Våre tanker går til barna og etterlatte

I går reiste en familiefar og supporter av Djurgården på tur til Helsingborg for å se årets første kamp i Allsvenskan, den øverste divisjonen i Sverige. Lite visste barnefaren at dette ikke bare var tant, fjas og generell hygge, men en tur med livet som innsats.  I følge Aftonbladet dreier ikke dette seg om en hooligan, … Fortsett å lese «Våre tanker går til barna og etterlatte»

I går reiste en familiefar og supporter av Djurgården på tur til Helsingborg for å se årets første kamp i Allsvenskan, den øverste divisjonen i Sverige. Lite visste barnefaren at dette ikke bare var tant, fjas og generell hygge, men en tur med livet som innsats. 

I følge Aftonbladet dreier ikke dette seg om en hooligan, eller annen fysak som reiser land og strand rundt for å sloss, men en ordinær 43-åring med litt over middels interesse for fotball.

Nå spiller det forøvrig ingen rolle om han var en sånn eller slik supporter, poenget er at ingen skal behøve å risikere liv, helse og lemmer for å se idrett. Voldsromantikerne må ta inn over seg at både gjenstander og mennesker går istykker. Kaster du en stol i et vindu ødelegges det. Slenger du et glass i bakken ødelegges det. Hopper du på en stol ødelegges den. Smeller du til noen, med flathånd eller gjenstander, ødelegges dem. Det kan være alt fra stress og traumer til blødninger, brudd og behov for rullestol. Eller, som i Sverige, død.

Det gjør vondt i VPNs kyniske og gretne supporterhjerter i dag. Våre tanker går til 43-åringens barn, familie, venner og medsupportere.

2 kommentarer til «Våre tanker går til barna og etterlatte»

 1. Det som alle venta en dag ville skje har i dag skjedd i Helsingborg.
  Pøbel går bananas og slåss som om det var ett ufarlig online spill der alle kan logge seg av etterpå og fortsette hverdagen som om ingenting hadde skjedd.

  Hva dette har med fotball å gjøre sliter jeg med å se.

  Kan vi nå forvente, eller i det minste håpe att visse aktører her hjemme tar vette til seg og snart skjønner det som burde være elementær kunnskap, nemlig att ethvert slagsmål kan få utilgivelige og uopprettelige følger?

  Ett menneske liv er borte for alltid, det er ingen CTRL-Alt-Delete funksjon som kan resette virkeligheta. Om denne 43 åringen var totalt uskyldig eller ei så kan han aldri hentes tilbake. 4 barn får aldri se sin far igjen. Og Svensk supportermiljø har fått en stygg beksvart flekk på en allerede møkkete fasade.

  Må minne om att det kun var flaks att ikke liv gikk tapt her i Norge også for bare få mnd, siden,, og da rundt bandymiljøet,,, Bandy?,,, Hva gir du a?

  Trengs det sterkere lut mot de som tydeligvis ikke skjønner sitt eget beste?

Legg igjen en kommentar