– Vi som er fra østkanten vet hva som er Oslos stolthet

Mina Gerhardsen ble på fotballtinget valgt inn i NFFS styre. Og klubben hun representerer er Vålerenga. Noe som resulterte i noen hevede øyebryn siden hun meldte seg inn i klubben rett før valget. Da var det naturlig for VPN å stille noen spørsmål til Gerhardsen. Og da får jo du svarene. Din bakgrunn er litt … Fortsett å lese «– Vi som er fra østkanten vet hva som er Oslos stolthet»

Mina Gerhardsen ble på fotballtinget valgt inn i NFFS styre. Og klubben hun representerer er Vålerenga. Noe som resulterte i noen hevede øyebryn siden hun meldte seg inn i klubben rett før valget. Da var det naturlig for VPN å stille noen spørsmål til Gerhardsen. Og da får jo du svarene.

Din bakgrunn er litt annerledes enn de andre i styret, da med tanke på bakgrunn fra idretten. Hva tenker du er fordeler og ulemper med det?

Jeg har vært statssekretær med ansvar for idrett i Kulturdepartementet. I den posisjonen var jeg med å styre idrettspolitikken og har på den måten vært tett på mange av de sakene som angår fotballen, som spillemidler, anleggsatsing eller innsats mot kampfiksing. Den kunnskapen håper jeg å kunne bruke i nytt verv. Det er mange som kan mer om fotball enn meg, men jeg tror jo det er bra at folk har litt ulik bakgrunn og at vi blir bedre i sum ved å utfylle hverandre enn om alle er like.

Hvorfor tror du at valgkomiteen ønsket å innstille deg?

Det har jeg ikke spurt om, men de hadde kanskje lagt merke til jobben jeg gjorde som idrettspolitiker. Jeg samarbeidet for eksempel med Norges fotballforbund om Handlingsplanen mot kampfiksing og hadde møter med flere deler av fotball-og supportermiljøer i arbeidet mot tribunebråk.

Hvilke saker er det som interesserer deg mest og som du helst vil jobbe med i forbundsstyret?

Det er en mål at alle som ønsker å drive med fotball skal få et tilbud. Da trengs det anlegg. Her i Oslo er det for eksempel flere klubber som har unger på venteliste fordi det er for dårlig anleggskapasitet. Det mener jeg er en veldig viktig sak. Jeg synes også debatten om tippemidlene er viktig. Vi har en lang og god tradisjon for en særfinansiering av idretten gjennom Norsk Tipping. Om den nye regjeringa åpner for private, kommersielle spillselskap slik de har varslet, svekkes både inntektene til idretten og den ansvarlige spillpolitikken. Det håper jeg vi klarer å hindre.

Det har vært noen kritiske røster om din mangel på idrettsbakgrunn. Har du noen kommentar til det ?

Da jeg kom på fotballtreninga i Stovnerkameratene var alle de andre jentene mye større enn meg og jeg turde knapt gå ut på banen. Mine idretter ble istedet turn, friidrett og svømming. Jeg har god kjennskap til det frivillige arbeidet som kreves for at klubbene kan drive aktivitet og har altså vært med å styre idrettspolitikken, så jeg har absolutt en idrettsbakgrunn, om ikke en fotballbakgrunn. Og selv om jeg først meldte meg inn nylig har det aldri vært noen tvil om at det er VIF som er mitt fotballag. Det handler om identitet. Vi som er fra østkanten vet hva som er Oslos stolthet.

Lykke til med arbeidet!

Foto: Funnet på NFFs hjemmeside fotball.no – det nye forbundsstyret

En kommentar til «– Vi som er fra østkanten vet hva som er Oslos stolthet»

  1. Medlemmer i Vålerenga ble ikke spurt om det var ok at det kom en utenfra som skulle representere klubben vår i forbundstyret. Spent på å se hvor ofte hun viser seg i klubben vår som hun representerer. Spørsmål som bør stilles er hun lovlig valgt? For å være valgbar i Vålerenga må man ha vært medlem i minimum tre måneder. Når ble Mina Gerhardsen innmeldt i Vålerenga? Mer enn tre måneder før fotballtinget?

Legg igjen en kommentar