Ullevaal. I lange perioder stemmer det. Vi kan ikke se annet enn at dette er på høyde med og kanskje bedre enn det lekne laget vi husker fra 2010. Men sølv våger vi ikke tenke på ennå.

– Jeg redda Vålerenga!

For tredje gang i historien skal supporterne redde Vålerenga. Generalsponsoraksjonen fortsetter. Gå inn på denne linken  og gi dine tusenlapper. Målet på fem millioner ser unektelig fjernt ut, men vi gir oss aldri. Status i går:  Nesten 310 tusen. Kom an!

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 23. april 2014»

Legg igjen en kommentar