Dagboka torsdag 3. april 2014

I år så tar vi alt! Det er rett og slett overskrifta på dagboka i dag. Hockeymagi Det finnes lite som kan måle seg med hockeykamper på et fullsatt Jordal. Hockeykamper der det er vinn eller forsvinn. Hockeykamper der Klanen (og øvrige Vålerengasupportere) synger gjestene av bortetribunen. Hockeykamper der media faktisk skjønner sin besøkelsestid. Og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. april 2014»

I år så tar vi alt! Det er rett og slett overskrifta på dagboka i dag.

Hockeymagi

Det finnes lite som kan måle seg med hockeykamper på et fullsatt Jordal. Hockeykamper der det er vinn eller forsvinn. Hockeykamper der Klanen (og øvrige Vålerengasupportere) synger gjestene av bortetribunen. Hockeykamper der media faktisk skjønner sin besøkelsestid. Og hockeykamper der våre hockeygutter stiller opp på aller beste vis. Som i går…

Vålerenga fløy inn til seier
Vålerenga fløy inn til seier

Fy pokker for en magisk stemning! Når Jordal begynte å fylles opp, TV2 Sportskanalen kjørte oppkjøring til kampen og tenninga var satt til det maksimale begynte dagbokas skribent for dagen å skjønne hvor stort dette egentlig var. Plutselig var vi i gang, og det gikk bare noen sekunder før første melding fra Stavanger kom om mål til Oilers…dette skulle bli en hockeykveld man sent vil glemme. Første periode startet med et vanvittig press fra Vålerenga og Storhamar ble tatt på senga. At det ikke stod noen mål i protokollen et første 20 minutter er smått utrolig. I andre periode begynte neglebitinga nesten å ta overhånd, men da Jonte Berg fikk lurt pucken inn bak Johansen sank pulsen ned til et nivå som det muligens går an å overleve med. Krigeren Cato Cocozza fikk pucken over til Jesper Hoel bak målet til Johansen og dro seg fint frem for å legge skuddet på Johansen, retur og PANG! Eller pang er kanskje å ta i, men mål ble det, det er det som teller, også i hockey. Og etter 22 skudd på Johansen skulle det bare mangle.

Da var presset over på Storhamar, og det virket som de våkna litt da, men det skjedde egentlig ikke spesielt mye farlig. Vel, vi kan i hvert fall si det slik. For vi har Steffen Søberg. Det er det ingen andre som har. Han stod som en gud i kassa, og hadde noen fantastiske redninger. Helt superklasse. Det var nettopp ved en av Søbergs mirakelredninger at det glapp, plutselig var buret åpent og erkeveteran Pål Johnsen kunne sette inn 1-1.

Valerenga-Storhamar_2-1_Semifinale7-025

Og kampen levde et fenomenalt liv frem til Brede Frettem Csiszar fant Follestad Johansen nesten på blålinja. Follestad Johansen gjorde det han kan så vanvittig godt, kliner til og legger pucken i kassa bak en keeper som knapt rekker å skjønne at det hadde kommet et skudd. Da var matchen egentlig vunnet, det handlet om å holde Storhamar på avstand i noen minutter, og det gikk meget enkelt.

Summert opp kan vi si at dette var en kveld der media skjønte at hockey er stort. TV2 og NRK kappes om gode innslag fra garderober og intervjuer med trenere og spillere. Oppkjøringa til fredagens første møte med motfinalist Oilers var i gang nesten før pucken ble lagt død i siste periode. Fortsettelsen blir utrolig morsom å følge. Nå satser vi på at publikum også blir med videre i finalerunden, for makan til stemning! Kred også til Storhamars supportere som klarte å skape stemning på borteseksjonen.

Valerenga-Storhamar_2-1_Semifinale7-081

I morra braker det løs igjen, så det du må gjøre er å enten kjøpte dine billetter på www.billettservice.no eller rett og slett bytte penger mot underholdning i en av lukene på Jordal når de åpner.

 Du kan se flere bilder fra kampen her.

Fotballens serierunde 2 nærmer seg!

Når VIF tar i mot Bodø/Glimt på søndag regner vi med at kampen mot Molde er glemt og gjemt. Nå skal det inviteres til fest på Ullevål, og det er gledelig å se intervjuet med Ruben Kristiansen på VIF Fotballs hjemmeside. Han stortrives og er nok svært interessert i å gjøre livet surt for andre nordlendinger i serien. Vi kan ikke gjøre stort annet enn å oppfordre alle som har mulighet og lyst til å ta turen til Ullevål og støtte laget. La oss sammen sørge for stemning også på fotballtribunen.

Supportertreffet på Valle lørdag bør du også få med deg! Sjekk info her

 

Dagbla’kronikk

I anledning fotball og supportere kan du også lese en veldig kronikk i Dagbladet av den uavhengige Vålerengasupporteren Tormod S Kristoffersen. Hvordan man kan være uavhengig som Vålerengasupporter stiller vi oss spørrende til, vi i redaksjonen er i hvert fall avhengige av Vålerenga… Kronikken med overskrifta «En pekefinger løser ingenting» er dagsaktuell blant annet rundt temaet supportere, uniformering og klubbenes overivrighet etter å selge klubbeffekter. Artikkelen finner du her

Vålerenga i dag

Vålerengas damer spiller treningskap mot Lillestrøm på Valle 16:50

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 3. april 2014»

  1. Om det planlegges å blusse og bruke røykbokser på lørdag så er det en oppfordring at dere rydder etter dere og ikke etterlater dere alt strødd på bakken.

Legg igjen en kommentar