Dagboka fredag 4. april 2014

Fem år etter etter at Vålerenga hanka inn den siste bøtta, møter vi Bodø/Glimt for første gang på fem år. Etter vanlig femårsregel betyr dette femmålsseire hele helga, den første kommer i kveld. Niks oljesøl i kveld Første dropp i finaleserien på Jordal i kveld. VG har fasiten klar, hockeybloggen i går forklarer hvorfor Stavanger vinner … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. april 2014»

Fem år etter etter at Vålerenga hanka inn den siste bøtta, møter vi Bodø/Glimt for første gang på fem år. Etter vanlig femårsregel betyr dette femmålsseire hele helga, den første kommer i kveld.

Niks oljesøl i kveld

Første dropp i finaleserien på Jordal i kveld. VG har fasiten klar, hockeybloggen i går forklarer hvorfor Stavanger vinner hatoppgjøret. Stavanger opphøyer seg selv til lokomotivet i norsk hockey. Tøys i følge Jan Tore Kjær i Aftenposten i går: ”Vi er kongene av norsk hockey”.

At Stavanger snakker om vinnerkultur og at de har overtatt som lokomotivet i norsk hockey, det blir pissprat.

Alexander Bonsaksen til TV2

Dagbladet er opptatt av at forbundet vil redusere antall utlendinger i eliteserien:

– Vi er i mot, sier Stavanger Oilers

Tilbake til Aftenposten og Jan Tore Kjær:

– Når du går i krigen, skal du ha med deg gode venner, ikke leiesoldater

Vålerenga kjemper på to fronter og får det hektisk kommende uke. Kampen om bøtta er vi ikke bekymret for, spenningsmomentet er om vi får stille lag i KHL. For to uker siden skrev TV2 at det haster for seriemesteren:

Allerede den 25. april skal KHL gi et svar til søkerne om den siste plassen i ligaen neste sesong. Foreløpig er det kun Vålerenga som har søkt.

I går ga forbundet Vålerenga lov til å søke om opptak til KHL, vi siterer stadig TV2, men ishockeyforbundet vil ta ny stilling til en eventuell søknad hvis Vålerenga får et reelt tilbud om spill i den gjeveste hockeyligaen i Europa. Blant annet vi vil se mer av budsjettplanene og lignende før vi eventuelt gir dem et endelig ja.

– Det er opp til Vålerenga nå. Vi har gitt dem en åpning, men ikke sagt definitivt ja, sier generalsekretærer Ottar Eide i ishockeyforbundet

VPN håper det går i orden selv om stive rykter sier at kampfiksing florerer i russisk hockey. Ikke så galt at det ikke er godt for noe, med litt mer kultur på å fikse kamper hadde vi sluppet å slite hele sju kamper for å riste av oss fjøsbønda i semifinalen.

Kræsj

Andre kamp i finaleserien går søndag klokka 17 og kræsjer med andre serierunde mot Bodø/Glimt på Ullevaal klokka 18, bortsett fra at droppen er i Stavanger. Pøkk og fotball river og sliter i motsatte retninger, valgets kvaler er kvelende, stakkars blodsupportere veit ikke sin arme råd og ender opp på pøbb med minst to fjernsyn. Det er Vålerenga-tilhengerne sine det!

Børst og ball

Klanen stiller med trommer, Bodø/Glimts Gule Horde stiller uten Nordlands trompet, men garantert med tannbørster. Vi lurer på hvorfor. Vi spurte på Facebook og fikk svar fra en talsmann for GLIS (Glimt i sør), Gøran Fagermo:

Tannbørsten ble ved en ren tilfeldighet et supportersymbol under en hjemmekamp i Nord-Norsk 2. divisjon på Aspmyra i 1974. En gjeng ivrige supportere, med Arnulf Bendixen i spissen, gjorde seg klar til å synge allsang. Da Bendixen ikke fikk orden på rekkene, ba han om noe til å dirigere med.

– Vi var noen ihuga tilskuere, og jeg var mest høgrøsta. Jeg trengte en taktstokk og fikk en tannbørste som en kamerat hadde i lomma, til å dirigere med, sier Bendixen.

På tribuneplass satt tilfeldigvis en representant for tannbørsteprodusenten Jordan. Han fikk med seg opptrinnet, og så sitt snitt til å bruke det i markedsføringen av sine produkter. Dermed ga Jordan Glimt-supporterne flere store demo-tannbørster i stor størrelse, som ble malt gule.

– Den ble et symbol for oss supportere. Den hjalp oss til å komme inn overalt, og når vi var på bortekamp ble den kjempeviktig, sier han.

Da veit vi det. Og for dem som måtte lure på åffer motstanderne søndag kaller seg Bodø/Glimt gjentar vi for tredje gang på minst seks år:

Bodø/Glimt [Utt: bo:Djø glijmt]

Bodø kommer fra det gammelnorske: bodur aug daua , som rett og slett betyr at du bor der du dør. Endelsen Glimt er bygget opp av ordene glid og limt. Med andre ord noe som glir og noe som er limt, og det er jo fullstending umulig. Derfor må ordet endres til nettopp dette: Umulig.

Opprinnelig har derfor Bodø/Glimt følgende betydning:

Bor du der er det ikke umulig at du kommer til å dø der.

Legg igjen en kommentar