Dagboka fredag 28. mars 2014

Dagboka bringer godt nytt om det viktigste for Vålerenga, stadion. Vi er allikevel klar over seriestarten og slipper onkel Tourettes løs. Og vi tar et hvileskjær før hockeyfinalene. Ha en fortreffelig Vålerengahelg, den kan du virkelig male kongeblå! Et stort skritt nærmere vår egen stadion Først må vi innom det aller viktigste for Vålerenga. En … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. mars 2014»

Dagboka bringer godt nytt om det viktigste for Vålerenga, stadion. Vi er allikevel klar over seriestarten og slipper onkel Tourettes løs. Og vi tar et hvileskjær før hockeyfinalene. Ha en fortreffelig Vålerengahelg, den kan du virkelig male kongeblå!

Et stort skritt nærmere vår egen stadion

Først må vi innom det aller viktigste for Vålerenga. En egen stadion. Hvis du ikke tror det er det viktigste er det mulig du må tenke deg om igjen…

I alle fall: I går var det møte i Byrådet, og det ble vedtatt å sende reguleringsforslag nummer 10 til Bystyret. Ikke bare skjedde det, men vedtaket var enstemmig. De som husker hele den lange veien fra mai 2008 husker også at det har vært utfordringer. Venstre imot det kommersielle i prosjektet, Høyre ville ikke at Vålerenga skulle få noen tomt for en krone, Plan og Bygningsetaten har ikke ønsket at områdene skulle omreguleres fra det de er, det er salamandere i Hovindammen, skøytefolka laget bråk og faens oldemor.

Men enstemmighet viser at den lange prosessen med nye forslag (man startet vel med tre), tilpasninger, høringer og justeringer har resultert i noe som de fleste kan være enig i. Kanskje til og med alle. En av få negative ytringer er at det i behandlingen av opsjonsavtalen har kommet inn en setning om at Byrådet er «skeptisk til at kommunale tomter skal være innsatsfaktor i private prosjekter.» Men allikevel vedtatt, kall det en slags loggføring.

Og styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen er happy:

– For å bruke fotballspråk; jeg er veldig glad for å ha vunnet en kvartfinale på bortebane. Bystyret blir mer som en kamp på hjemmebane. Det var jo Bystyret som åpnet mulighet for VIF. Når det er sagt, opplever jeg byråd Bård Folke Fredriksen som en konstruktiv medspiller underveis.

Åge refererer til vår venn BFF fra Høyre har vært uttalt motstander av prosjektet. Men også han er enig i det som nå er på bordet. Hvor fort kan dette gå?

– Jeg tror og håper at saken behandles i Bystyret før sommerferien, altså på møtet 18.juni, sier Åge Petter. Han tror veldig på flertall der, kanskje til og med enstemmig.

Dagboka tolker også dette som en slags 4-1 ledelse med 80 minutter spilt. Når den politiske enigheten er så stor er det mye som tyder på at dette også går gjennom i Bystyret. Sånn sett begynner jobben nå kanskje å flytte seg fra politikk til økonomi?

– Når vi vinner en kvartfinale, begynner jeg virkelig å håpe at dette skal gå hele veien. Via en krevende semifinale med finansieringen, og helt fram til finalen når vi åpner vår egen stadion, sier Christiansen til VPN. – Vi skal jobbe hardt med mulighetene, og jeg kan bare tro at en bank våger å bli med oss. Tallene er mye bedre enn mange tror med trygge leieinntekter i en kontantstrøm med liten risiko, konkluderer han.

For Dagboka som en stakkars supporter som har drømt om egen stadion siden det kjentes sånn ut på Bislett er dette fantastisk spennende. Vårt sted, vårt hjem, vårt Vålerenga.

Dersom juni, politikken og økonomien lander har vi vunnet mer enn seriegull i 2014. Kryss fingrene og la oss håpe bankene ser det innlysende vinnerpotensialet i å finansiere en stadion for Norges feteste fotballklubb, med sunne driftsverdier i stadion og med nok næringseiendom i et attraktivt område med vekstpotensiale. Jepp, det var en klar salgspitch, men jeg er så nære drømmen at fyttihelvete.

Sesongstart!

Så er det her og nå. Og det er jammen meg seriestart. Vi møter den igjen fallende storheten Molde, en gjeng som har som sin fremste gimmick i år et kyssekamera på stadion som ifølge DN skal fange inn når folk nusser. Vel, i dag er det Vålerenga som kommer, vær klar for å fange inn 25 cm kølle som sklir inn i krydderkrukka på en pipende og sandalkledd Kjell Inge Røkke.

Du syns kanskje det var grisete sagt, men det er altså en metafor for et ungt, offensivt og friskt Vålerengalag som skal spille mot et oppblåst lag som mistet sin fremst blåsejobb med «Sunny» som dro til saueskjenderne i Cardiff. Eplet faller ikke langt fra stammen, selv ikke i Stor Britannia.

Molde har fått Martin Andresen….eh Tor Ole Skullerud som trener. Han lover dem ikke gull og grønne skoger, ei heller noe annet enn at det blir en tøff kamp mot Vålerenga.

Begge deler er nok realistisk, men blant de snobbete folka der oppe blir nok det mottatt med forferdelse. De er jo verdens navle, like rike som Real Madrid og like vakre som Asia Carrera. De har jo krav på gullet?

Men første skudd for baugen på fisketråleren til Røkke kommer i dag. Da innser for første gang Harmeet Singh at det er en realitisk mulighet for at han kan spille på samme lag neste år, men en divisjon lenger ned.

Dagboka tipper Vålerenga vinner 2-1, etter at en snublende start der nettopp Singh scorer etter seks minutter. Til ingen nytte.

 

Hockeybrems

Hockeyfinalen var ganske nær. Men i går ble det ikke overraskende et arbeidsuhell da gutta slapp seg akkurat nok ned mot Storhamar til at hjemmelaget scoret med bare 23 sek igjen på klokka. I overtall 5 mot 3 (så vidt) klarte de å endelig score sitt tredje mål på 35 overtallsforsøk. Ikke akkurat imponerende, men akkurat nok.

Så vil kanskje onde tunger hevde at med det grepet Vålerenga har hatt på bønda i de tre første kampene (som vi har vunnet, din nerd) var dette rett og slett et viljetap for å få en hjemmekamp til med de inntektene det gir, og gleden av å vinne finalebillett foran Vålerengas trofaste. Vi liker teorien, men mistenker at ingen Vålerengaspillere liker å tape. Vi håper i alle fall ikke det. Men finaleplass blir det på lørdag da Vålerenga møter fjøsbønda (ikke Mjøsbønda) på Jordal kl 1600. Kom og se når gult blir blått og kjøp billettene dine allerede nå.

Ellers gikk finalefavoritt Oilers på en smell de også og tapte i femte periode(!) mot Lillehammer. Da står det 2-2 i kamper, og slick rick og hans kompiser må gjennom minst to kamper til før de møter Vålerenga i finalen.

Wæhler til Godset

Kjetil Wæhler (38) er på vei fra IFK Göteborg til Strømsgodset, skriver Drammens Tidende. Det skal være snakk om en kontrakt ut 2014-sesongen med opsjon for ytterligere én sesong. Wæhler forlenget kontrakten med den svenske toppklubben så sent som i fjor høst. Skader på Jørgen Horn og Kim André Madsen gjør at trener Ronny Deila vil hente en rutinert, duellsterk lederskikkelse til midtforsvaret.

Vålerenga i dag

Det skjer mye med Vålerenga i dag. For tiden. Og fremover. Livet er godt, sesongen blir bedre!

Legg igjen en kommentar