Dagboka torsdag 27. mars 2014

I dag handler dagboka en del om optimisme, og litt om falskhet. Det er glødende optimisme å spore rundt stadionsaken, sluttspill i hockey og seriestart i fotball, og det er nok en gang falskhet å spore fra NFF i forbindelse med deres kickoff. Stadionsaken er behørig omtalt i en egen artikkel her på VPN, så … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. mars 2014»

I dag handler dagboka en del om optimisme, og litt om falskhet. Det er glødende optimisme å spore rundt stadionsaken, sluttspill i hockey og seriestart i fotball, og det er nok en gang falskhet å spore fra NFF i forbindelse med deres kickoff.

Stadionsaken er behørig omtalt i en egen artikkel her på VPN, så den skal vi ikke dvele så mye over i dagens utgave av dagboka, bare nevne at diverse lokale nyhetssendinger på radio i morgentimene har hatt saken på agendaen og at Åge Petter omtaler behandlingen som nå gjenstår i de politiske og administrative organene i kommunen som kvartfinaler, semifinaler og finale. Vi tror at Åge Petter har blitt inspirert av alle hockeykampene i det siste, og har fått positiv glød av den oppvisningen vår iskrigere utfører i disse dager.

Hockey i dag

Vi skal igjen til mjøsbyen Hamar og det skal utkjempes det siste slaget i denne semifinalerunden. I hvert fall krysser vi fingre og hockeykøller for det så vi slipper å drasse rundt og treffe på bønder overalt. Nok er nok, seier i dag og vi kan løfte blikket mot finalesluttspill. Gutta er skjerpa ryktes det, for å unngå en reprise av det utrolig unødvendige som skjedde mot Frisk/Asker, nemlig å gi dem et halmstrå av et håp med seier på grunn av at enkelte på laget tok svært lett på akkurat den ene kampen. Det skjer ikke en gang til.

Fotballsesongen 2014 er bare 1 dag unna!

Seriestart i fotball og hvordan kommer du deg til Molde for å se Vålerenga leke med Røkkekameratene. Du kan komme deg til Molde kollektivt fremdeles, det ryktes om ledige plasser på busser. Du kan sikre deg plass ved å henvende deg til Yvonne i Sjappa. Det er ingen grunn til å vente, kast deg på telefonen, og sikre deg plass nå: Sjappa sin telefon er 23 31 01 70

Skulle du mot formodning ha glemt noe tekst på viktige sanger så anbefaler vi også at du rasker med deg et eksemplar av sangheftet og et par cd’er nå du først skal innom Sjappa…husk at laget støttes ved høylytt sang og det er en stor fordel at alle synger samma sangen samtidig.

For oss som ikke har anledning til å reise så er det helt greit at det kun er denne kampen som spilles i morgen, og den kan vi følge på tv. Det er faktisk det eneste viktige som skjer på tv i morgen, alt annet kan du bare droppe eller i verste fall sette på opptak.

Også er det ikke mer enn en uke til vi i igjen inntar Ullevål for å nedkjempe Bodø/Glimt, nok et lag i ekkel gulfarge. Noen har dratt i gang et skikkelig opplegg for å skape god stemning før hjemmepremieren, vi kan godt kalle det et svært bra tiltak!

Det du trenger av info om supportertreff før første hjemmekamp finner du her.

NFF bruker virkemidler de ellers bøtelegger i sin promo!

NFF og Norges Toppfotball inviterte diverse lag, spillere, trenere, kapteiner, presse og øvrig media til kickoff av årets sesong på Ullevål. I forbindelse med dette ble det vist en promo der man skryter hemningsløst av stemningen på fotballkamper samtidig som man øser på med bluss i videoen. Hvor er blussinga henta fra er det naturlig å spørre seg? Jo da du vet allerede svaret. Blussinga er henta fra VIF – Sarpsborg 08 kampen i fjor, eller jubileumskampen om du vil. Det var i seksjonen der de «alternative» oppholdt seg at blussinga på videoen fant sted, noe Vålerenga ble idømt en bot på ikke mindre enn 80.000,- for. Nå skal det sies at det var TV2 som hadde satt sammen denne seansen der de skulle presentere sitt eget opplegg for sesongen 2014. Konfrontert med blussinga i videoen sier TV2 at dette er fotballkunst, noe vi for så vidt kan være enig i. Fotballforbundets Svein Graff sier at dersom de visste at dette var med i videoen hadde de henvendt seg til TV2 og bedt dem fjerne det.

Videre observerer Dagboka at NFF har gjort det samme før. De har visstnok brukt blussing fra Lyn – VIF som promo for egne kamper på fotball.no – dette bør vel være noe vi kan gnage litt på?

Nå er ikke dette noe nytt i NFF-sammenheng, de elsker å bruke denne typen virkemidler, nettopp fordi det gjør seg jævlig bra på TV og i presentasjoner som det skal være litt fart i.

Joachim Westher Andersen har tvitret litt rundt dette, det kan du lese mer om ved å følge ham på Twitter.

Der linker han blant annet Dagbladet sak rundt dette. Den kan du lese i sin helhet her.

Det er bare å gratulere, nok en gang. Norges Fotballforbund viser en holdning overfor klubbene og supporterne som er helt natta. Bruk av visuelle virkemidler som gjør seg jævlig bra er moro, men siden det i tillegg er ulovlig så kan man få inntekter på det i form av bøter. Her må det en utrensking til, ved hjelp av både opprydding i forbundet, dialog med klubber, supporterallianser og ikke minst sikkerhetsansvarlige i klubbene. Vi er klar over at denne dialogen foregår, men det bør kanskje være slik at dersom klubben er bøtelagt for blussinga, så er det klubben som eier disposisjonsretten til senere bruk av bilder og film som viser den aktuelle handlingen?

Vålerenga i dag

Pro pyro pyro

Legg igjen en kommentar